Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 25.08.2015.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: M. Roknić, Vesti A

Nova nada pod tuđim krovom!

Braćo i sestre, mnogo smo iznenađeni, još smo u šoku, ne verujemo šta nam se sve tako brzo izdešavalo, da me nije stid, eto priznao bih vam da sam se dosad uštinuo za ruku nekoliko puta, da vidim je li mi to još sanjamo, zbori mladi Miroslav Kalanj iz Jošana u Lici, sav u čudu na vest iz Beograda da je njegovoj velikoj porodici otpremljena na kućnu adresu u Hrvatskoj donacija naših čitalaca iz Australije i Nemačke.

Biće mleka za sve: Porodica Kalanj

Za kravu hraniteljku, mladom srpskom bračnom paru kojeg je izobilje zaobišlo u velikom luku, porodici koja se može ipak pohvaliti sa svojih petoro zdravih sinova i ćerki.

Da bi osmogodišnji Aleksandar, šestogodišnja Dejana, troipogodišnja Branka, dvogodišnji Miloš i jednogodišnja Milica brže i lepše rasli uz mleko i domaći hleb, pobrinuli su se naši humani zemljaci: anonimna porodica iz Sidneja koja je darivala 1.000 australijskih dolara, Milivoje i Božana Milosavljević iz Melburna sa prilogom od 300 dolara kao i Jovan Tomašević iz Vajblingena sa donacijom od 200 evra, a koji je poručio:

"Ukoliko bude bilo potrebno još novca, računajte na nas", kazao je Tomašević, Crnogorac rodom iz Herceg Novog, koji se nalazi na radu u Nemačkoj više od četiri decenije.

Kontakt adresa

Ukoliko želite da pomognete ovoj porodici iz Like adresa je: Miroslav Kalanj, selo Jošani broj 103, Udbina 53234, Hrvatska. Domaćine možete da kontaktirate i putem mobilnih telefona: +385 91 888 9533 ili +385 98 914 5729. Naravno, i "Vesti" su vam na usluzi: +381 11 31 93 771 ili +381 11 31 93 773. Hvala unapred!

Tako je za samo nekoliko dana od teksta na Humanitarnom mostu gde smo predstavili mladi bračni par Kalanj koji se vratio u zavičaj, ali pod krov tuđe kuće i na tuđe imanje što im je na korišćenje velikodušno dao domaćin Jovan Radaković, izbegao iz Like u Negotin, stigao odgovor naših plemenitih čitalaca.

Ono što su vredni Kalanji rekli da im nedostaje za bolji život u mestu pustom bez svojih starosedelaca i gde oni teško mukom zarađuju u nadnici pokoju kunu kako bi prehranili svoju decu, već se delom obistinilo. Poželeli su kravu i u budućnosti jedan polovni traktor... Od tri donacije koje zajedno iznose oko 1.000 evra, Kalanji će da kupe kravu hraniteljku, jer njihova deca, popiju 12 litara mleka za tri dana, pod uslovom da svakom šolja ne bude do vrha puna.

- Gde bi nam bio kraj kada bismo kupili kravu koja dnevno daje 13 litara mleka, svi bi bili siti do grla - zadovoljno kaže Miroslav koji je već obišao nekoliko domaćinstava u okolini gde su mu ponuđene krave crno-beli holštajn i simentalke, od kojih nijedna ne košta manje od hiljadu evra. Čim kupim kravicu, šaljem vam sliku, obećao nam je domaćin, a mi ga držimo za reč. Jer san je ono što se želi, a život je buđenje. Porodica Kalanj se probudila!

Dragi Srbi i Srbići!

Uz prilog od 300 dolara, Milivoje Milosavljević iz Melburna poslao je i toplo pismo.

Faksimil pisma iz Melburna

Između ostalog, u pismu kaže:

"Dragi naši Srbi i Srbići, ne bojte se, ima ko da se stara i za mene i za vas... a to je dragi Bog, koji me poslao 1971. u svet da bih mogao da živim bez problema. Bogu hvala, nikada nisam gledao samo prvo sebe, već i druge...", piše 83-godišnji Milivoje, rođen u okolini Valjeva, kod Osečine, u brdima i voćnjacima.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Ličani, na noge junačke!
HUMANITARNI MOST Puna kola hleba i radosti
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online