08. 08. 2010. 12:00h | Z. Vicelarević - Vesti
veličina teksta:+-

Potrošili trosoban stan za slavlje

Komentara 126

U Dušanovcu, vlaškom selu nedaleko od Negotina, nedavno je priređeno "dijasporsko" krštenje za pamćenje! Čak 550 zvanica zabavljalo se u Domu kulture, čiji su zidovi obavijeni belom i roze svilom, a na 10 gostiju je išla jedna torta.

Slavljenica Đesika Krčetić
Slavljenica Đesika Krčetić
Đesika, tata Siniša, Keba i mama Dušica
Đesika, tata Siniša, Keba i mama Dušica
Puni ovali: Roštilj stiže
Puni ovali: Roštilj stiže
Ni bakšiš nije izostao: Pevačica Olgica
Ni bakšiš nije izostao: Pevačica Olgica
Đesika sa kumama u crkvi
Đesika sa kumama u crkvi
Crveni tepih na izlazu iz crkve
Crveni tepih na izlazu iz crkve
Đesiku je čekala kočija
Đesiku je čekala kočija
Svi meštani gosti na krštenju
Svi meštani gosti na krštenju

   

  U Dušanovcu, vlaškom selu smeštenom nedaleko od Negotina, na dva-tri kilometra od hidroelektrane "Đerdap 2", meštani su većinom na privremenom radu rasuti po celoj Evropi, a ima i onih koji su sreću pokušali i preko okeana. Dušica i Siniša Krčetić, koji žive i rade u Bad Homburgu u Nemačkoj, sa sinom Danijelom i ćerkom Đesikom nedavno su stigli u otadžbinu da dočekaju goste. Jer, svako slavlje u istočnoj Srbiji mora da se podeli sa familijom i komšijama, a najmanje se štedi na parama i trudu.

   

  Okićena porodična kuća kao da nadgleda dve fontane i kameni most ispod koga žubori potočić. Sve je spremno da se njihova 12-godišnja ćerka Đesika krsti u pravoslavnoj crkvi. Gosti dolaze sa svih strana sveta, neki čak i iz Australije, gde živi Sinišina majka. Mnogobrojne goste dočekuje i najpoznatiji orkestar u ovom delu Srbije - "Čarobnjaci" sa dve pevačice. Kao specijalni gost dugo je najavljivan i Dragan Kojić Keba.


  Običaj je da dete koje se krsti pođe od kuće ka crkvi kroz selo. Đesiku je ispred kuće čekala kočija sa upregnutim vrancem, a za njom je išla pleh-muzika, porodica i stotinak najbližih prijatelja familije Krčetić i Rašić. Na kapijama kuća, koje svojim izgledom i veličinom više podsećaju na vile, meštani su pozdravljali slavljenicu. Većina s flašom vina ili rakije, a za slučajne prolaznike bilo je rezervisano nekoliko gajbi piva.
   

  Častilo se celo selo


  Dok se služila torta i kolači, a muzika zabavljala goste, a bakšiš pljuštao na sve strane, mikrofon je od svojih koleginica preuzeo Dragan Kojić Keba i veselje se polako prenelo na plato ispred Doma kulture. Tu se po nepisanom pravilu u večernjim satima slavlju pridružuje celo selo. Po istom pravilu, domaćin proslave časti meštane vrućim mekikama i hladnim sokovima. Bračni par Krčetić je za meštane priredio malo iznenađenje. Pored mekika i sokova, točilo se hladno pivo, a i sladoleda je bilo u neograničenim količinama.

  Po obavljenom krštenju slavljenica je izašla iz crkve preko crvenog tepiha i povela kolo u dvorištu crkve. Crveni tepih je dočekao i kod kuće, ali i ogledalo - da devojka bude lepa, knjiga - da bude obrazovana, zlatnik - da bude bogata i još nekoliko detalja koje su garancija devojačke sreće.


  Salu Doma kulture u Dušanovcu tri prethodna dana ukrašavalo je pet žena. Za 550 zvanica Dom kulture je pretvoren u ukrasnu kutiju.

   

  Zidovi sale su prekriveni belom i roze svilom, a nekoliko stotina balona spuštalo se sa plafona. Ispred ulaza u salu na ogromnom stolu najbolja krajinska vina i raznovrsni kokteli, a jelovnik je začinilo čak 50 torti.


  Dok su "Čarobnjaci", pevačice Tina, Olgica i, naravno, Keba zabavljali goste i uz njih i celo selo, slavljenicu Đesiku su obasipali poklonima. Uglavnom su to bile koverte raznih boja, veličina i debljina.

   

  Negde oko ponoći poslužen je sir i kačamak ili kako se u ovom kraju kaže brnza i mamaljiga, nekada hrana siromašnih, a danas pravi specijalitet, a onda ponovo pečenje i slavlje se nastavilo do jutarnjih sati.


  Dušica i Siniša Krčetić nisu krili da je za novac koji su potrošili za krštenje svoje mezimice mogao da se kupi komforan trosoban stan u Negotinu.

  Krštenje Srpska pravoslavna crkva Đesika Krčetić Bad Homburg Dušanovac
  Povezane vesti:
  Komentara: 126
  fruskogorac
  fruskogorac
  Nedelja, 08. 08. 2010. 13:04h

  Preporuka: +199 / -46

  + -
  !

  "Dušica i Siniša Krčetić nisu krili da je za novac koji su potrošili za krštenje svoje mezimice mogao da se kupi komforan trosoban stan u Negotinu."
  Кад су већ толики верници и хришћани
  могли су у славу Бога и вере тај новац дати некој избегличкој породици из колективних центара за куповину стана или куће...

  gedza
  gedza
  Nedelja, 08. 08. 2010. 13:52h

  Preporuka: +143 / -33

  + -
  !

  @fruskogorac : Ove gore fotke su mi slika i prilika srpskih gastosa i dobrog dela (ne citave) SPC. Ne znam da pre da se smejem idiotima il da povracam od gadjenja. Daleko im lepa Nemacka.

  gedza
  gedza
  Nedelja, 08. 08. 2010. 13:53h

  Preporuka: +114 / -12

  + -
  !

  @gedza : DJesika eeeeeeeeeeeej?!?!?!?!

  PoručnikDraguljče
  PoručnikDraguljče
  Nedelja, 08. 08. 2010. 14:00h

  Preporuka: +136 / -7

  + -
  !

  @gedza : Ja sam se bogme slatko ismejao AAAAAAAAAAAAHAHAHAHAHAHAHA

  neregistrovan korisnik
  Jelena-
  Ponedeljak, 09. 08. 2010. 01:10h

  Preporuka: +83 / -4

  + -
  !

  @PoručnikDraguljče : Suze mi podjose od smeha :-))))

  neregistrovan korisnik
  MN-Bec
  Nedelja, 08. 08. 2010. 22:17h

  Preporuka: +142 / -26

  + -
  !

  @gedza : Molila bih Vas da ne svrstavate sve ljude koji zive u inostranstvu u jednu grupu i da ne generalizujete stvari. Hvala!

  neregistrovan korisnik
  Teodor
  Utorak, 24. 08. 2010. 17:02h

  Preporuka: +23 / -16

  + -
  !

