Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 22.06.2016.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: N. Đurović A

Jedna kašika više za stradalnike

Izuzetno vredna donacija od 5.000 evra našeg vernog čitaoca i dobrotvora 80-godišnjeg Boška Vukića iz Filingena u Nemačkoj stiže na Kosmet u času kada se ponovo dižu političke tenzije i nastavlja sa progonom preostalog srpskog stanovništva.

N. Đurović
Uručenje u "Vestima": Protinica Svetlana Stević, otac Bogomir, Ivana Mihajlović i Ivan Kostić

Ova suma darovana je od srca narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji gde se svakodnevno povećava broj gladnih. Ovim poklonom naš čitalac se ne samo pridružio akciji Humanitarnog mosta pod nazivom "Jedna kašika više za stradalnike", već je poslao i poruku svojim sugrađanima da izdrže i ostanu na rodnim ognjištima, ma kako im bilo teško. Jer nisu sami...

Tim povodom, u beogradsko Dopisništvo "Vesti" stigla je i mala delegacija sa Kosmeta, pripadnici dobrotvorne organizacije "Majka devet Jugovića" iz Gračanice pri Eparhiji raško-prizrenskoj, koju je predvodila protinica Svetlana Stević, u pratnji oca Bogomira, Ivane Mihajlović i Ivana Kostića. Ne samo da lično preuzmu donaciju dobrotvora iz Nemačke, zahvaljujući kojoj mnogi pa i mesecima neće biti gladni, već i da se zdušno zahvale.

Glad ne pita za ime

- Možda mnogi ne znaju da mi nikada ne pitamo gladne ko su i šta su. Hranu pružamo i delimo ne samo ugroženim Srbima, porcije delimo i Romima i Albancima, svima koji smatraju da je zajednički suživot neophodan. Naravno da nismo uvek u mogućnosti da iz jelovnika isključimo svinjetinu, ali za one koji se pridržavaju svoje vere, uvek imamo pripremljenu i konzerviranu hranu. Ko god je pokucao na naša vrata nije otišao gladan, nama su svi jednaki - ističe protinica Svetlana Stević.

- Hvala svim vašim čitaocima koji nas podržavaju od Australije, preko Amerike do Evrope. Bog ih sve nagradio i blagoslovio. Da nema takve pomoći iz sveta, ali i iz Srbije, teško da bismo opstali, jer uprkos našem zalaganju i radu koje se ponekad graniči i sa nadljudskim naporima, moralna i finansijska podrška nas čini jačima. Ovih dana ekstremisti nas ponovo zastrašuju. Posebno je na udaru većinsko srpsko stanovništvo u Novom Brdu, što nije ništa novo, pa ovakva podrška donatora iz Filingena daje podstrek da ne posustanemo i da naš narod ostane na vekovnom ognjištu. Mi znamo da je ovo naša sveta zemlja na kojoj ćemo ostati - istakla je Svetlana Stević, predsednica humanitarne organizacije "Majka devet Jugovića", ne krijući radost.

Uz poziv da plemeniti Boško Vukić bude njihov počasni gost, kao i da se na licu mesta uveri u rad narodnih kuhinja i značaja sopstvene donacije.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Zanemeli od iznenađenja
HUMANITARNI MOST Gola istina jednog invalida
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online