Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 07.05.2015.
12:00
D. Đorđević - Vesti - Foto: D. Đorđević A

Ružava osvanula na Đurđevdan

Sve je počelo 4. aprila ove godine u sali SKUD-a Oplenac među članovima i gostima Kanadsko-srpskog dobročinstva "Jovan Dučić" u Torontu, a završilo se 5. maja, uoči Đurđevdana, kada je je u štali domaćina, 47-godišnjeg Dragana Ljubisavljevića iz sela Stropsko kod Vranja, osvanula mlada šestomesečna junica po imenu Ružava.

D. Đorđević
Veselje u štali: Ružava novi član Ljubisavljevića

Jedanaestoro dece, uz svoju 37-godišnju majku Draganu, obradovali su se junici kao da su dobili još jednog brata ili sestru, pa su svi pohrlili uz ciku i veselje da dotaknu i pomiluju novog člana svog skromnog domaćinstva. Tako se završila još jedna od lepih akcija "Vesti" i naših humanih čitalaca iz Kanade, koji su omogućili svojom donacijom od 1.000 dolara bezbrižniju budućnost za više gladnu nego situ čeljad najbrojnije porodice u vranjskom kraju - 13 Ljubisavljevića.

Hvala, deco

D. Đorđević

Dvanaestoro mladih učesnika iz Toronta, uzrasta od 10 do 18 godina, a to su Stefan, Aleksa i Ognjen Tubić, Marko i Miloš Grahovac, Stefan, Marko i Jelena Vukmanović, Ana i Maja Dabić, Jelena Rogan i Teodora Ilić, sigurno će biti zadovoljni što su obradovali svoje vršnjake iz otadžbine. Jer da nije bilo njih i njihove želje da pomognu, danas u štali Ljubisavljevića ne bi bilo ni junice Ružave.

Ime organizatora ove akcije, plemenitog Mostarca iz Toronta, ostalo je nepoznato i familiji Ljubisavljević jer je ovaj 45-godišnji Hercegovac na vest da je u dom siromašne porodica stigla buduća hraniteljka i da će za svu decu uskoro biti dovoljno mleka samo poručio:

"Bog sve vidi... Uvek sam tu sa svojom porodicom i prijateljima da pomognem ljudima u nevolji..."

Ipak, ostala su zabeležena imena zlatne mladeži iz Toronta koja su prodavajući gostima porcije ribe za poneti obezbedila sredstva.

Zahvaljujući lepom gestu Turističke agencije 747 i gospodina Mihajla Milićevića ovaj humanitarni prilog je bez provizije prosleđen do Beograda, gde su novinari "Vesti" konvertovali novac i u ruke Ljubisavljevića predali 730 evra.

Odmah po prijemu donacije, glava kuće Dragan je kupio mladu junicu za 550 evra u jednom planinskom selu u opštini Vladičin Han, a ostatak sredstava biće, kako su nam rekli, iskorišćen za nabavku hrane za junicu.

- Hvala dobrim ljudima, doneli su deci veliku radost u kući, ali i nama. Kupili smo u selu Ostrovica prelepu prvoklasnu mladu junicu, s ličnim pasošem i svim pratećim dokumentima. Ona ima svoj rodoslov, a biće upisanom i njeno ime - Ružava. Nadamo se da će na jesen davati mleka i da će naša deca uz našu hraniteljku zdravo porasti.

- Od jeseni, Dragan će sa starijom decom kositi livade u okolnim atarima, a mi ćemo paziti i čuvati Ružavu. Zato, još jednom, svima hvala na pruženoj pomoći i šansi da krenemo sami o sebi da brinemo - poručuje domaćica Dragana.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

I mi u Humanitarnom mostu verujemo da će Ljubisavljevići posle plastenika koji su dobili, stada koza, svinja i junice, uz znatnu materijalnu pomoć naših čitalaca i ostalih plemenitih ljudi iz dijaspore, krenuti sami u dalje bitke. Temelje imaju, sazdane od brojnih donacija i najlepših želja, a "Vesti" kreću u nove akcije za neke druge nevoljnike.

Jagnje za Uskrs

O Ljubisavljevićima brine i Eparhija vranjska čiji ih predstavnici povremeno posećuju i donose osnovne potrepštine za život. Dragana ističe da su za Uskrs bili prijatno iznenađeni poklonom iz Eparhije vranjske. Dobili su jagnje koje su u slast pojeli.
- Nadamo se da će nam letos dobrotvori iz Australije, koji su preko naše crkve obećali, sagraditi kućicu u kojoj ćemo moći svi da imamo svoj kutak, da imamo gde da sednemo da jedemo i uveče legnemo - kažu Ljubisavljevići.




 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Ode Šarulja preko Drine
HUMANITARNI MOST Ovde stanuju ljubav i deca
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online