  @MN-Bec : Da da znam, većina gastarbajtera je baš ovakva.

  Verovatno koristite http://www.pokloniodsrca.com/ kako bi se dodvorili nekom u Srbiji.

  neregistrovan korisnik
  MN-Bec
  Petak, 27. 08. 2010. 20:54h

  Preporuka: +10 / -23

  + -
  !

  @Teodor : Ja mislim da Vi ne znate nista. Pozdrav iz Beca!

  neregistrovan korisnik
  Djoka
  Četvrtak, 12. 08. 2010. 22:13h

  Preporuka: +110 / -9

  + -
  !

  @gedza : pa nije ih Nemacka napravila ovakvim nego su oni kao takvi otisli u Nemacku i zemlje zapadne Evrope i predstavljaju Srbe kakve Nemci i ostali najbolje znaju.
  pa posle nas mrze svabe,pa mora da nas mrze.

  neregistrovan korisnik
  Beclija
  Subota, 21. 08. 2010. 21:05h

  Preporuka: +36 / -104

  + -
  !

  @Djoka : Izvini prijatelju mi sto smo otisli napolje ,naucili smo barem malo kulture Nemaca ili Austrijanaca,a vi sto ste ostali ne samo da mislite misicima, nego ste i veoma ljubomorni na ljude koji su RADOM (sta je za vas vecinu nepoznata rec) zaradili svoje pare.

  neregistrovan korisnik
  Alfa--Omega
  Sreda, 25. 08. 2010. 15:27h

  Preporuka: +108 / -11

  + -
  !

  @Beclija : Da, verovatno ste naučili kulturu da se rasipate i da pravite kuće po vlaškim krajevima kakvih nema ni na Beverley Hills-u. Verovatno ste tamo naučili da vozite na crveno i da pustite Sinana Sakića ili Stoju do daske u kolima. Ovde uopšte nije reč ni o kakvoj zavisti i ljubomori (mada tako na prvi pogled deluje jer sam napisao da većina gastarbajtera leči svoje komplekse nedosanjanih snova gradeći enormno velike kuće u svojim seoskim sredinama da se pokaže komšiluku), već o tome kako vaspitavaju decu i pokazuju im kako da "cene" novac. To što je neko u stanju da svom detetu pokloni novi BMW ne znači da ga voli već da ga razmažuje i upropaštava. To dete će sve gledati kroz pare. Eto ja sam, npr mnogo lenj čovek, toliko lenj da sam u međuvremenu završio fakultet i trudim se da nađem neki pristojan posao. Vi ne možete da shvatite da ti "lenji" ljudi, kako ih nazivate možda studiraju i žele nešto više od toga da čiste klozete po Beču, Minhenu i gde već.

  neregistrovan korisnik
  ST
  Četvrtak, 26. 08. 2010. 00:56h

  Preporuka: +15 / -3

  + -
  !

  @Alfa--Omega : Da,da ....fakat mi ostali i grcamo,pa jos ispadosmo lenji...eto pravde?!Nego,Alfa--Omega,nema mesta sekiraciji...pa samo uporedi korisnicka imena i sve ti je jasno!!!! Toliko o kulturi..ahahahahahha....Beclija!!!!!

  neregistrovan korisnik
  papa
  Četvrtak, 26. 08. 2010. 11:41h

  Preporuka: +26 / -21

  + -
  !

  @Alfa--Omega : Smeta ti sto neki gastarbajter kupuje detetu bmw od para posteno zaradjenih, pa makar ciscenjem klozeta po becu. A ne smeta ti sto kod nas sinovi bogatasa voze bmw-e od neposteno zaradjenih para. Ne smeta ti ni sto bez neke debele veze neces naci pristojan posao, bez obzira na fakultet. Bolje uperi svoj bes i ogorcenost na nepravdu u svojoj zemlji nego sto napadas neke gastarbajtere koji se razbacuju s'parama. Ko je ovde iskompleksiran, hmmmm??

  neregistrovan korisnik
  AlfaOmega
  Četvrtak, 26. 08. 2010. 12:39h

  Preporuka: +25 / -4

  + -
  !

  @papa : Ne smeta mi što neki gastarbajter kupuje detetu BMW od pošteno zarađenih para čišćenjem klozeta. Lepo sam napisao, to što mu tata to kupi ne znači da ga voli već da ga razmažuje i upropašćava. Naravno, isto se odnosi i na sinove bogataša kod nas. Valjda nisam morao to da dodajem jer se podrazumeva a i nije reč o tome. Naravno da mi smeta što moram da imam debelu vezu za bilo šta a ne samo za posao i jesam besan i ogorčen na nepravdu u zemlji. Samo moraš da shvatiš da je korupcija obostrana - krivi su podjednako i onaj koji sređuje i onaj kome se sređuje. Verovatno ima dosta gastarbajtera koji preko veze (čitaj "plavog koverta") mnogo toga dobijaju ovde, npr da zidaju vile od 5-6 spratova tamo gde je dozvoljeno graditi kuće do 1 sprata. A što se tiče kompleksa to je standardan odgovor ljudi ako ih neko kritikuje. Inače samo neko ko je po prirodi ljubomoran i iskompleksiran je u stanju da za drugoga to kaže. Možda su iskompleksirani ti koji žele da u svom selu žive "kao carevi". Misli o tome!

  neregistrovan korisnik
  papa
  Četvrtak, 26. 08. 2010. 13:59h

  Preporuka: +37 / -3

  + -
  !

  @AlfaOmega : Ti gastarbajteri sto zidaju c.ganjske dvorce u svom selu, su bili iskompleksirani i pre nego sto su otisli u stranu zemlju da rade. Oni koji su bili normalni, ostali su normalni i posle odlaska u inostranstvo. Zakljucak: sastav gastarbajtera je isti kao i ljudi u otadzbini, ima nas svakakvih. Tvoj problem je sto izjednacavas sinove bogatasa kod nas i sinove nekih gastarbajtera. Razlika je u posteno i neposteno zaradjenim parama (u vecini slucajeva). Mi Srbi bi trebali dici Srbiju i Srpstvo na noge (duhovno, materijalno, nacionalnu svest,....), a najmanji su nam problem gastarbajteri. Pozdrav od Srbina iz inostranstva. Niti sam gost ovde niti sam neki radnik. --gast(gost) arbajter(radnik)--

  neregistrovan korisnik
  AlfaOmega
  Četvrtak, 26. 08. 2010. 14:32h

  Preporuka: +10 / -0

  + -
  !

  @papa : Slažem se, u pravu si po pitanju iskompleksiranosti tih ljudi, što znači da ako neko da svoj komentar po pitanju toga ne mora da bude iskompleksiran. Naravno, ako je neko debil ovde neće odjednom postati naučnik ako ode u Berlin. A što se tiče popravljanja Srbije mora se od svega krenuti pa možda i od osionosti pojedinih gastarbajtera. Ja ih definitivno ne mogu mrzeti jer, kao i mnogi, i ja imam uže članove familije koji žive i rade u inostranstvu. Jesam u stanju da izjednačavam sinove gastarbajtera sa sinovima kriminalaca ako vidim da se isto ponašaju. U tom slučaju potpuno mi je nebitno da li je neko sin Legije iz Zemuna ili nekog Mileta iz Sugubine. Ako je neko kreten onda je kreten, tu su poreklo i status nebitni.

  neregistrovan korisnik
  Nevena
  Subota, 28. 08. 2010. 17:54h

  Preporuka: +26 / -0

  + -
  !

