Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 26.05.2016.
12:00
D. Lj. Joksić - Vesti - Foto: D. Lj. Joksić A

Poslušao svoje srce

Pobednik treće sezone humanitarnog i popularnog TV-šou programa "Tvoje lice zvuči poznato", mladi makedonski pevač Daniel Kajmakoski će osvojenih 25.000 evra dodeliti samohranoj majci sa dvoje bolesne dece iz Kumanova.

D. Lj. Joksić
U opasnosti: Brat i sestra Dodevski

- Daniel nam je vratio veru i nadu da ćemo na vreme uspeti da prikupimo potrebna sredstva za operaciju i lečenje moje dece obolele od ciroze jetre i bubrega. Do neba sam zahvalna njemu i svima koji su glasali da on pobedi u Beogradu - izjavila je Jasmina Dodevska iz Kumanova, koja pokušava da prikupi dovoljno sredstava za spas svojih mališana.

Pevao za život

- Bila mi je velika čast što sam učestvovao. Razmišljao sam kome novac proslediti u slučaju da pobedim. Bilo je zaista teško. Poslušao sam srce. Mislim da je najpotrebnije dati novac majci dvoje bolesne dece iz Kumanova i da bi se izlečili potrebno im je više od 100.000 evra. Spreman sam da uradim sve da se taj novac prikupi - rekao je Daniel.

Nakon nedavne spektakularne pobede, makedonski pevač je rekao da će novac dati samohranoj majci iz Kumanova čija su deca, brat i sestra, oboleli od iste opake bolesti, a za operaciju samo jednog deteta joj je potrebno 100.000 evra.

- Nadam se da sam doneo pravu odluku - rekao je Kajmakovski.

Jasmina je nezaposlena, a sa 200 evra socijalne pomoći i dodatka za decu mora da se brine o njihovom narušenom zdravlju. Iako joj je izuzetno teško, kaže da je nada u spas svoje dece ne napušta sve dok ima dobrih ljudi. Njeno mlađe dete, učenik, sedmogodišnji Aleksandar Dodevski boluje od ciroze jetre.

Prvi simptomi bolesti su se pojavili kad je imao samo pet meseci, ali je dijagnoza postavljena pre manje od godinu dana. Uprkos terapiji, bolest brzo napreduje i Aleksandru je potrebna hitna transplantacija jetre jer postoji opasnost da ošteti i druge vitalne organe.

- Osim obolele jetre, i bubrezi su mu prilično uvećani i svakog časa može doći do otkazivanja njihovog rada. Da muka bude veća, i kod moje desetogodišnje ćerke je dijagnostikovana ista bolest - ciroza jetre. Ja sam samohrana majka koja živi sa troje dece, a za operaciju Aleksandra u inostranstvu potrebno je oko 100.000 evra. Donacija Daniela Kajmakoskog dobro će nam doći - kaže reporteru "Vesti" majka Jasmina Dodevska.

TV Prva
Skromni pobednik: Danijel Kajmakoski

Od jula prošle godine traje bitka lekara za spas malog Aleksandra. Poslednja ispitivanja su pokazala da opaka bolest polako savladava mladi organizam. U toku su lekarski pregledi i konzilijarno mišljenje kako bi se transplantacija mogla izvršiti što pre u inostranstvu. Nesrećna majka će celu dokumentaciju dostaviti Fondu za zdravstveno osiguranje odakle očekuje da će se pokriti troškovi složene operacije. Ako Fond to i prihvati, potreban joj je novac za put i boravak u inostranstvu pored bolesnog deteta, što će joj uveliko olakšati donacija njenog zemljaka Kajmakoskog.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Stojankine suze zahvalnosti
HUMANITARNI MOST Biće im toplo ove zime!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online