Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 26.11.2015.
12:00
Z. Marjanović - Vesti - Foto: Z. Marjanović A

Prva novogodišnja čestitka iz Liverpula

Ima situacija, a to su reporteri "Vesti" već davno shvatili, kada treba izbegavati uobičajenu frazu: "Kako si?" Jer, i sam povod susreta sa nekim od štićenika Humanitarnog mosta dovoljno govori sam za sebe, pa takvo pitanje može dobiti sasvim drugačiji smisao.

Idu dani: Borka Dražević putuje sama kroz život

Zato, za kompletan utisak o nekome dovoljan je i prijateljski stisak staračke ruke koji govori sve o onome kome je pomoć doneta. Ovog puta, pomoć od 150 australijskih dolara stigla je samotnoj 74-godišnjoj Borki Dražević iz ništa manje samotnog sela Drenova kod Gornjeg Milanovca od naše stalne donatorke Usamljene bake iz Liverpula i njene komšinice.

I nije reporter "Vesti" napravio pravopisnu grešku kad je velikim slovom napisao Usamljena baka jer je već odavno za Borku Dražević to i ime i prezime osobe iz daleke Australije koja uvek misli na nju i redovno je, naročito uoči velikih praznika, obraduje novčanom pošiljkom koja je od životne važnosti za usamljenu Borku.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Što se tiče zdravlja, da odgovorim na najlepše želje iz Australije koje su mi najlepše otkad sam se rodila, iz dana u dan sve je gore i ne leči ga ni vreme, ni skupi lekovi, kada ih imam. No, čini mi se da mi je samoća još teža od bolesti. Dok su mi bili živi brat Jovan i sestra Čedina, o kojima sam vodila brigu, bar sam imala sa kim da progovorim koju reč. Ovako, oni pomrli, a i u selu je sve manje naroda. Eto, ovog leta u Drenovi se Gospodu predstavilo sedamnaestoro meštana, i mladih i starih, a nijedno dete se nije rodilo. I tako, prolaze ovi moji zemaljski dani onako kako se mora, a do kada će - ne znam - umorno se osmehuje Borke Dražević kod koje smo i prošle godine, baš nekako u ovo vreme, istim povodom boravili u kontejneru, u kome živi baka iz Drenova.

Neko u daljini

Usamljena baka iz Liverpula poslala je i pismo Borki ispisano dušom i srcem i ispunjeno nadom da će je i pošiljka zateći u dobrom zdravlju. Ujedno, bila je to i prva novogodišnja čestitka iz Australije našoj štićenici: "Srećan Božić i Nova godina, draga Borka! Moja komšinica i ja želimo vam zdravlja i sreće u nastupajućoj godini... Uvek mislimo na vas...", poželele su ove dve humane žene iz Liverpula.

- Jes', tako je bilo. Pred moju krsnu slavu Svetog Nikolu stigao mi je dar iz Australije. Pomenula sam imena svih dobrih ljudi kad sam uz slavsku sveću sama polomila slavski kolač jer mi kućni prag već odavno niko ne prelazi... Pominjem ih u molitvama Svevišnjem jer su mi u mislima uvek. Prave reči da se zahvalim tim dobrim dušama ne umem da pronađem, ali i one će shvatiti koliko mi znače i novac i reči iz njihovog pisma. Ako bih išta u ovom trenutku želela, a to zamišljam u ovim dugim samotnim noćima, to je da se jednog dana susretnem sa Usamljenom Bakom, Rajkom Tarlać, Sofijom... i da ih zagrlim onako sestrinski, onako kako sam grlila svoju sestru Čedinu do njenog poslednjeg daha - poručuje Borka Dražević.
 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Draga Borka, nisi sama!
HUMANITARNI MOST Sidnej šalje darove
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online