Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Ovde stanuju ljubav i deca

Trinaestočlanu porodicu 47-godišnjeg Dragana i 37-godišnje Dragane Ljubisavljeviću i njihovo jedanaestoro dece posetili su ovih dana predstavnici poznate Humanitarne organizacije Srbi za Srbe i uručili im poklon-pakete hrane i ostalih namirnica u vrednosti od 200 švajcarskih franaka.

D. Đorđević
Ne proklinju sudbinu: Porodica Ljubisavljević

Ispred organizacije je u poseti bio član Novica Cvetković, njihov predstavnik za Pčinjski okrug, koji nije krio zadovoljstvo što su upoznali ovu višečlanu porodicu koja se hrabro bori da opstane u ovim teškim vremenima.

Majčina radost

Dolazak natovarenog džipa ispred kuće Ljubisavljevića izazvao je kod dece radosnu ciku i poskakivanje jer su dobrotvori počeli da istovaruju hranu i ono što oni najviše vole - kremove i slatkiše. Bilo je brašna, zejtina, soli, šećera, mleka, konzervi više vrsta i drugih namirnica, uz ono što je naravno najviše obradovalo majku Draganu - nekoliko džakova praška za pranje veša.

- Zahvaljujući pisanju frankfurtskih "Vesti" saznali smo za ovu višečlanu i vrednu porodicu koja se svakodnevno bori da se prehrani i opstane na kućnom ognjištu, u selu Stropsko, četiri kilometra udaljenog od Vranja. Videli smo veliku požrtvovanost majke Dragane koja po ceo dan brine o deci, koja su jedno drugom do uva. Najstarije ima 15 godina, a najmlađe samo godinu i po. Takođe, ni briga oca Dragana nije ništa manja, on gotovo nikad nije kod kuće, neprekidno je negde u selu gde radi u nadnici. Odlazi rano ujutru, a vraća se kasno uveče. Hvala "Vestima" što nam omogućuju da saznamo za postojanje ovakvih srpskih porodica jer one zaslužuju našu pažnju i brigu. Konačno, ova deca su i budućnosti naše Srbije - poručuje Novica Cvetković.

- Ova godina nam je počela prelepo zahvaljujući raznim plemenitim ljudima iz inostranstva i Srbije koji su za nas saznali čitajući u "Vestima". Iako se svakodnevno borimo da opstanemo i preživimo, pomoć koju dobijamo mnogo nam olakšava život. Uvek ima vrućeg hleba na stolu, a sada pored hleba ima i drugih namirnica koje su za nas i naše mališane bile oduvek pravi luksuz. To nismo mogli da im priuštimo ni za najveće pravoslavne praznike. Bog da nam poživi sve naše dobrotvore, kao i organizaciju Srbi za Srbe za koju smo čuli da mnogo pomaže sirotinju koja ima puno dece. Neka ih Bog blagoslovi i podari svima zdravlje i sreću - kaže Dragana.

Ljubisavljevići koji žive u pitomom selu pored reke imaju svoj mali plastenik. Majka Dragana sa odraslim ćerkama, kad sredi najmanju decu, odlazi ujutru da pozavršava poslove, da polako rasad koji imaju posadi, a potom okopava, plevi i brine o budućim stabljikama paradajza i paprika.

- Za nas taj plastenik mnogo znači jer nam donosi povrće koje nam posle olakšava prehranjivanje. Često deca ne sačekaju da paradajz i paprika sazri, pa to pojedu poluzrelo. Nemamo još kvalitetne zemlje, a mogli bismo da posadimo i proizvedemo bar za nas dovoljno krompira, pasulja, kupusa - nabraja Dragana koja ne proklinje njihovu sudbinu.

Odlazeći, po ko zna koji put zaključujemo da su Ljubisavljevići uprkos svakodnevnim životnim teškoćama jedna vesela porodica u čijem domu stanuje ljubav, gde se stalno čuje pesma s tranzistora ili televizora, takođe dobijenih od dobrih ljudi.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Zašto kriti, mi smo srećni, život je jedan i neponovljiv. Nekima u kuknjavi prođe život, a mi pokušavamo da se što više smejemo i uživamo jedni u drugima, jer nam je bog podario i decu i zdravlje. Malo li je?! - poručuje majka Dragana Ljubisavljević.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online