Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 06.08.2014.
12:00
B. R. - Foto: D. N. Petrović A

Sve bliži ostvarenju svog sna

Uz malo sreće i nešto više dobrovoljnih priloga zemljaka iz dijaspore, nedosanjani san sedmočlane porodice Mustafić, supružnika Zene (40) i Mirzete (30) iz sela Vrbasići kod Novog Pazara, mogao bi uskoro da postane stvarnost.

Stižu evri i paketi: Mustafići kraj temelja nove kuće
 

Zahvaljujući novčanim donacijama plemenitih čitalaca "Vesti", mahom poreklom iz Sandžaka, ova porodica sa starom majkom Zinetom i četvoro dece, od kojih je Meliha najstarija sa svega 12, a Rijad najmlađi sa šest godina, verovatno neće još dugo živeti u napukloj straćari i s krovom koji prokišnjava.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete dobiti i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Donacijama dijaspore iz celog sveta, a najviše iz Nemačke, Australije, Švajcarske, Amerike, Luksemburga i dobrih komšija iz ovog kraja Srbije, kao i čuvenog dobrotvora s Peštera Hide Muratovića stigli su do prve ploče, kad je ponestalo novca. U temelje su ugradili jedinu kravu koju su imali, tako što su je prodali. I nije im žao jer se nadaju boljoj budućnosti svoje dece i unuka.


Zato će vest iz Nemačke, iz grada Memingena sasvim sigurno obradovati sve Mustafiće jer je u akciju stupila i naša stalna dobrotvorka J. S, baka sa svojim unucima Astorom i Stelom. Čim su pročitali tekst u "Vestima" o teškom životu porodice Mustafić, uputili su 100 evra i tri poklon paketa, u koje su sem garderobe i ostalih potrepština upakovali i ljubav, a koje će naši novinari prilikom naredne posete selu Vrbasići, isporučiti.
 

Mirna starost

- Kako vreme odmiče, sve više smo ubeđeni da starost nećemo dočekati u strahu da se plafon ne sruči na našu decu, koju je već dovoljna kaznila sudbina jer zbog siromaštva nismo u stanju da ih dalje školujemo - kaže majka Mirzeta, dok otac Zeno, sada teški invalid, mnogo i ne priča jer stalno razmišlja o tome kako je izgubio posao u komunalnom preduzeću i mogućnost da izdržava porodicu.

 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Kao u snovima
HUMANITARNI MOST Nije sam i zaboravljen
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online