Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 03.05.2016.
12:00
K. Nedeljković - Vesti - Foto: V. Sekulić A

Susret za dugo pamćenje

Dobrota mnogo zna i može, a govori samo osmehom, napisao je naš slavni pisac Ivo Andrić, s čime se u potpunosti možemo složiti kad je reč o plemenitoj čitateljki "Vesti" i donatorki iz Minhena, medicinskoj sestri Mirjani Sibinović-Vujović, rodom iz Medoševca kod Niša. Ovog puta poželela je da težak život i sudbinu makar malo olakša i ulepša stanovnicima Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj br. 7 u Beogradu.

V. Sekulić
Mnogo pitanja za "dobru tetu": Mirjana Sibinović među štićenicima

U dogovoru sa sestrom Trećeg odeljenja ovog Centra Verom Bojanić, humana Mirjana Sibinović je kupila neke od neophodnih stvari za mališane ovog odeljenja, poput tetra pelena, gaćica, čarapica, gumica za kosu i slatkiša. I ne samo to.

Sve je spakovala, ponela u otadžbinu i zaputila se na Veliki četvrtak u Zvečansku da darove lično uruči, posle stresa koji je preživela na aerodromu jer je avionski let bio otkazan zbog štrajka. Ipak, stigla je na vreme, da sve mališane obraduje, a reporteri "Vesti" bili su tu da ovaj dirljivi susret zabeleže.

- "Vesti" su uvek uz mene, a Humanitarni most nezaobilazna strana koju čitam. Došla sam da vidim ove mališane i bar malo ih usrećim - rekla je našim novinarima Mirjana Sibinović, medicinska sestra, koja završava svoj radni vek, sa željom da svoje dane u penziji provede pored svoje dece i unuka u Nišu.

Dok nam je pričala o svojim planovima i delila čokoladne zeke deci, oči su joj se u trenu napunile suzama, videvši i sama koliko su deca željna pažnje i ljubavi.

- Hvala, teto, hvala svima! - uzviknulo je desetak mališana, koji su se kao pilići sjatili oko Mirjane, tražeći zagrljaj ili čokoladu.

- Čim se budem vratila u Minhen, pripremiću zajedno sa svojim prijateljicama Nemicama i garderobu za decu. To je najmanje što mogu da učinim - istakla je naša sagovornica na ivici suza, koja se prvi put našla u Zvečanskoj ulici. A zapamtila je i reči vaspitačice Vere Bojanić: "U ime svih mališana, kao i naših sestara, od srca se zahvaljujem plemenitoj Mirjani Sibinović, ali svim ostalim dobrotvorima i čitaocima 'Vesti' koji nas nikad ne zaboravljaju..."

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Sigurni smo da će dobrotvorka Sibinović susret sa mališanima još dugo pamtiti i da ovu ustanovu nikad neće zaboraviti jer ko jednom tu kroči, ostaje mu zauvek u srcu. Baš kao što je više od dve decenije u mislima i dušama mnogih zemljaka sa svih meridijana.
 

Zahvalnica za dobra dela

Humanitarni most je uručio na licu mesta zahvalnicu "Vesti" donatorki Mirjani Sibinović i pohvale njenoj deci, ćerci i sinu, koji su uzeli učešće u nedavno završenoj akciji za slepu Milicu Tutunović iz Rajca kod Čačka, kada je ova porodica složno izdvojila 1.000 evra za lečenje dvadesetomesečne bebe u Kalugi. Iako još ne znamo kako će se završiti operacija u Rusiji, Mirjana Sibinović je već krenula u nove akcije. Hvala i njoj i njenim potomcima koji su lekciju iz humanosti učili od svoje majke.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Muke po ratniku
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online