Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 08.02.2016.
12:00
K. Nedeljković - Vesti - Foto: Vesti A

Ugrožena deca motiv za pobedu

Preteška sudbina troje siročića, 15-godišnjeg Bojana, sedmogodišnje Tamare i petogodišnje Tijana Lazović iz sela Banje kod Zubinog Potoka na Kosovu, koji su pre dve godine ispratili na počinak oca Rodoljuba (49), a nedavno i majku Valentinu (44) dotakla je srca mnogih plemenitih čitalaca "Vesti".

Vesti
U mislima dobrotvora Bojan, Tamara i Tijana Lazović sa tetkom i starateljkom Dobricom Sovrlić

Ne časeći časa, mnogi su pritekli u pomoć, ne bi li se mališanima obezbedio topliji i sigurniji dom, kao i kupatilo o kome maštaju. Istu želju su imali Uprava, igrači i navijači fudbalskog tima Srbije, inače, pobednici Kupa nacija održanog u Melburnu, koji su im posredstvom našeg lista uputili 500 australijskih dolara.

"Tim reprezentacije Srbije, ovogodišnji osvajači "All Nations Cup" turnira, koji je održan u Melburnu, želeli smo da podelimo novčanu nagradu sa nekim kome je pomoć najpotrebnija, pa smo u finalnu utakmicu ušli sa motivom više da pobedimo i pomognemo drugima. Zajedno smo odlučili, da to bude porodica Lazović sa Kosova", pisalo je u pismu ovih humanih zemljaka sa dalekog kontinenta.

Vesti
Slavili pa poklanjanju: Pobednici kupa "All Nations"
Vesti
Nedovršena kuća Lazovića

Na računu 2.500 evra

Na računu tetke Dobrice Sovrlić, zajedno sa novopristiglom donacijom iz Australije, trenutno se nalazi oko 2.500 evra, što će biti dovoljno za izgradnju novog kupatila, kao i angažovanju majstora, pa čim malo otopli, da se krene sa radovima. Aktivisti humanitarne organizacije Srbi za Srbe, s kojima sarađujemo, nadgledaće radove na terenu i u skaldu sa mogućnostima pomagati Lazovićima.

Njihov novčani dar, istog dana je prosleđen na račun starateljke Bojane, Tamare i Tijane, tetke Dobrice Sovrlić.

- Hvala u naše ime, kao i ime naše dečice. Svaka para biće utrošena za njihovo bolje sutra. To će nam biti životna misija. Isto tako moram da kažem, da je prilog stigao baš na dan kada je pre tri godine moj brat otišao Bogu na ispovest. Zato je ovo za nas i veoma tužan dan. Bili smo svi na njegovom grobu i upalili sveće. Izgubiti tako rano brata jedinca je nešto što se ne može lako preboleti, a kako je tek njegovoj deci, samo Bog zna. Dobrica i ja ih gledamo i pazimo kao oči u glavi i daćemo sve od sebe da ih odgajimo da postanu dobri ljudi, ali znamo da nikada nećemo moći da im zamenimo roditelje. To je nemoguće... - tužno je rekla druga tetka Nada Lazović, a zatim dodala:

- Još jednom hvala svim dobrim ljudima koji su pritekli u pomoć. Zahvaljujući njima, deca će dobiti kupatilo o kome sanjaju, ali i druge neophodne stvari, koje Dobrica i ja same nikada ne bi mogle da im obezbedimo. Novca će nadam se biti dovoljno za sve. Samo da se vreme prolepša i da krenu radovi...

Za njihovu bezbrižnu budućnost

Pored pristojnih uslova za život, da bi Bojan, Tamara i Tijana bezbrižno odrastali, neophodno je i da idu u školu za koju su pored knjiga i pribora potrebni odeća, obuća i slične stvari, za koje njihove tetke neće uvek imati novca. Zato ukoliko neko od naših vernih i plemenitih čitalaca izrazi želju da ubuduće stipendira ove mališane, sigurni smo da će im deca uzvratiti na najbolji i najlepši mogući način.

Tetka Nada Lazović je, nažalost, nezaposlena, a Dobrica Sovrlić trenutno radi na jednoj obližnjoj benzinskoj pumpi. Sa jednom malom platom, sasvim jasno da breme podizanja troje dece neće moći same da iznesu. Zato su im uoči Nove godine ljudi iz Dobrotvorne organizacije Majka devet Jugovića pri Eparhiji raško-prizrenskoj odneli pomoć u hrani, ali i videli da su uslovi u kojima deca žive veoma loši. Da nemaju kupatilo, jer tu prostoriju Rodoljub nije stigao za života da napravi, a da u kuhinji nedostaju sudopera i elementi, frižider i zamrzivač i da u sobama gotovo da i nema nameštaja. Otuda zajedničke akcije da se mališanima sve to obezbedi kako se ne bi više mučili, ali i bar na kratko skrenule misli sa svega ružnog. Podrška dobrotvora i saznanje da uprkos svemu, nisu sami na svetu, dođe im kao melem na rane pune boli i tuge.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Pomoć na više adresa
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online