Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Lepa reč, udovici i deci

Dom 28-godišnje udovice Mirjane Stamenković iz Donjeg Vrtogoša kod Vranja nosi tužnu priču, ali odvažna majka 12-godišnjeg Nikole i 18-mesečne bebe Dunje svakodnevno pokušava da im malim radostima nadomesti gubitak glave kuće, supruga i oca 34-godišnjeg Slađana, koji je tragično umro 31. decembra 2014. godine.

D. Đorđević
Pozdrav nepoznatim prijateljima: Mirjana Stamenković sa mališanima

U tome joj pomažu već duže vreme svojim donacijama njihovi glavni zaštitnici, humana porodica Stepanović iz Zemuna koja im je uoči Vaskrsa poslala ne samo lepe želje za ovaj veliki praznik, već i novčani dar od 10.000 dinara.

- Neka ovim nepoznatim ljudima vaskrsli Gospod donese radost i veselje, neka im svaki osmeh naše sreće blagoslovi njihov dom - ističe presrećna Mirjana koja navodi da bi trpeza za praznik bila prazna da nije njihovih Stepanovića, s kojima se dosad nikada nije susrela, niti razgovarala.

Ali zato se dobrotvorka Olivera Stepanović uvek u redakciji "Vesti" raspituje za svoje štićenike. A mi joj kažemo da je Mirjana skromna majka, brine o deci i samo misli da nisu gladna, da nisu bosa ni gola, posebno mala Dunja.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Nije nam lako, sami smo, šta ću pre sa 11.000 dinara mesečnih primanja. Gde prvo da ih raspodelim? Živimo u poljoprivredno razvijenom selu, a bezemljaši smo. I da imamo zemlju ne bi imao ko da je obrađuje. Takva je naša sudbina, eto, tu bašticu pored kuće sama sređujem i posadim ponešto povrća - priča Mirjana kojoj je sudbina u cvetu mladosti preokrenula život.

Supruga Slađana najteža bolest je odnela za tili čas. Umrli su i njegovi roditelji, a njeni su se razveli, pa od detinjstva nije imala kontakte s majkom, da bi nedavno preminuo i njen otac. Sudbina je htela da nemaju pomoći ni s jedne strane, ni od rodbine ni od države, pa se snalaze sa minimalnim primanjima. Ipak je, iako još u dubokoj crnini, farbala jaja sa svojom decom i pekla kolač za vaskršnju trpezu.

Bez milosti

Od skromnih primanja Mirjana odmah izdvoji za struju. Desilo joj se da ponekad nije mogla na vreme da plati, pa su joj isekli struju i ostavili je sa decom u mraku. - Nemaju milosti, seku, čim dug bude 5.000 dinara, pa ti vidi šta ćeš! Zato gledam da prvo struju podmirim, kad ima svetla, toplo je u kući i lakše je živeti. Od ničeg, napraviću ručak za decu, ali struju i drva ne mogu da im stvorim - kaže mlada majka.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Ide zima, kupite baki drva!
HUMANITARNI MOST Na udaru sudbine i severca
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online