  @papa : Pa kad vec taj novac zarade na tako tezak nacin,zasto deci kupuju BMW,prave veselja u kojima potrose 50.000e,umesto da taj novac iskoriste za njihovo obrazovanje. A ako im je obrazovanje ipak nebitna stvar, neka samo nauce decu da cene taj dinar koji je njihov roditelj tesko zaradio,a ne da se bahate..

  neregistrovan korisnik
  dobronamerno
  Petak, 27. 08. 2010. 12:33h

  Preporuka: +13 / -10

  + -
  !

  @Alfa--Omega : Slazem se sa svim navedenim, ali prijatelju...kada si vec zavrsio fax, sto ne nauci i pravopis!? Nemoguce da ti je u knjigama pisalo "upropaštava" i "razmažuje"

  neregistrovan korisnik
  AlfaOmega
  Subota, 28. 08. 2010. 13:40h

  Preporuka: +9 / -4

  + -
  !

  @dobronamerno : Nisam završio filološki fakultet, na mom faksu se nije učio pravopis srpskog jezika. Mislim da nije bitno ako neko nešto nepravilno napiše. Siguran sam da ovde bar 90% ljudi nepravilno pišu (među kojima su verovatno i profesori srpskog jezika) pa to nema veze. Valjda je bitan kontekst i smisao onoga što su hteli da kažu a ne to da li je gramatički ili pravopisno pravilno. Bitno je da si me razumeo. Nemoj da razmišljaš kao MIlka Canić. I pre svega, ako si već hteo da me kritikuješ po pitanju pravopisa bio bi red da koristiš srpske fontove jer je nepravilno "slazem, nauci, nemoguce...".

  neregistrovan korisnik
  mirkec
  Sreda, 08. 09. 2010. 09:15h

  Preporuka: +4 / -1

  + -
  !

  @Alfa--Omega : gospodine alfa-omega,korektno ste to ocenili.racionalno.

  neregistrovan korisnik
  lusy
  Sreda, 25. 08. 2010. 15:40h

  Preporuka: +4 / -8

  + -
  !

  @Beclija : potpuno si u pravu samo kod nas RAD ne je*e niko ni 2%

  neregistrovan korisnik
  Zeka
  Sreda, 25. 08. 2010. 19:56h

  Preporuka: +39 / -7

  + -
  !

  @Beclija : Od kulture ste pokupili nulu. Zbog vas takvih napolju misle da mi Srbi spavamo sa kozama u stalama.

  neregistrovan korisnik
  Saki
  Četvrtak, 26. 08. 2010. 11:28h

  Preporuka: +13 / -24

  + -
  !

  @Beclija : Sami smo zaradili, sami ćemo i da trošimo. Negativni komentari dolaze samo od onih koji su ljubomorni. Mrzeti i pljuvati nekoga znači zavideti mu. Niko nam nije ništa poklonio. Radimo pošteno, i svoje pare potrošićemo kako nam je milo. Ništa nismo ukrali. A vi "tako jaki i pametni" što niste u stanju da stvorite nešto i sami. Samo lenj i nesposoban čovek nema ništa. Ako niste lenji, onda ste verovatno nesposobni da se izborite za sebe kroz život. A baš bih voleo da vidim kako bi to negotinska krajna opstala bez kapitala koji smo mi stvorili i tu doneli, jer privrede nema, a to nismo mi "gasterbajteri" učinili. Pa se pomislite pre nego što ostavljate zajedljive komentare. Da ste u istoj finansijskoj situaciji i vi, sumnjam da bi se bavili ovakvim dobacivanjima, nego bi i vi uživali u vašim teško zarađenim parama na način koji vama najviše prija.

  neregistrovan korisnik
  jocka
  Petak, 27. 08. 2010. 16:32h

  Preporuka: +20 / -7

  + -
  !

  @Saki : da su tesko zaradjene, ne bi ih tako olako i besmisleno trosili!

  neregistrovan korisnik
  plusminus
  Subota, 28. 08. 2010. 13:17h

  Preporuka: +20 / -3

  + -
  !

  @Saki : nak vam je sa srećom... trošite koliko vam drago... a ja ču lenja i nesposobna da uživam u životu i na svojih 70m2... da se smejem vašim glupostima i svakog jutra zahvaljujem bogu što mi dao zdravu pamet... pa sad vidite ko ima a ko nema... pozdrav iz DIJASPORE

  neregistrovan korisnik
  Mare1008
  Subota, 28. 08. 2010. 17:28h

  Preporuka: +30 / -2

  + -
  !

  @Saki : Нико вам не брани да трошите сами. Али кад неко троши на глупости ствари и то се јавно види УВЕК ће бити исмеван - а било ко од ових људи да је љубоморан он би сам покушао да направи исто или би отишао тамо негде где сте ви.
  Нисмо ми криви што је гомила вас најобичнија багра која је дошла до новца па мисли да су "уватили Бога за мудо". Ако вас људи исмејавају то значи да сте им СМЕШНИ а не да су љубоморни.

  Уосталом, као што често чујем од вас - уколико вам се не свиђају овакве врсте размишљања и коментара - немојте их читати.

  П.С. Она девојка која је плесала у "Плесом до снова" пре годину дана је у све горем стању и на свака три месеца тражи помоћ јер њени немају довољно новца за операцију. Није јој пуно времена остало, нажалост... Петина новца коју су ова говеда бацили на славље би њој значило живот. Али шта је вас брига, битно је да сте "сами зарадили свој новац" као да никада у животу нисте чули за социјалну неправду и шта она означава.

  Нека вас, нека - свима ће нам Бог судити па ћемо вас онда видети.

  neregistrovan korisnik
  sandra
  Četvrtak, 09. 09. 2010. 11:08h

  Preporuka: +9 / -0

  + -
  !

  @Saki : Pa ispravite me ako gresim, ali u tom istom kraju koji ovde pominjente, isti ti ljudi koji imaju novca, nisi izgradili fabriku, banju, ili slican objekat koji bi doprineo prosperitetu kraja i zemlje uopste.
  Eventualno, stvorio uslov da se gore pominjana devojcica vrati u zemlju i rodi troje dece bude pritom uspesna mlada poslovna zena.
  Upravo se desava, ono zbog cega je meni citava ova halbuka oko krstenje i preterivanje koje sam videla na fotografijama zaista smesno a sa druge strane i zalosno.
  U tim krajevima se grade kucerine u kojima nazalost zive ljudi koji imaju u proseku oko 60 godina pa i vise.
  Cinjenica da ste sami zaradili je za svaku pohvalu i zaista je odvazno i hrabro od coveka kada ode u svet i uspe da stvori nesto, i to se ovde ne spori. Niti se spori cinjenica da se trebalo napraviti slavlje ali po tom slavlju ce pomenutu porodicu pamtiti samo nekolicina ljudi iz tog kraja, a ruku na srce zar se OVAKVA SLAVLJA SE NE PRAVE SAMO DA BI SE DUZE PRICALO O GORE POMENUTIMA. (a sta je dugovecnije od posla koji je ovom narodu preko potreban, cast perecama i sladoledu)
  No, svako ima prava da svoj novac trosi onako kako misi da je to najprikladnije.

  neregistrovan korisnik
  Pajce
  Sreda, 15. 09. 2010. 22:50h

  Preporuka: +7 / -1

  + -
  !

