Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 23.12.2014.
12:00
B. Simonović - Vesti - Foto: B. Simonović A

Svako daje ono što nosi u srcu

Reporter "Vesti" stigao je nedavno na kućnu adresu porodice Šušić iz Nikšića, čija je ćerka Sofija i dalje miljenica brojnih naših čitalaca.

Dom u kojem vlada ljubav: Porodica Šušić sa sinom i ćerkom
 

I to punih ruku, sa prilogom od 1.750 australijskih dolara kako bi uručio poklone za dalje lečenje njihove 15-mesečne bebe koja pati od retkog oboljenja mozga, za kojeg još nema leka u svetu.

Kad se prekroči prag njihovog skromnog, iznajmljenog stana u starovremskim stambenim zgradama u blizini pijace, u centru Nikšića, niko ne bi mogao zaključiti sa kakvom se mukom i nevoljom rvu 33-godišnja Vesna Šušić i njen četiri godine stariji suprug Svetozar, koji se već više od godinu dana očajničke bore za zdravlje svoje ćerkice Sofije.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Dvoje mladih, stasitih i lepih ljudi, kojima se neprestano oči smeju, njihov vižljasti, već zamomčeni 14-godišnji sin Stefan i ćerkica Sofija, koja veselo guguče u svom krevetiću - sve to odaje utisak srećne porodice.

Nije, nažalost, tako, jer, kao što smo već u više navrata pisali i kao što dobro znaju naši brojni plemeniti čitaoci, prijatelji i poznanici Šušića, koji su se odazvali na naše apele i pritekli u pomoć ovoj porodici, njihova Sofija ima velikih zdravstvenih problema otkad je ugledala ovaj svet.

U pitanju je mozak, odnosno sfera u kojoj je, pored svih medicinskih dostignuća, neophodno imati i malo sreće, a naročito upornosti i optimizma.

Upravo to je ono čime odiše atmosfera u toplom porodičnom gnezdu Šušića.

- Svesni smo mi apsolutno svega, koliko ovo može biti teška i dugotrajna borba i koliko je neizvestan njen ishod, ali i spremni da u njoj istrajemo - kaže Sofijin otac Svetozar.

- Na to nas, osim Sofije i naše neizmerne želje da se ona izbori sa podmuklom bolešću, obavezuju i toliki znani i neznani prijatelji širom sveta koji su nam pritekli u nevolji, jer bez njih ova bitka bi bila unapred izgubljena. Hvala svima, pamtićemo doveka njihovu dobrotu i plemenitost, a Boga molimo da im se sve to vrati dobrom, na zdravlje i radost njih i njihovih porodica - poručuju Šušići, zahvaljujući se i "Vestima".

Bogati siromasi

Iako Šušići jedva sastavljaju kraj s krajem i najnovija donacija, 1.500 AUD dar Udruženja Hercegovaca iz Melburna i dva pojedinačna priloga - 100 dolara od Jovanke, Gorice i Jelene Avramović iz Melburna i 150 dolara od anonimne porodice iz Kanbere, biće utrošeni iključivo na lečenje i lekove za Sofiju. U međuvremenu su se povezali i sa još jednom porodicom iz Nikšića sa istim problemom, i sem saveta, spremni su, kažu, da i za lečenje njihovog deteta odvoje deo novca koji su dobili preko "Vesti", tim pre što je u pitanju takođe veoma siromašna porodica.

A vaš reporter, iako se lekari suzdržavaju od preterano optimističkih prognoza, i sam je zapazio pozitivnu razliku kod Sofije, u odnosu na stanje od pre dva meseca, što će verujemo obradovati brojne ljude velikog srca koji su učestvovali u našoj akciji.

Zagrljaj brata i sestre

Ljuljaj me nežno: Stefan i Sofija

- Na poslednjoj kontroli pre desetak dana, dr Milan Borković, specijalista neurolog iz Beograda, koji prati stanje naše Sofije, nije bio zadovoljan najnovijim nalazom rekavši da je slabiji od prethodnog - kaže majka Vesna.

- Pri tom je dopustio da to može biti i posledica promena u terapiji ali nas drži u nadi njeno opšte stanje, to što i mi, koji smo neprekidno uz nju, iz dana u dan primećujemo napredak. Sofija sada mnogo aktivnije reaguje na glasove, na pokrete i dodire. To se naročito vidi kad je pored nje brat Stefan i kad se ona nađe u njegovom naručju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online