Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 30.03.2015.
12:00
D. Đorđević - Vesti - Foto: D. Đorđević A

Radujem se svakom novom danu

Naš štićenik, 34-godišnji Srba Stanković, koji je kao dete čuvajući ovce bio u ropstvu u susednoj Makedoniji, danas mirno živi u planinskom selu Kozji Dol kod Trgovišta, zahvaljujući stalnim mesečnim donacijama Milenke Latinčić i njene porodice iz Sidneja u Australiji. Plemenita dobročiniteljka svakog meseca izdvaja po 100 dolara koji Srbi donose sigurnost i spokoj.

D. Đorđević
Srba Stanković i dobar kuvar

Ovaj vredni mlad čovek, koji kako sam kaže, nema velikih potreba sem straha da bi opet mogao da ga neko muči, odlučio je da deo novca prištedi i vremenom ga uloži u formiranje omanjeg plastenika. U razgovoru sa reporterima "Vesti" ističe kako će ovog proleća ostvariti davnašnju želju da sagradi kočinu za čuvanje makar jedne svinje i tako obezbedio hranu za narednu zimu sebi i svom bratu Novici.

- Zahvaljujući mojoj dragoj dobrotvorki Milenki i njenim najbližim, moj život je dobio smisao. Više nema bojazni da ću ostati gladan ili da neću imati lekova koje moram da pijem do kraja života zbog psihičkih i srčanih smetnji. Do neba im hvala, neka im Vaskrsli Gospod unese u njihova srca i dom zdravlja i radost - kaže Srba koji ni danas ne može da pojmi kako neko poput Milenke koja živi više od 45 godina u Australiji, može da svoje srce veže uz njoj nepoznatog čobanina.

I život za brata

Naš povratnik iz Nemačke Novica Stanković nalazi se već mesec dana u niškoj bolnici a naredne nedelje očekuje se operacija koja će mu, kažu doktori, doneti boljitak. "Stalno smo u kontaktu, žao mi je bilo što nisam mogao da ga posetim jer još važi zabrana zbog epidemije gripa. Nadam se da će biti dobro, da će sve proći bez težih posledica. On mi je sve, za njega bi i život dao, iako imam još braće i sestara", ističe Srba.

U staroj školi, gde prebiva Srba u jednoj prostoriji, ima još novosti. "Vratio mi se brat iz Nemačke!", gotovo s radošću kaže Srba koji je teško podneo razdvajanje od brata što se prošle godine oženio i otišao da živi u Nemačku.

- Novica nije izdržao u Nemačkoj, pa je odlučio da se vrati. Ono koliko ja znam, njegovom povratku presudile su bračne nesuglasice. Nije mogao da izdrži novi, nametnuti način života, ali ni po povratku nije imao sreće. Radeći kod jednog zajedničkog prijatelja u nadnici, čisteći štalu, krava se ritnula i udarila ga svom žestinom u zglob noge i hitno je prebačen u niški Klinički centar na odeljenju ortopedije - uzbuđeno nam priča Srba.

Ovih dana reporterima "Vesti" javila se preko mejla i dobrotvorka Milenka iz dalekog Liverpula. Ona je Srbi poslala 200 AUD dolara redovne mesečne donacije za mesec mart i april koje Srba željno iščekuje da stigne. To će za njega i bolesnog brata Novicu biti najveći poklon i radost za predstojeći najveći hrišćanski praznik Uskrs.

- Bitno je da ćemo imati da dostojno proslavimo praznik, da imamo za lekove i troškove lečenja u Nišu brata Novice, da ću uz pomoć komšija uskoro početi i sa gradnjom svinjca. Još jednom veliko hvala mojim zaštitnicima i dobročiniteljima, zahvaljujući njima radujem se svakom novom danu - ističe Srba.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Bez vas ne bismo opstali
HUMANITARNI MOST Daj Bože brašna i drva
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online