Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 27.01.2014.
12:01
K. N. - Vesti - Foto: Vesti A

Marko i Marija nisu zaboravljeni

O uručenjima delova donacije vredne 1.300 dolara, koju je Rajka Tarlać iz Sidneja zajedno sa prijateljima uputila za 13 štićenika Humanitarnog mosta, redovno smo pisali, ponekad i iz dana u dan. Danas beležimo i pretposlednje, a to je 100 dolara namenjenih šestogodišnjoj Mariji i godinu dana starijem Marku Okuki iz Predolja kod Berkovića, koji su u saobraćajnoj nesreći pre dve i po godine izgubili roditelje.

Osvojili srce dobrotvorke: Marko i Marija Okuka na novogodišnjoj priredbi

Ovaj deo priloga, u beogradskom Dopisništvu "Vesti", preuzeo je rođeni brat njihovog dede i staratelja, Mile Đurica, i odneo u Hercegovinu. Uskoro nam je putem elektronske pošte stigao i odgovor Marijinog i Markovog deke, Gorana Đurice, koji je preuzevši dar dobročinitelja iz Sidneja, poželeo da se zahvali u ime unuka. A, u njemu, između ostalog je pisalo:

Dar stigao i u Novi Pazar

Preostali novčani dar od 100 dolara Rajke Tarlać za Vukomira Tomovića iz Novog Pazara, samohranog oca dvojice nepokretnih sinova, takođe, prosleđen je u njegove ruke. A, kako je protekao susret sa ovim nesrećnim čovekom, njegova dobročiniteljka moći će da pročita u narednom izdanju našeg lista.

- Iskreno govoreći dirnut sam saznanjem da i posle dužeg vremena ima dobrih ljudi koji nisu zaboravili naše mile unučiće, poput ove žene dobrog srca. Zahvaljujemo joj u ime cele naše porodice. Njena dobročinstva nikada nećemo zaboraviti. Ovaj dar, svakako ćemo, baš kao i prethodnog puta, iskoristiti da obradujemo Marka i Mariju. Inače mogu reći da sam presrećan, što Marko neizmerno voli školu u koju je krenuo od prošlog septembra, a Marija vrtić. Veliko je olakšanje to što se dobro uklopio, postao otvoren i razdragan. Marija će ove godine, takođe, krenuti u prvi razred osnovne škole. Oboje su uzbuđeni kada je odlazak u školu i vrtić u pitanju, pa su tokom proteklih praznika i raspusta, jedva čekali kada će ponovo krenuti. Kratak odlazak u vrtić na priredbu kod Deda Mraza ih je, u međuvremenu, oduševio.


"Đede, mnogo mi nedostaju drugari i škola", ponavljao bi Marko iznova.


Voli da igra fudbal, a Marija da se igra sa lutkama. Generalno tako nam prolaze dani, a supruga i ja se trudimo da im pružimo sve što možemo. Iako retko pitaju za roditelje, znamo da im i dalje mnogo nedostaju...
 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Tamo daleko neko te voli
HUMANITARNI MOST Neizvesnost i dalje traje
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online