Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 21.04.2015.
12:00
P. Bajić - Vesti - Foto: V. Sekulić A

Srce puno zbog poklona

Uskršnji pokloni su stigli na pravu adresu. Naši zemljaci iz Pariza su ih spakovali sa puno pažnje i ljubavi, u nameri da obraduju male zemljake iz matice, a slatki paket koji su "Vesti" donele na adresu sportskog balona Kom produkt u beogradskom naselju Šumice, izazvao je pravu buru oduševljenja.

V. Sekulić
Nedostaje im sportska oprema: Mlađa grupa

Prvi deo slatkiša obradovao je male pacijente beogradskog Instituta za majku i dete, a podeljen je među obolelom decom na Hematoonkološkom odeljenju 2, u već tradicionalnoj akciji našeg lista sa svojim čitaocima, koju je predvodio Ilija Miki Vujović.

Kako su humani dijasporci iz Pariza, naši čitaoci "Vesti", među kojima i učenici iz francuskih škola iz mesta Pjerfit, Epon i Bondi, poslali toliko mnogo uskršnjih slatkiša, odlučili smo da iz iste pošiljke obradujemo decu u dve različite ustanove u srpskoj prestonici.

Pomoć dobrodošla

Ovaj projekat je besplatan za sve korisnike, a želja organizatora je da poboljša uslove i omogući više od dva jednosatna termina nedeljno. Projekat nema starosne granice, pa tako priliku da treniraju i da se druže imaju kako deca koja pohađaju osnovnu školu, tako i odrasli. Takođe, dobrodošla je i sportska oprema, kao i odeća i obuća. Svi čitaoci koji su u stanju da pomognu doniranjem sportske opreme mogu kontaktirati trenera Acu Kovačevića putem mejla:
kovacevicaca55@gmail.com ili broja telefona +381 6481 80043. I "Vesti" su vam na usluzi: 00381 11 3193 771.

Nedavno smo pisali o projektu Kluba malog fudbala Mungosi, pod nazivom "Futsal - igra za sve nas", koji je namenjen deci i odraslima sa invaliditetom i smetnjama u razvoju (sa intelektualnim teškoćama, oboleli od dečje i cerebralne paralize, sa Daunovim sindromom, autizmom, oštećenjem vida, sluha i drugim oboljenjima), a prvi pokloni su već stigli u ruke učesnika tog programa, njih preko 20.

Iako je bila Velika subota, oko polovine ukupnog broja članova, što iz grupe starijih po uzrastu, što onih koji su još uvek u osnovnoj školi, nije propustilo priliku da i tada, kao i svakog prvog dana vikenda, igra fudbal, trenira i vidi se sa čika Acom, kako oni zovu prvog čoveka KMF Mungosi i selektora reprezentacije Srbije u futsalu Acu Kovačevića, jednog od najboljih igrača malog fudbala svih vremena na prostorima bivše Jugoslavije.

Naravno, ne samo sa njim, već i sa mnogima drugima koji su uključeni u ovaj timski rad.

A onda ih je, između treninga dve grupe, dočekalo iznenađenje - paket pun slatkiša sa uskršnjim motivima. Zahvaljujući ovoj školi malog fudbala i prijateljima, navikli su na paketiće za Novu godinu, a ono što su dobili uoči Uskrsa za njih je bilo potpuno neočekivano, ali i veoma prijatno.

Strpljivo su sačekali da im slatkiše podeli njihov trener, a pre odlaska kućama su se zahvalili donatorima rečima: "Hvala vam puno", i krenuli kućama sa zadovoljstvom u srcima i prelepim osećajem u duši.

Nema sumnje da su pokloni i ovoga puta otišli na dobru adresu, u ruke onih koji ovakve darove znaju da cene, a radost pokažu na pravi način.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Nina ide na transplantaciju
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online