  @Saki : mi nismo nista u stanju da stvorimo? pa mozda ima u tome istine,ipak kad je bilo najteze mi nismo otisli napolje nego smo ostali u ludnici i haosu da trazimo posao i stvaramo.
  Cisto sumnjam da bih se razbacivao parama pa ne znam koliko da ih imam,ne posle odrastanja 90tih godina...

  neregistrovan korisnik
  milica
  Petak, 27. 08. 2010. 11:41h

  Preporuka: +29 / -6

  + -
  !

  @Beclija : Bas se vidi sta ste naucili, da govorite ooo kelneru poćeraj (konobaru ponesi), idem mećat notke (Nadogradnja noktiju)... I Vjerujte, niko od nas nije ljubomoran na vas. Naprotiv, vi zivite u tudjini, vi perete WCe , vi zivite u 30 kvadrata i jedva cekate da jednom u godini dodjete na 15 dana i prozivite ih onako kako mi zivimo cijele godine... Pa zar na to da budemo ljubomorni?? Ima i nas narod ovde sta jesti, niste samo vi puni eura... Gdje vam je bila petlja da ostanete ovdje da ucite skolu ili da se borite za posao! Lako je bilo izganjati papire pa otici tamo a sad govoriti kako imate pedigre, a ni p od njega!

  neregistrovan korisnik
  Sumadinac
  Subota, 28. 08. 2010. 13:44h

  Preporuka: +11 / -4

  + -
  !

  @milica : Milice ti si sve izokrenula na glavu. Najlakse je bilo ostati kod kuce i camiti (partijasiti za crvenu mrvicu hleba) kao recimo ja sto radim decenijama u titoizmu. A sve drugo je tesko, i otici u nepoznatu sredinu, i sbaci se i opstati tamo, pa tek onda i pare zaraditi. Ko mi je kriv sto nisam otisao i ja na vreme, a mogao sam. Sad se kajem jer sam verovao titovim lopovima i njihovim vecitim reformama. Ko me j*be kad sam bio kreten sam za sebe.

  neregistrovan korisnik
  gastarbajterka
  Sreda, 25. 08. 2010. 12:32h

  Preporuka: +31 / -13

  + -
  !

  @gedza : Nismo svi u tom fazonu - ima i nas koji ne lazemo o imovini i koji ne vozimo Mercedese. Meni se povraca od ljudi koji pljuju po gastarbajterima, a znaju da ispruze ruku kad im nesto treba

  neregistrovan korisnik
  srbIN
  Petak, 27. 08. 2010. 11:24h

  Preporuka: +14 / -2

  + -
  !

  @gastarbajterka : slazem se sa tobom ne osudjuem sve gasterbajtere ali ovo sto rade vlasi gastosi je porazavajuce za ovu zemlju jednom recju zalosno bruka katastrofa

  neregistrovan korisnik
  jelena91
  Ponedeljak, 03. 01. 2011. 14:19h

  Preporuka: +6 / -0

  + -
  !

  @gedza : Izgleda kao da se vencala sa samom sobom

  neregistrovan korisnik
  gastarbajter
  Ponedeljak, 09. 08. 2010. 23:01h

  Preporuka: +52 / -59

  + -
  !

  @fruskogorac : A zasto nebi sviji novac sa mukom zaradjen trosli na takva slavlja!Kakve prslave organizuju nasi tajkuni a la Karici i drugi lopurde koji su Srbiju doveli do prsjackog stapa!Kako i koliko trose pliticari a la Zorica iz Pariza i da ne nabrajamo ostale!Svoji novac mogu trositi kako oni zele,niko nisu opljackali!Sto se tice izbeglica pa zar su gastosi krivi sto ih u Srbiji ima!

  fruskogorac
  fruskogorac
  Subota, 14. 08. 2010. 21:54h

  Preporuka: +45 / -4

  + -
  !

  @gastarbajter : мој коментар апсолутно нема везе са тим што су они на привременом раду у иностранству,
  исти коментар би био и да су тајкуни или политичари организовали такав вашар

  zilijen
  zilijen
  Ponedeljak, 16. 08. 2010. 20:12h

  Preporuka: +12 / -9

  + -
  !

  @gastarbajter : pametno zboris...

  zilijen
  zilijen
  Ponedeljak, 16. 08. 2010. 20:11h

  Preporuka: +10 / -20

  + -
  !

  @fruskogorac : daj ti slobodno koliko imas...ako su ljudi posteno zaradili zasto da se ne vesele,pomogli su na taj nacin druge,da si ti pevao pomgli npr. i tebe a ti dalje pare prosledjuj kako ti volja...

  neregistrovan korisnik
  Postenjacina
  Subota, 21. 08. 2010. 20:59h

  Preporuka: +5 / -19

  + -
  !

  @fruskogorac : Dalices ti svoji 100 Dinara sutra da das toj organizaciji,postosi tako human? Nisam za ta razbacivanja po svadbamai krstenjima ali ljudi su zaradili pa mogu i da potrose kako im je drago!

  neregistrovan korisnik
  Zlata
  Utorak, 07. 09. 2010. 18:47h

  Preporuka: +0 / -11

  + -
  !

  @fruskogorac : FRUSKOGORAC a da li bi ti dao nesto crkvi? Toliko si glup brate da nema dalje. LJudi su zaradili i potrosili na nacin kojin su odabrali i tacká.Mi u inostranstvu radimo i trosimo kako hocemo.Mi zivimo za svoju decu a ne kao ti za crkvu jer ocigledno da nemas nikoga i ba si BEDAN i LJUBOMORAN kao pas.Veliki pozdrav za familiju Krcetic i narode samo tako i samo napred -bice para.

  neregistrovan korisnik
  MichaCH
  Nedelja, 08. 08. 2010. 14:11h

  Preporuka: +89 / -12

  + -
  !

  Ja mislio to samo ima u Kusturicinim filmovima - mada i on to izbegava sve vise - ha ha haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  MALOGRADJANSTINA !!!

  neregistrovan korisnik
  Djesika
  Nedelja, 08. 08. 2010. 16:13h

  Preporuka: +48 / -24

  + -
  !

  @MichaCH : Баш сам лепа,а ти немаш појма ста је малограђанштина.
  ЂЕСИКА РУУУУУУУУУЛЕЕСССССССС

  neregistrovan korisnik
  Nada
  Subota, 21. 08. 2010. 15:26h

  Preporuka: +7 / -3

  + -
  !

