Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 05.08.2015.
12:00
B. Grujić - Vesti - Foto: B. Grujić A

Upaliće se sijalica u domu sedmoro mališana

Predstavnik nemačke kompanije "TCT Tesic", čiji je vlasnik poznati srpski biznismen, poreklom iz Zemuna, uručio je ovih dana značajnu donaciju u iznosu od 500 evra devetočlanoj porodici Zorić iz Zrenjanina, majci Mariji i ocu Predragu, koji sa sedmoro mališana žive u kućerku bez struje u Ulici Stanoja Glavaša 2a u naselju Šumice, pored Begeja.

B. Grujić
Dirljiv susret: Zorićima stigla pomoć iz Nemačke

Prepoznajući optimizam i želju da se bore i kroz aktivno bavljenje sportom i odličan uspeh u školi, koju sva deca iz ove poštene i siromašne porodice pokazuju, menadžment nemačke kompanije odlučio je da preko Humanitarnog mosta "Vesti", vrednim prilogom olakša silne muke i probleme koje Zorići imaju.

Oni, obzirom na to da su oboje nezaposleni, već dugo nisu platili struju, pa im je isključena, a i gazdarica čeka neplaćene kirije. Osim ove sjajne donacije, kojom će platiti deo duga za električnu energiju, Predrag i Marija, rodom Kikinđani, zahvaljujući čitaocima "Vesti", dobili su još nekoliko priloga iz Nemačke i Australije, a sve u ukupnoj vrednosti od oko 900 evra.

- Izuzetno mi je drago što sam posetio ove divne ljude, oni zaista teško žive u gotovo neljudskim uslovima, ali osmeh im ne silazi sa lica i iz njih izbija optimizam. Marija je iz Kikinde, odakle sam i ja, a njena majka iz porodice Krišan radila je nekada u firmi gde i ja u Kikindi, tako da mi je ova porodica poznata i mogu samo da kažem lepe reči o njima. Nadam se da im je naša pomoć došla u pravi čas, a ja ću mojim kolegama u Nemačkoj preneti svoje utiske i zapažanja i sigurno je da naša kompanija neće ostati samo na ovoj donaciji. Ova deca, sjajni sportisti, osvajači medalja, to svojim rezultatima i snažnom voljom zaslužuju. Ona su najmanje kriva što su njihovi roditelji ostali bez posla i što nemaju od čega da žive - naglasio je predstavnik nemačke kompanije.

Zlatni mališani

- Hvala svim humanim ljudima, mnogo nas je dirnula ova poseta zemljaka iz Nemačke i donacija koja je za nas velika. Sva naša deca, najstariji Nenad koji ima 15 godina, 11-godišnji Strahinja i godinu dana mlađi Mateja bave se kik-boksom i treniraju kod sjajnog čoveka i sportiste Slobodana Popova, kome smo takođe zahvalni na pokrenutoj inicijativi. Osmogodišnja Nirvana i petogodišnja Arijana odlične su atletičarke, dok najmlađi, trogodišnji blizanci Nika i Miloš, već pokazuju želju da i oni krenu putem svoje braće i sestara - ističe ponosna majka Marija Zorić.

Otac Predrag, koji već nekoliko godina očajnički traga za zaposlenjem, takođe nije skrivao sreću: "Zahvalni smo čitaocima 'Vesti', još uvek ima humanih duša i ljudi koji hoće da pomognu. Ni supruga, ni ja, nikada nismo bežali od rada, ali došli smo do zida preko kojeg ne možemo sami preskočiti. Znam da se od priloga ne može živeti, zato i poručujem da je bilo kakav posao pravi izlaz za nas i našu decu...".

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Lepa reč najlepši dar
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online