Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 08.06.2015.
12:00
Ž. Marković - Vesti - Foto: Ž. Marković A

Veliko srce za malu Saru

Zajedno smo jači, pokazali su članovi Srpskog kulturnog kluba "Sveti Sava" iz Altštetena u istočnoj Švajcarskoj i rok grupa YoU rock 4 life iz Badena, koji su zajednički učestvovali u humanitarnoj akciji za lečenje male Sare Trbojević iz Inđije, bolesne devojčice koja će u avgustu napuniti tek tri godine.

Ž. Marković
Susret u Beogradu: Porodica Trbojević s Ljubišom Mirićem

Klub "Sveti Sava" je organizovao u svojim prostorijama humanitarnu večeru, a članovi i prijatelji ovog kluba donirali su za Sarino lečenje ko je koliko želeo i mogao, tako da je prikupljeno 2.500 franaka, dar koji je njenim roditeljima nedavno lično predao predsednik kluba Ljubiša Mirić u Centru Sava u Beogradu. Rok-grupa iz Badena je takođe organizovala 30. maja koncert u Cirihu, a sav prihod od 3.614,90 franaka je takođe bio namenjen bolesnoj Sari i njenim roditeljima, 27-godišnjoj nezaposlenoj majci Mariji i 32-godišnjem ocu Marku, radniku u jednoj privatnoj firmi.

Maloj Sari Trbojević ustanovljena je retka i za sada neizlečiva bolest neurofibromatoza. U četvrtom mesecu života otkriven joj je tumor ispod glasnih žica i urađena joj je traheotomija (hirurška metoda otvaranja dušnika uradi obezbeđivanja disanja).

Uvek među prvima

Oko hiljadu članova okupljenih u klubu "Sveti Sava" već 20 godina neguju srpsku kulturu i tradiciju. Među najaktivnijim je folklorna sekcija, a sportski rezultati su isto respektabilni. Članovi kluba uvek su spremni pomoći ljudima u nevolji. I prošle godine bili su među prvima koji su pomogli u renoviranju poplavljenih kuća u Srbiji - poslali su i tri kamiona robe sa robom i neophodnim potrepštinama.

U julu 2014, kod Sare je pronađeno više tumorskih promena, od kojih je jedna zahvatila vitalne organe u grudnom košu.

"Hirurzi iz Srbije, ali i iz Londona, odbili su hirurški zahvat, pod obrazloženjem da je visokog rizika. Pošto nismo uspeli da nađemo spas za našu ćerku u klasičnoj medicini, okrenuli smo se alternativnim metodama. Nadu za produženje života naše Sare pronašli smo kod makrobiotičke savetnice Mine Dobić iz Kalifornije, s kojom kumuniciramo putem Skajpa i od kraja oktobra do sada smo joj platili za usluge 1.800 američkih dolara. Ova žena priznata u svetu, a naše gore list, svaka četiri meseca pravi specijalni jelovnik za Saru, uz edukaciju i medicinske preporuke. Kakvi su efekti ovog načina lečenja znaćemo krajem leta kada Saru odvedemo na magnetnu rezonancu, tada ćemo videti da li se tumor smanjio. Ali, za sada, primećujem da je moja Sara raspoložena, normalno jede, a sve njene mentalne funkcije su zasad očuvane", kaže nam majka Marija koja nije izgubila veru u ozdravljenje njihove jedinice.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Verujemo da će ove vesti iz Inđije obradovati sve učesnike ove lepe akcije zemljaka iz Švajcarske, iz koje stiže i novo obećanje: "Naš klub će nastavljati i dalje da sakuplja finansijsku pomoć za bolesnu Saru", ističe Ljubiša Mirić, predsednik SKK "Sveti Sava" iz Altštetena. A momci iz badenske rok grupe DžoU rock 4 life kažu da im je drago što su učestvovali u još jednoj humanoj misiji i pomogli porodici Trbojević, uz poruku da su uvek tu za ljude u nevolji.

Ž. Marković
Bravo momci: Rok grupaYoU rock 4 life iz Badena

Računajte na nas

Humanitarno udruženje YoU rock 4 life iz Badena u Švajcarskoj nastalo je u novembru 2012. spontanim delovanjem grupe mladih i energičnih ljudi koji su odlučili da kao neprofitna organizacija svojim profesionalnim i transparentnim radom pomažu ljudima u nevolji, a pre svega deci sa prostora bivše Jugoslavije kojima su potrebna novčana sredstva za lečenje.

Cilj ovog mladog udruženja je promocija humanosti, angažovanje različitih slojeva društva radi obezbeđivanja sredstava onima kojima su život i zdravlje ugroženi i aktiviranje što većeg broja pojedinaca, ali i zainteresovanih kompanija i firmi u Švajcarskoj. U skladu sa tim, češće organizuju humanitarne akcije i prikupljaju sredstava za ugrožene.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online