Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Nastavak borbe za Nenadovo zdravlje

Srca i ruku izdašnih poput okeana, Boško Vukić iz Filingena, koji je ušao u devetu deceniju života, sigurni smo, ni sad ne bi mogao da nasluti koliko će njegova izuzetno vredna donacija od 7.000 evra značiti onima kojima je namenio. Takav slučaj je i sa Danijelom Jokić iz Poloma kod Bratunca i njenim dvogodišnjim sinom Nenadom, rođenim bez jednjaka, za koje je ovaj dobrotvor izdvojio deo od 500 evra. I to u pravi čas.

A. Čukić - Vesti
Donacija u pravim rukama: Danijela Jokić

Zbog komplikacija koje su se kod Nenada javile nedugo po izlasku sa bolničkog lečenja u novobeogradskom Institutu za majku i dete, Jokići su bili prinuđeni da se vrate radi daljih analiza. Pri tom, nije isključena ni mogućnost da se ovaj mališan ponovo uputi u Francusku, gde mu je rađena operacija ugradnje veštačkog jednjaka, što ih je veoma uznemirilo. Više o svemu tome nam je u beogradskom Dopisništvu "Vesti" pojasnila hrabra Danijela, koja uprkos svemu reaguje staloženo.

Privatna arhiva
Pod jakom temperaturom: Nenad Jokić u bolničkoj postelji

Kontakt telefon

Poštovani čitaoci i ljudi dobrog srca, ukoliko želite da pomognete dalju borbu porodice Jokić za dalje lečenje njihovog mališana, možete stupiti i u kontakt sa ocem Milivojem putem telefona na broj: +381 64 44 00 937 i u dogovoru sa njim poslati svoju pomoć. Naravno, na usluzi je i Redakcija "Vesti".

- Malo je reći da sam bila prijatno iznenađena kada ste mi javili da je od tog divnog čoveka iz Nemačke stigla donacija za Nenada. O zahvalnosti da i ne govorim jer, čini mi se, sve što kažem nije dovoljno da opiše to osećanje, kao ni da približi koliko nam ovo znači. Posebno sada kada je dalji tok Nenadovog lečenja neizvestan. Lekarima nije jasno šta se tačno dogodilo i zašto je došlo do komplikacije u crevima, kao i sepse propraćene visokom temperaturom. Najgore od svega je čekanje. Sve dosadašnje nalaze dali smo prevodiocu kako bi što pre poslao u kliniku u Francuskoj, gde je Nenadu već ugrađen veštački jednjak. Koliko bi eventualni odlazak i lečenje koštali, ni sami ne znamo. I to me brine, a neizvesnost ubija - kazala je zabrinuto majka Danijela Jokić, preuzevši novčani dar dobročinitelja iz Nemačke.

Slede nova uručenja

Izdvojivši čak 7.000 evra za svoje ugrožene zemljake u otadžbini, od čega 5.000 za HO "Majka devet Jugovića", Boško Vukić je preostalih 2.000 podelio na ravne časti od po 500 evra za pojedine štićenike Humanitarnog mosta, među kojima su pored Jokića: Stefan Despot iz Bajine Bašte, siročići Lazovići iz Banje kod Zubinog Potoka, kao i Žika Rakićević iz Mršinaca kod Čačka. Ova pomoć narednih dana biće uručena onima kojima je namenjena, što ćemo verno zabeležiti kao i uvek.

I dok danonoćno bdi nad posteljom svog mlađeg sinčića, pita se kada će svi odahnuti od silnih muka.

- Taman smo pomislili da smo najgore pregrmeli i da je sve ružno iza nas. Radovali se što će Nenad konačno probati čvrstu hranu, uživati u odrastanju, ali eto, ne da se. Sudbina je tako nepredvidiva... - navodi Danijela.

Ipak, trudi se da ostane pozitivna koliko god može. Ljubavlju, pažnjom i toplinom blaži strahove i daje snagu Nenadu za dalju borbu. Njen suprug Milivoje i stariji sin, troipogodišnji Nikola, kod kuće su kao na iglama. Pri tom, moraju i da se suoče sa surovom svakodnevicom, koja nije nimalo laka jer žive od onoga što Milivoje zaradi u nadnici. S obzirom na to da je i sada zdravstveno stanje malog Nenada ugroženo, to su se Jokići našli u nezavidnoj situaciji, pa otuda njihove molbe za pomoć.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Dečji osmeh nema cenu
HUMANITARNI MOST Nenad dočekao spas!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online