Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 23.05.2016.
12:00
D. N. Petrović - Vesti - Foto: D. N. Petrović A

Naš Marko teši malu Nejlu

Kompanija Ktitor iz Beograda, vlasništvo poznatog biznismena i dobrotvora Milije Milosavljevića, stipendiraće, od juna ove godine, pa sve dok se bude školovala, sa po 250 evra mesečno, četvorogodišnju Nejlu Šipčanin iz Novog Pazara koja je krajem aprila, u saobraćajnoj nesreći kod Sjenice, izgubila majku 26-godišnju majku Binaidu, baku 50-godišnju Ajku i dvogodišnju sestru Lejlu.

D. N. Petrović
Ostali sami: Amel i Nejla

U udesu je teško povređen i Nejlin tata, 27-godišnji bivši bokser Amel koji se posle nekoliko operacija u Užicu i višednevne borbe za život, sada oporavlja u svom domu, u naselju Jaklja. Butna kost leve noge pričvršćena mu je metalnim šipkama i šrafovima, ima prelome karlice i rebara, trpi bolove i pati za porodicom, a ipak krije suze da se njegova mezimica Nejla, koja ga stalno pita kad će doći mama, nana i seka, ne bi rasplakala.

- Ništa ovoj porodici ne može nadoknaditi gubitak najmilijih i svi bismo voleli da se ovakve tragedije ne dešavaju. Stipendiraćemo malu Nejlu i bićemo uz Amela, ali je isto tako važno da društvo pomogne ovim ljudima, da im ublaže muke kroz koje prolaze - poručio je biznismen Milija Milosavljević.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Zajedno sa Ktitorom, Nejlu i Amela posetio je i naš štićenik 13-godišnji Marko Vučinić iz Vuče kod Leposavića koji je u martu 2014, u teškoj saobraćajnoj nesreći na putu Leposavić - Kosovska Mitrovica izgubio sve članove svoje porodice: oca Gojka (46), majku Dragicu (37), sestru Mariju (14) i brata Andriju (7) koji su renoom sleteli u Ibar i udavili se u nabujaloj reci.

Iste sudbine

Došao sam da utešim Nejlu, znam kako joj je, i da joj uručim pomoć od 500 evra - uštedu od stipendije koju mi svakog meseca šalju čika Milija i Ktitor. Premala je Nejla da shvati šta je izgubila, ali, ona bar ima tatu koji će joj nadomestiti deo mamine, bakine i sestrine ljubavi, kaže smireno naš veliki dečak Marko Vučinić i objašnjava da su mu, iako nikada ne može preboleti gubitak porodice, dobri ljudi pomogli da se vrati u život.

I on je stipendista Ktitora, pomogli su mu mnogi čitaoci "Vesti", živi u Sočanici, nedaleko od Leposavića, u kući tetke Gore i brata Milana Nikolića koji su njegovi staratelji, dobar je đak, a u Novi Pazar je došao sa direktorom škole. I dok je Marko uručivao Nejli donaciju, gotovo svi koji su se tog trenutka zatekli u kući porodice Šipčanin nisu mogli da sakriju suze, plakao je i tata Amel koji je, iako vezan za postelju, smogao snage da se zahvali Ktitoru i plemenitom dečaku sa severa Kosova... Plakao je i gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović koji je takođe doneo porodici Šipčanin vredne poklone...

- Pomoći ćemo ovoj i svim drugim familijama koje su u velikim martovskim poplavama pretrpele štetu. I kuća Šipčanina bila je pod vodom. Uskoro će početi isplata štete, što će Amelu i Nejli omogućiti bolje uslove života - ističe Mahmutović.

Otkrio strašnu istinu

Dok se u užičkoj bolnici borio za život, od Amela su svi na zahtev lekara krili da je ostao bez gotovo cele porodice. Govorili su mu da se oni oporavljaju u bolnici u Sjenici. Za vreme vožnje od Užica do Novog Pazara Amelu su dali sedative kako bi ga pripremili na istinu koju je sam otkrio kada su ga iz bolničkih kola unosili u kuću! Video je ispred ulaznih vrata tri čitulje. "Vrištao je do neba, držali smo ga i plakali svi zajedno", priča otac Ćako. "Da su mi za gubitak najmilijih rekli u bolnici u Užicu, skočio bih kroz prozor, ubio bih se bez razmišljanja", tvrdi Amel koji od sada mora da se bori i živi zbog ćerke Nejle.

A za dvadesetak dana Amel će ponovo u užičku bolnicu, čekaju ga nove operacije i nove muke. Zovu ga svakodnevno lekari i sestre i interesuju se za njegovo zdravlje. "Svi smo uz Amela, hrabro podnosi sve što ga je snašlo, fizičke bolove će lako izdržati, ali bol u duši nosiće, zajedno sa nama, do kraja života", kaže Ćako Šipčanin, Amelov otac i moli nas da prenesemo zahvalnost osoblju bolnice u Užicu koje je o njegovom sinu brinulo kao o svom najrođenijem. Baš kao i brojni čitaoci "Vesti" što su se odmah uključili u akciju pomoći za ovu porodicu iz Novog Pazara.

Imena donatora

Neposredno pred tragediju, porodicu Šipčanin posetio je naš čitalac i humanitarac Sanel Turković, inspektor kriminalističke policije iz Frankfurta, koji je Amelu i njegovom ocu Ćaku, za sanaciju posledica poplave, uručio 300 evra od zemljaka iz Nemačke. Posle tragedije, otvorio je i račun za pomoć porodici: Amel Sipcanin/Turkovic, IBAN DE86500700240307941517, BIC: DEUTDEDBFRA. Do sada su plemenitost pokazali: Adis Kolašinac, Zlatija Srna, Mukadesa Šabotić, Esad Crnovršanin, Shantija, Mirnes Turković, Azra Kadić, Edis Halilović, Muhamed Maličević, Džemo Duljević, Benjamir Ganević i Sead Selmović koji su ukupno darovali 600 evra. Hvala im!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online