Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 28.07.2014.
09:16

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 71
- Foto: V. Sekulić A

Život je lep čak i kad boli

Hteli - ne hteli, Obrenovčani posle maja život dele na onaj pre poplava, i onaj posle. A stvarnost je surova kao i novi početak koji svima teško pada jer ono što su mukom sticali godinama voda je progutala začas. Mnogi stanovnici ovog grada trude se iz petnih žila da uhvate korak, baš kao i mladi par Borka Stančić i Marko Nešić, 23-godišnjaci kojima je 9. juna život ulepšao jednoipomesečni sin Lav, prva obrenovačka beba rođena nakon velike poplave.

Majka sa hiljadu briga: Borka Stančić sa Vojinom i Lavom
 

Njihova materijalna situacija je izuzetno teška: Borka je na na porodiljskom odsustvu, brine i za starijeg 16-mesečnog sina Vojina, a suprug Marko nadniči...

U pravi čas

- U Obrenovcu je još haos. Nema vode za piće, nestaje struje, a i ono što nama majkama stiže kao pomoć, čovek ne može da dočeka. Od stresa posle dve nedelje od porođaja mi je nestalo mleko, pa sada kupujemo i dečju hranu humanu" Jedna kutija košta oko 10 evra, a traje nekoliko dana. Moram da gledam i na drugog sina Vojina kome ponekad uzmem kašice i sokiće. Ovih dana smo baš u teškoj oskudici, pa je dar utoliko vredniji - kaže mlada majka, a obrazi joj crvene.

Uz sve to su podstanari, koji ne znaju gde će sutra naći novi krov nad glavom. Ipak, oni se ne žale. Ljubav i mladost zasad odnose pobedu nad nesrećom. Naravno, uz njih su i naši čitaoci da im daju podršku. Posle donacije od 200 evra od čitaoca "Vesti" Vitomira Spasića iz Majnca u Nemačkoj obradovali smo ih vešću da je stigao novi dar - 300 AUD iz daleke Australije, prilog nastavnika Miodraga Damjanca i njegovih radnih kolega iz Sidneja. Kad smo Borki rekli lepe vesti, i zamolili je da nas poseti u beogradskom dopisništvu sa sinovima Vojinom i Lavom, zaplakala je, što od radosti, a što od stida...


- Hvala... Obradovali smo se, a i postideli. Ne bih volela da ljudi velikog srca pomisle, ne daj bože, da smo neradnici koje čekaju milostinju i to od onih koji rade od jutra do sutra. Nismo, trudimo se, ali je teško - kaže Borka dok joj se suze iskre u očima. - U ovom trenutku malo je onih koji mogu, a i hoće da pomognu, zato sam zahvalna svima koji pomažu ne samo nama već i drugima.


Suprug Marko se izvinjava što nije došao. Gazda kome ovih dana pomaže oko limarskih radova na poplavljenoj kući nije ga pustio, ali prvi slobodan dan će doći da se zahvali ljudima velikog srca, koji ne zaboravljaju da je čovek čoveku najbolji drugi, pa i kada se ne znaju, poručuje Borka i objašnjava da su 200 evra već iskoristili za Vojina i Lava.


- Novac je otišao na pelene i hranu za njih dvojicu. To je najskuplja stavka u Srbiji i za mnogo situiranije roditelje od nas. Ipak, snalazimo se, sada znamo da život nije bajka, ali, eto, ponekad je lep, čak i kada je težak - kaže Borka Stančić.
 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete dobiti i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Čačanima podeljeni paketi
HUMANITARNI MOST Srbijo, ne zaboravljamo te!
HUMANITARNI MOST Vera i Ana ostaju zajedno
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online