  @Djesika : Jesi lepa si i bogata pa ti zavide ,dodji ti u Banjaluku da te blagosiljaju kad toliko potrosis na festu i jos svima bude veselo.....pozzzzzz

  neregistrovan korisnik
  plusminus
  Subota, 28. 08. 2010. 13:19h

  Preporuka: +15 / -1

  + -
  !

  @Djesika : Djesika sreco! Preskoci koji kacamak u ponoc.

  vladivostok
  vladivostok
  Nedelja, 08. 08. 2010. 17:54h

  Preporuka: +70 / -6

  + -
  !

  Ovi su dobri za Kusturicin film:):).

  neregistrovan korisnik
  ja
  Ponedeljak, 09. 08. 2010. 00:18h

  Preporuka: +72 / -1

  + -
  !

  12 godina?! Nemoguće!

  neregistrovan korisnik
  Jelena-
  Ponedeljak, 09. 08. 2010. 01:12h

  Preporuka: +46 / -6

  + -
  !

  @ja : Hranili bwe to mama i tata citavih 12. godina. Blago onom ko se ozeni Dzesikom :-))))

  neregistrovan korisnik
  asasd
  Subota, 21. 08. 2010. 21:11h

  Preporuka: +7 / -12

  + -
  !

  @Jelena- : Blago onom ko tebe ozeni!

  neregistrovan korisnik
  Jelena-
  Ponedeljak, 09. 08. 2010. 00:51h

  Preporuka: +79 / -4

  + -
  !

  "ogledalo - da devojka bude lepa, knjiga - da bude obrazovana, zlatnik - da bude bogata".....
  Steta za knjigu, tesko da ce je Djesika otvoriti ikada :-((((

  Kad se ovako rasno devojce bude udavalo, mamu i tatu ce kostati koliko i ceo Negotin !!!

  neregistrovan korisnik
  Grobar
  Ponedeljak, 09. 08. 2010. 08:55h

  Preporuka: +54 / -4

  + -
  !

  Ko da je Dule Vujosevic pravio :)))

  neregistrovan korisnik
  Jelena-
  Ponedeljak, 09. 08. 2010. 13:37h

  Preporuka: +31 / -3

  + -
  !

  @Grobar : Hajduk Veljko i Cucuk Stana :-)))

  neregistrovan korisnik
  Krstenje--svetinja-ili-cirkus-
  Ponedeljak, 09. 08. 2010. 22:54h

  Preporuka: +53 / -7

  + -
  !

  Koliko li samo uterase popi u dzep? Kazu da su u negotinskom kraju svestenici se specijalizovali za ove Kusturicine cigice. Deru ih ko Musa jarca. Za ovakvu festu prota je uterao hiljadarku € u dzep. I videste ih tada u Crkvi i ko zna kada vise. A o veri tek koliko znaju. Sve same vracare i gatare.

  neregistrovan korisnik
  srbIN
  Petak, 27. 08. 2010. 11:13h

  Preporuka: +22 / -4

  + -
  !

  @Krstenje--svetinja-ili-cirkus- : neka ih deru i treba da ih deru kad su primitivni treba da im popvi i njihove vlaske baba vracare uzmu i poslednju paru

  neregistrovan korisnik
  illidan
  Ponedeljak, 09. 08. 2010. 23:16h

  Preporuka: +60 / -0

  + -
  !

  Keba uz'o kintu

  neregistrovan korisnik
  srele
  Utorak, 10. 08. 2010. 14:24h

  Preporuka: +52 / -8

  + -
  !

  koliko je grdna pa to nije normalno!

  neregistrovan korisnik
  krasnoreciva
  Utorak, 10. 08. 2010. 21:58h

  Preporuka: +39 / -1

  + -
  !

  Djesika je zajebala i predsednika opstine Topola!

  neregistrovan korisnik
  Ime
  Utorak, 10. 08. 2010. 23:29h

  Preporuka: +53 / -1

  + -
  !

  A sto u vencanici? Jel to i inace takav obicaj?

  neregistrovan korisnik
  lorelai
  Četvrtak, 26. 08. 2010. 23:28h

  Preporuka: +3 / -0

  + -
  !

  @Ime : LOL

  neregistrovan korisnik
  Djordje
  Sreda, 11. 08. 2010. 01:17h

  Preporuka: +45 / -6

  + -
  !

  Kako moze da se krsti u SPC sa imenom Djesika?

  neregistrovan korisnik
  Cer
  Sreda, 11. 08. 2010. 02:18h

  Preporuka: +31 / -3

  + -
  !

  Original " Djilkusa " , nema sta !!!!!!!!

  neregistrovan korisnik
  Lolhadoken
  Sreda, 11. 08. 2010. 13:25h

  Preporuka: +37 / -0

  + -
  !

  a posle proslave DJ Esika in d miks XD

  neregistrovan korisnik
  Julio
  Sreda, 11. 08. 2010. 14:37h

  Preporuka: +38 / -3

  + -
  !

  Đesika, šećeru

  neregistrovan korisnik
  Pametnica
  Četvrtak, 12. 08. 2010. 18:25h

  Preporuka: +18 / -3

  + -
  !

  @Julio : Dodjavola moji snovi,
  kuda odu bedni dani ovi.
  Kuda mene zivot vodi,
  majko moja sto me rodi.
  Sto se dobri ljudi trude,
  od danas do sutra pa onda sta bude.
  Neki voze limuzine skupe,
  a neko jedva da kupi hleba,
  svako gleda svoje dupe,
  a je l' tako treba?
  Nesto bolje ni ne vidiku,
  ni izdaleka ni izbliza,
  to ti je sreco moja EKONOMSKA KRIZA!

  neregistrovan korisnik
  CiciMici
  Četvrtak, 12. 08. 2010. 17:26h

  Preporuka: +21 / -11

  + -
  !

  Njihove pare njihova stvar nasta ce da trose!!!!

  neregistrovan korisnik
  gastossss
  Sreda, 08. 09. 2010. 12:16h

  Preporuka: +2 / -0

  + -
  !

  @CiciMici : jesi i ti jedna od njih kad opravdavas njihovu bruku

  neregistrovan korisnik
  djesi
  Četvrtak, 12. 08. 2010. 17:38h

  Preporuka: +30 / -2

  + -
  !

  I ova ima 12 godina.... ma nema teorije :)

  neregistrovan korisnik
  kik
  Petak, 13. 08. 2010. 11:14h

  Preporuka: +35 / -4

  + -
  !

  ahhahaahaha strasno ,
  sta reci SELO MOJE MAleno O tebi se prica .
  al Negotinska Krajina pa mora moj krov biti veci od komsijinog pa makar za odzak hahahahahaha.strasno ciganlija bre.

  neregistrovan korisnik
  goga
  Petak, 13. 08. 2010. 18:35h

  Preporuka: +75 / -2

  + -
  !

  Stvarno,bez reci sam.Koliko ljudi mogu da se javno blamiraju.Ok je to koliko svoje trose ali na ovakav nacin...mislim devojcica u vencanici za krstenje,roze sesir i haljina koji joj stoje kao cirkuski sator :)).Pa zar ova majka nije imala oci ili kad vec toliko se rasipaju da su platili nekome da ovo dete obuce kako treba kad su je vec dobro pothranili.Koliko li ce otplacivati kredit u WIEN za ovaj cirkus.I ja sam sa porodicom ,,preko grane"ali mom detetu ovaj blam nikada nebi priredila.Neka je detetu srecno krstenje ali za slavlje-bez komentara vise...

  neregistrovan korisnik
  Stocholm
  Petak, 13. 08. 2010. 21:39h

  Preporuka: +52 / -6

  + -
  !

