Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 20.04.2015.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: Vesti A

Hoće li neko videti naše bisere u Moskvi

Kao što školjka skriva biser, tako i naša deca skrivaju biser u sebi. Ali ako školjka ostane zatvorena, taj biser niko neće videti, poručuje Nadica Blažić, predsednica i osnivač beogradskog udruženja Plava školjka koje okuplja samohrane majke dece sa invaliditetom.

Vesti
Talentovane devojke: Grupa Blu Šel

I zaista, pitamo se hoće li tri neobična bisera iz Srbije videti učesnici i gosti 12. Olimpijade plesa u Moskvi koja se održava 4. maja ove godine? Hoće li svoje umeće pokazati plesna grupa Blu šel iz Srbije i njene takmičarke, 19-godišnja Marina Blažić, vicešampionka sveta u hip-hopu, 17-godišnja Esma Hadžić i 18-godišnja Ana Jovčić, osvajačice trećeg mesta u Kopenhagenu i četvrtog u Bohumu?

Kontakt adresa

Prostor za naše kreativne radionice u SC "Olimp" plaća jedna humana srpska porodica iz Italije, kaže Nadica Blažić, predsednica Udruženja Plava školjka, koju možete da kontaktirate i ponudite svoju pomoć na broj +381 69 35 34 888. Kao i uvek i "Vesti" su Vam na usluzi: +381 11 3193 771 ili +381 11 3193 773.

Ana, Marina i Esma ovih dana uvežbavaju koreografiju za nastup svoje grupe, igraju u ritmu, sve tri, kao jedna. I sve bi to bilo sasvim uobičajeno da Esma nije gluvonema, Ana slepa, a Marina rođena bez ključne kosti, sa nizom asimetrija na licu i telu, takvim da su je lekari "otpisali" pre 19 godina.

San im je da i iz Rusije donesu medalju u otadžbinu, ali još nisu obezbedile smeštaj u Moskvi, niti imaju dovoljno sredstava za avionski let. Naše hip-hoperske nade pokušaće ipak da sakupe novac za odlazak na svetsko prvenstvo u plesu za osobe sa invaliditetom. "Pisali smo i tražili pomoć od najuglednijih pojedinaca i donatora u Srbiji, pa sve do raznih udruženja, pa čak i Kancelariji za odnose sa dijaporom.

Na žalost, zasad nam niko nije izašao u susret, osim kompanije "Er Srbija" koja nam je dala popust od 50 odsto na avionske povratne karte. Zaista im mnogo hvala, ali mi ne znamo kako da u roku dva-tri dana uplatimo i dodatnih 800 evra, koliko traže da bi se sačuvala rezervacija. Ipak, verujemo da će neko od plemenitih srpskih porodica da nam obezbedi smeštaj u Moskvi, i razliku za karte, a mi obećavamo da ćemo se Srbiji revanširati ako ne medaljom, ono nastupom po kome će nas svi pamtiti", poručuju ove tri mlade devojke. Ko nema novca neka dođe i podari ovim takmičarkama osmeh ili pohvalu. I to će im mnogo značiti.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST One osvajaju svet plesom
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online