Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Petak 12.06.2015.
12:00
B. R. - Foto: Vesti A

Humanost nema naciju

Dođe tako jedan dan u životu, jedan čas, kad čovek iznenada pomisli na svoje pretke i staru postojbinu. Dosadi mu, valjda, da bude samo list koji vetrovi nose tamo-amo: poželi da pronađe koren kome pripada i da, umesto na ničiji asfalt, stane nogom na zemlju za koju može mirno reći: tu smo od pamtiveka, moji su odavde - to je naše, davno je napisao poznati srpski pisac Momo Kapor čijih reči ne možemo a da se ne prisetimo i u času kada HO Stara Raška iz Beograda, što je za 15 godina postojanja izrasla u veliku srpsku dobrotvornu organizaciju, poziva i građane Srbije, čitaoce "Vesti" i plemenite ljude širom dijaspore da ih podrže u novoj i velikoj misiji.

Vesti
Veruju u nas: Bolesnici sa koordinatorkom dr Zagom Popadić

Pomoć svih nas zajedno trebaju bolesni ljudi iz Prijepolja, Priboja, Nove Varoši, Sjenice, Novog Pazara, Tutina, Užica, Raške, Čajetine, Ivanjice, Lučana, Bijelog Polja i Ulcinja... Našu humanost očekuju s puno nade Radmila, Raško, Enver, Munira i Sabrija, Milunka, Danica, Bećir, Željko, Hanefija, Radivoje, Mira, Džema, Selma, Vida, Branko, Slavica, Bajramka, Bojan, Bilal, Adis, Šejla, Jelenka, Tarik, Zoran...

U Raškoj oblasti na prostoru od 5.000 kvadratnih kilometara živi blizu 300.000 stanovnika, od kojih sve veći broj oboleva od leukemije, trenutno od njih stotinu najviše je dece pogođeno ovom teškom bolešću. Svi žitelji ovog siromašnog dela Srbije, u kojem žive Srbi (30 odsto) i Muslimani, odnosno Bošnjaci (70 odsto) dele sudbinu ostalih građana naše otadžbine na koje je NATO 1999. izbacio smrtonosni tovar bombi sa osiromašenim uranijumom.

Masovno obolevanje od leukemije, kao posledice bombardovanja, najviše je izraženo na prostoru Raške oblasti i toliko je ovde obolelih i umrlih da bi leukemiju trebalo proglasiti epidemijom, tvrde čelnici HO Stara Raška. I upravo zato kreću u još jednu od svojih akcija kako bi pomogli ljudima u nevolji, prikupljaju finansijska sredstva, pronalaze donatore za separisane trombocite, snose troškove odlaska bolesnika i boravka u Beogradu, pružaju moralnu i materijalnu podršku bolesnicima i njihovim porodicama, a sve u cilju izlečenja velikog broja pacijenata. Organizacija deluje na velikom prostoru u zemlji i dijaspori, direktno ili preko svojih ispostava u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici, Prijepolju, Priboju i Novoj Varoši; podružnica u Kraljevu, Kragujevcu, Čačku, Užicu i Novom Sadu; filijala u Kanadi, Švedskoj i Nemačkoj. Zato i verujemo da će se mnogi kojima je Raška oblast na srcu odazvati ovom urgentnom apelu.

Za spas sela i zavičaja

V. Sekulić
Pomozimo sada, slavićemo kasnije: Tomislav Sekulić, Rajko Dobrosavljević i Vojin Vučićević u "Vestima"

HO Stara Raška vas poziva da budete donator i član, da budete deo velike solidarne porodice, da osetite šta znači pripadati jednom pokretu koji nema ni zavičajnih, ni nacionalnih, ni drugih ograničenja, jer "Svi smo mi iz Raške oblasti", što je i naš slogan, ističe Rajko Dobrosavljević, predsednik ove organizacije, rodom iz Šanika kod Lučana, i jedan od nekoliko najvećih donatora.

- Raška oblast je najsiromašniji deo Srbije sa velikim brojem nezaposlenih, ostaje nam samo vera u pomoć iz zemlje i inostranstva, najviše u našu plemenitu dijasporu, zato hajdemo da budemo nečija nada za bolji život i zdravlje - kaže s mnogo optimizma menadžer Vojin Vučićević, rodom iz Štitkova kod Nove Varoši, "alfa i omega" ove organizacije.

- Teško je nabrojati na stotine naših uspešnih akcija, bilo da je reč o pomoći najmlađima i najstarijima, domovima zdravlja, porodilištima, školama, ipak jedna je posebno privukla pažnju: zahvaljujući HO Stara Raška sklopljeno je oko 400 brakova između devojaka iz Skadarske oblasti i momaka iz Raške, iz kojih se rodilo oko 500 dece. Verujem da ćemo je nastaviti - dodaje Tomislav Sekulić, predsednik Upravnog odbora.

Donori na potezu

Instrukcije za priloge u evrima:

Societe Generale Banka Srbija AD Beograd

Bulevar Zorana Đinđića 50 a/b, 11 070

Beograd, Srbija

SWIFT Address: SOGZRSBG

IBAN: RS35275000022003662693

Humanitrna organizacija Stara Raška

BEOGRAD, Novi Beograd

Bulevar Umetnosti 27

11070 BEOGRAD

SRBIJA

SOCIETE GENERALE PARIS
SWIFT Address: SOGEFRPP

DEUTSCHE BANK AG FRANKFURT

SWIFT Address: DEUTDEFF

COMMERZBANK AG FRANKFURT

SWIFT Address: COBADEFF

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online