  Joj, vid vid Djesike?
  Kako lepa cura?
  Cime je samo hrane kad je takve lepotice?

  12 godina? Jebote maja mama izgleda mladja od nje?

  HAHAHAHAHA.

  neregistrovan korisnik
  dodo
  Nedelja, 15. 08. 2010. 00:21h

  Preporuka: +24 / -1

  + -
  !

  stasno!nemam reci ovde se vidi da su pojedini srbi josuvek ostali u paganstvu!i oni zive i rade u inostranstvu xd!ovo je sramota za sve nas,mozdane vijuge kod nekih ljudi prave cuda i cudesa^^

  neregistrovan korisnik
  Sara
  Ponedeljak, 16. 08. 2010. 15:26h

  Preporuka: +35 / -1

  + -
  !

  Popu se ovo jare isplatilo :)))))

  neregistrovan korisnik
  wien
  Utorak, 17. 08. 2010. 16:38h

  Preporuka: +32 / -3

  + -
  !

  svi ovi koji se prave neko i nesto kada dodju u srbiju, su u inostranstvu niko i nista i obicne sluge pa zato dodju u srbiju da se izivljavaju a u stvari su niko i nista.. ko zna koliki kredit sad vracaju tamo gde zive i u kojoj rupi zive, samo da bi se pokazali u selu.. neki nikad nece da se nauce..

  neregistrovan korisnik
  nenad
  Sreda, 18. 08. 2010. 09:59h

  Preporuka: +15 / -16

  + -
  !

  sta vas briga za novac gastarbajtera gledajte svoja posla

  neregistrovan korisnik
  vla
  Sreda, 18. 08. 2010. 21:45h

  Preporuka: +5 / -37

  + -
  !

  nemojte se vi puno kaciti za negotinsku krajinu smetaju vam sad i vlaski obicaji jeli? e pa mi nase pare trosimo kako mi hocemo.

  neregistrovan korisnik
  robin-hood
  Subota, 21. 08. 2010. 10:55h

  Preporuka: +4 / -29

  + -
  !

  @vla : NEZAVISNA VLASKA REPUBLIKA TJ,NEGOTINSKA KRAJINA ZIVELLAAAAAAAAAAA:):):):):)

  neregistrovan korisnik
  Ana
  Sreda, 25. 08. 2010. 17:25h

  Preporuka: +14 / -1

  + -
  !

  @vla : hahahahahhaha,ima li mozga u tvojoj glavi....?????????????

  neregistrovan korisnik
  srbIN
  Subota, 28. 08. 2010. 11:05h

  Preporuka: +11 / -3

  + -
  !

  @vla : alo stokoooooo

  neregistrovan korisnik
  plusminus
  Subota, 28. 08. 2010. 13:29h

  Preporuka: +4 / -2

  + -
  !

  @vla : ti si smeshan

  neregistrovan korisnik
  srbIN
  Sreda, 01. 09. 2010. 11:55h

  Preporuka: +7 / -0

  + -
  !

  @vla : SRAM VAS BILOOOOOOO

  neregistrovan korisnik
  Ivan
  Nedelja, 12. 09. 2010. 23:12h

  Preporuka: +3 / -0

  + -
  !

  @vla : E neka si nam ti rekao :-)))

  Pos'o kuća, kuća pos'o :-)))

  neregistrovan korisnik
  srbIN
  Četvrtak, 23. 09. 2010. 14:32h

  Preporuka: +5 / -0

  + -
  !

  @vla : STIDITE SE VASIH PRIMITVNIH OBICAJA I VASIH VRACARA 21 VEK JE MALO SE OBRAZUJTE NEMOJTE DA SE TAKO GLUPI

  neregistrovan korisnik
  sasa
  Subota, 21. 08. 2010. 18:09h

  Preporuka: +11 / -22

  + -
  !

  Zasto ne bi mogla?...Djesika je srpsko ime koliko i Djordje. Nije srpsko uopste! Kao sto ni hriscanstvo nije srpska vera, vec jevrejska sekta.

  neregistrovan korisnik
  papa
  Četvrtak, 26. 08. 2010. 11:58h

  Preporuka: +9 / -2

  + -
  !

  @sasa : hriscanstvo nas je odrzalo 1000g i pod turskim ropstvom. Koja je tvoja vera, KPJu??

  neregistrovan korisnik
  Aleksandra
  Petak, 03. 09. 2010. 10:33h

  Preporuka: +1 / -1

  + -
  !

  @papa : Hriscanstvo (t.j. Crkva) nas je drzalo pod Turskim ropstvom a ne odrzalo. Otvori neku istorijsku knjigu pa procitaj malo ulogu Patrijarhije (i Carigradske i nase) za vreme Turkokratije!

  neregistrovan korisnik
  Pobro
  Sreda, 25. 08. 2010. 09:58h

  Preporuka: +41 / -2

  + -
  !

  Bolje da su joj te pare dali za plastičnu operaciju...

  neregistrovan korisnik
  marina
  Sreda, 25. 08. 2010. 12:18h

  Preporuka: +22 / -0

  + -
  !

  AUH mora da se taj vranac svojski pomucio dok nije stigao do crkve...!!!
  siroto ovo dete, jednog dana ce mrzeti roditelje sto su joj ovo uradili i jos je stavili na internet da ceo svet vidi...

  neregistrovan korisnik
  beogradjanka
  Sreda, 25. 08. 2010. 15:58h

  Preporuka: +11 / -2

  + -
  !

  Ова има 12 година..... Хахахахаха ма како да не. Пре ће бити да је пре 20 година имала 12 година. Па моја мајка изгледа боље од ње.

  neregistrovan korisnik
  dete
  Sreda, 25. 08. 2010. 16:13h

  Preporuka: +6 / -1

  + -
  !

  Њихове паре, па их могу трошити као хоће.
  А све сумњам да је неко од комшија и рођака који су се частили рекао : Немојте мени то давати, дајте боље некој сиротињи...
  А овакве феште су право речено добра прилика да се сиротиња наједе и напије за Џ.

  Или што би рекао мој рођак Ђорђо на једном испрачају : Нисам ја овде дошао што сам гладан и жедан, већ да се наједем и мапијем ;)

  Има још комуњара, јело се,пило, бацало, али је проблем што је поп добио неки динар, за оно што је његова служба, а нико не пита колико је добила музика што од газде, што на бакшиш.


  а крштење у цркви је примарно, а све ово је ако може....

  neregistrovan korisnik
  dete
  Sreda, 25. 08. 2010. 16:18h

  Preporuka: +9 / -0

  + -
  !

  П.С.
  Онај што служи роштиљ исти Тифа :)

  neregistrovan korisnik
  siromasnimladozenja
  Sreda, 25. 08. 2010. 16:42h

  Preporuka: +21 / -0

  + -
  !

  ja se udajem za Djesiku pa ce da mi kupi stan ahahhaha :)

  neregistrovan korisnik
  negotin
  Sreda, 25. 08. 2010. 17:09h

  Preporuka: +4 / -4

  + -
  !

  ovde niko ne voli gastose

  neregistrovan korisnik
  Raci
  Sreda, 25. 08. 2010. 17:58h

  Preporuka: +11 / -0

  + -
  !

  Ultimativni kič i ludost...

  neregistrovan korisnik
  Dule
  Četvrtak, 26. 08. 2010. 01:25h

  Preporuka: +6 / -0

  + -
  !

  HAhahahahhahah.. nije mi dobro.. umrecu od smeha.. hahahha..

  jaza
  jaza
  Četvrtak, 26. 08. 2010. 10:36h

  Preporuka: +9 / -0

  + -
  !

  @Dule : Mogla bih reci da sam odrasla u tom kraju i znala par obicaja koji su za mene uvek bili cudni . Za primere preterivanja kao sto je ovaj nikada nisam imala razumevanja. To prelazi sve granice moje maste i zdravog razuma, a vidim i vaseg. Ne vredi pokusavati da se ove ludosti i kic (kao sto Raci kaze) razumeju, nemoguce je.
  U Srbiji ima jako puno obicaja za razne prilike, vec u susednom selu je drugacije. Svaka zemlja, svaki grad, drzava ima druge obicaje tako da je razumljivo da oni imaju svoje, ali ovo mi je nesto specijalno i suludo. I meni bi bilo draze da taj silni novac koji su potrosili i bar desetinu od toga pomogli nekom kome je pomoc zaista potrebna, a verujem da ih u Srbiji ima na pretek. Mozda i jesu, ko zna. Mi ih ne poznajemo, mozemo samo zakjucivati na osnovu slika i artikla koji je objavljen.
  Ne volim sto ljudi generalizuju stvari i misle da svi koji zive u tom kraju su takodje takvi, a onda jos i sirom sveta sire ionako vec losu sliku o nama.

  neregistrovan korisnik
  papa
  Četvrtak, 26. 08. 2010. 11:31h

  Preporuka: +3 / -9

  + -
  !

  Ko je bio lud, taj je bio lud i pre odlaska u inostranstvo. A sastav \"srba\" u inostranstvu je isti kao i u Srbiji. Znaci, jugoslovena(citaj:nesrba/ateista/komunista/autonomasa....) ima isti broj u inostranstvu kao i u Srbiji nazalost. Da smo se mi drzali SPC-a a ne KPJ-u, ne bi bili sad u ovim g..nima.

  neregistrovan korisnik
  manutd
  Ponedeljak, 13. 09. 2010. 04:08h

  Preporuka: +2 / -0

  + -
  !

  @papa : Ne bismo bili u ovakvim govnima. Bili bismo u jos vecim.

  neregistrovan korisnik
  Goran
  Četvrtak, 26. 08. 2010. 12:56h

  Preporuka: +26 / -2

  + -
  !

  „Đabe” joj to sve

  neregistrovan korisnik
  Goran
  Četvrtak, 26. 08. 2010. 13:02h

  Preporuka: +17 / -0

  + -
  !

  Za 18. rođendan liposukcija i još poneka operacija xD...
  Užas. Koja seljana, pa ovo je strašno. Jeste da je njihov novac i da mogu rade šta hoće, ali makar neka porade na tome da ne budu smešni. Seljanu možeš napraviti i za manje para.

  neregistrovan korisnik
  VLada
  Četvrtak, 26. 08. 2010. 14:26h

  Preporuka: +7 / -1

  + -
  !

  I treba bre. A za 18 rodjendan sta ce tek da bude. Mozda ce cak da peva Seka Aleksic, BRE

  neregistrovan korisnik
  vladan
  Četvrtak, 26. 08. 2010. 15:26h

  Preporuka: +4 / -5

  + -
  !

  @VLada : A sta tebi smeta rec "bre". Tebi je krivo kaj ti nije dao fra luvre da ti pjeva Seka na prićesti, kaj ne??

  neregistrovan korisnik
  VLada
  Petak, 27. 08. 2010. 22:12h

  Preporuka: +3 / -2

  + -
  !

  @vladan : Sta si ti hrvat nasao ovde da komentarises? Kakav bre fra luvre? Tji bji Sjeku bjas vjoleo jejl dja?

  neregistrovan korisnik
  123
  Četvrtak, 26. 08. 2010. 16:23h

  Preporuka: +2 / -0

  + -
  !

  СРАМОТА!

  neregistrovan korisnik
  sergio
  Četvrtak, 26. 08. 2010. 16:36h

  Preporuka: +2 / -0

  + -
  !

  Blaza je lepo objasnio...

  http://www.youtube.com/watch?v=BkYH5LYNIFM

  neregistrovan korisnik
  marijana
  Četvrtak, 26. 08. 2010. 22:40h

  Preporuka: +5 / -0

  + -
  !

  Kakva bura! Sta reci? Njihove pare - njihov trosak.... I uzdravlje! Kako svi imaju ideju kako potrositi tudji novac......

  neregistrovan korisnik
  Maki
  Petak, 27. 08. 2010. 00:35h

  Preporuka: +10 / -1

  + -
  !

  Pustite ljude da žive u nekulturi,možda nas još koji put nasmeju.Ipak se novcem ne može baš sve kupiti...Ali poznatog stilistu i dekoratera su svakako mogli da plate

  neregistrovan korisnik
  katy
  Petak, 27. 08. 2010. 10:40h

  Preporuka: +2 / -0

  + -
  !

  Aaaaaa jooooooj!

  neregistrovan korisnik
  srbIN
  Petak, 27. 08. 2010. 11:41h

  Preporuka: +13 / -2

  + -
  !

  Kako bi radila Grand produkcija da nije vlaskih gastosa oni su najbolji konzumenti smeca Sase Poopovica jednih bez drugih ne mogu

  neregistrovan korisnik
  Iva-Dimitrijevic
  Petak, 27. 08. 2010. 12:51h

  Preporuka: +11 / -1

  + -
  !

  Bolje da su joj roditelji platili neku liposukciju kad se vec toliko sve preliva (:

  neregistrovan korisnik
  Brodo
  Petak, 27. 08. 2010. 15:50h

  Preporuka: +5 / -4

  + -
  !

  Ljudi nemojte biti toliko zavidni i lakovjerni. Čast izuzecima, ali većina njih to što radi, radi da bi se o njima pričalo, to radi na kredu ili od love dobijene lopovlukom. Preračunajte da je za 300.000 € potrebno ostavljati 300 mjeseci (25 godina) po 1.000 € mjecečno i ko to može baciti u jednom danu, svaka mu čast.

  neregistrovan korisnik
  Siromasni
  Petak, 27. 08. 2010. 17:32h

  Preporuka: +10 / -0

  + -
  !

  DJESIKA CEKAM TE DO PUNOLETSTVA DA SE UDAS ZA MENE :P

  neregistrovan korisnik
  Bellezza
  Petak, 27. 08. 2010. 19:37h

  Preporuka: +21 / -3

  + -
  !

  Ma jel ste vi bre ludi il vam smrde noge?
  "bolje da su pare dali nekom siromasnom?
  Ahahahahaha, koliko je ovo dvolicno, jebote ne mogu da verujem..pa da li bi ste, iskreno, i da li ste ikada u zivotu nekome koga uopste ne poznajete, bez ikakvog razloga dali nesto, bilo sta? Mozda bacite dinar, dva, pet, nekome na ulici, a da li ste i da li biste nekom prosjaku dali, lupam, sto evrica? Aha, znam da biste..
  To je kao fora "sta biste radili sa milon dolara"
  "pa pola bih dao u dobrotvorne svrha"..mmmm...daaa..malo sutra..
  Zasto bi ovi ljudi bilo kome dali bilo sta? Jel duguju nekome? Sami su, brate, zaradili..sami i trose..Da su grdni-jesu, al nemojte biti dvolicni, da ste bili tamo prvi biste se u'vatili za flasu piva..

  neregistrovan korisnik
  Bacvanin
  Petak, 27. 08. 2010. 22:31h

  Preporuka: +8 / -4

  + -
  !

  Djesika jesi ruzna u pm.

  neregistrovan korisnik
  svetlana
  Petak, 27. 08. 2010. 22:37h

  Preporuka: +16 / -2

  + -
  !

  mekike +pivo+sladoled(u neogranicenim kolicinama)=dijareja (sracka)

  neregistrovan korisnik
  srbIN
  Subota, 04. 09. 2010. 14:37h

  Preporuka: +9 / -0

  + -
  !

  @svetlana : za dobre svinje nema losih pomijaaa

  neregistrovan korisnik
  SAMO-VAS-POSMATRAM-
  Nedelja, 29. 08. 2010. 22:46h

  Preporuka: +11 / -2

  + -
  !

  ŠTO SE MALLLLLLLLAA NIJE OBRIJALA PRIJE KRŠTENJA ?

  neregistrovan korisnik
  srbIN
  Ponedeljak, 06. 09. 2010. 09:32h

  Preporuka: +6 / -0

  + -
  !

  @SAMO-VAS-POSMATRAM- : DA JOJ KUPIMO BRIJAC DA SE OBRIJE

  neregistrovan korisnik
  tinna
  Utorak, 31. 08. 2010. 01:22h

  Preporuka: +7 / -2

  + -
  !

  u sustini ne podrzavam ovakvo eksponiranje i dokazivanje ,ali isto tako ne razumem kad neko kaze"bolje da su te pare dali nekoj humaniitarnoj organizaciji"!alo bre ko ste vi da im kazete sta ce oni sa svojim parama da rade!pa i vi imate neku kucu,stan,platu,pravite rodjendan,pa sto to sve ne date u humanitarne svrhe kad znatee da prebacite drugima..posluzite goste kafom,a tortu i prase pravac u prvo sirotiste!eeeeee,malo sutra!koliko je kome cebe toliko treba da se protegne,sta cemo kad je nama srbima u srbiji kratko!

  neregistrovan korisnik
  snickers
  Sreda, 01. 09. 2010. 22:54h

  Preporuka: +17 / -1

  + -
  !

  ovakavima poput djesike i njenih roditelja trebalo bi uvesti vizni rezim sa za srbiju

  neregistrovan korisnik
  nihilista
  Nedelja, 05. 09. 2010. 16:42h

  Preporuka: +7 / -0

  + -
  !

  ko je narucio prasicu?

  neregistrovan korisnik
  Cune
  Subota, 18. 09. 2010. 05:35h

  Preporuka: +5 / -0

  + -
  !

  Ljudi vi ne razumete jedno,oni su spiskali recimo trideset hiljada eura,to je ostalo u Srbiji,onaj sto je pravio torte je zaradio,onaj sto je konobarisao je dobio svoje da popuni kucni budzet,ona zena koja je kuvala je zaradila.
  Da su napravili skromnije krstenje recimo za 500 eura,samo toliko bi ostalo u Srbiji.Stvar je relativn,,ako posmatramo sa njihove strane ispali su glupi,ako posmatramo sa svih drugih strana svi ostali su dobili.
  Ako bas razmisljate o novcu i dobrobiti Srbije nije bitno kako je ko potrosio pare,makar usao i razbacao po ulici prolaznicima to su UNESENE pare i one su u tom trenutnu u posedu gradjana Srbije a ne gradjana Nemacke.

  neregistrovan korisnik
  srbIN
  Ponedeljak, 20. 09. 2010. 11:24h

  Preporuka: +5 / -1

  + -
  !

  @Cune : bolje da su djesiku poslali na neku plasticnu operaciju tako bi isto novac ostao kod nas ali kod njih izgleda prolazi ono lepa masna i debela

  neregistrovan korisnik
  Konkretna-citateljka
  Utorak, 21. 09. 2010. 15:10h

  Preporuka: +2 / -4

  + -
  !

  @srbIN : Njen izgled nije savrsen ali je glupo da dete od 12 godina ide na plasticnu operaciju.I mislim da i zakon ne dozvoljava,posto je maloletna.

  neregistrovan korisnik
  srbIN
  Sreda, 22. 09. 2010. 12:40h

  Preporuka: +4 / -0

  + -
  !

  @Konkretna-citateljka : Ako nemoze plasticna operacija neka uplate neku edukaciju da se malo obrazuju a ne da prave ovakav cirkus i da pare daju i baba vracarama

  neregistrovan korisnik
  KOLUMBO
  Subota, 02. 10. 2010. 10:11h

  Preporuka: +11 / -0

  + -
  !

  @srbIN : Djesika dali ti znas koristiti racunar daj da cujemo i tvoj neki momentar po tebi je ovaj tvoj cirkus sigurno nesto lepo daj napisi nesto

  neregistrovan korisnik
  Srbija-do-kraja
  Petak, 07. 01. 2011. 13:25h

  Preporuka: +5 / -0

  + -
  !

  haahahah ovo je toliko smesno i glupo da se nezna kraj ljudskih gluposti, ti nazovi gastabajteri, oni zive na zapadu na pastetu jedu jednu pastetu na dan da bi stedeli i kad dodju u Srbiji onda se kurce kao oni imaju para i sve im se moze to je toliko glupo da je zalosno a kada treba da se vrate za inostranstvo onda pitaju komsiju da im pozajmi pare za nazad .

  Pozdrav

  neregistrovan korisnik
  srbIN
  Utorak, 12. 04. 2011. 21:29h

  Preporuka: +7 / -0

  + -
  !

  @Srbija-do-kraja : djesi duso javi se da i tebe cujemo da vidimo tvoje komentare dali pravis novu seosku smotru

  neregistrovan korisnik
  MMMilos
  Sreda, 11. 05. 2011. 23:08h

  Preporuka: +5 / -1

  + -
  !

  Sta se lozite? Kostalo ih je 2000 "jevreja" da ovi to objave, svila iz China store-a i ceh za ice i pice, a prasica je inkasirala u svoju kasicu (isto prasicu) sve to, pa puta dva...bliza rodbina se pokazala i za muziku, a ovi i sto su dosli da se omrse su doneli bar nesto za rumeno celjade.