Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 27.07.2016.
12:00
B.R. - Vesti - Foto: Privatna arhiva A

Proplakalo i majčino srce

Saša Matić, pevač koji je stekao veliku popularnost, ali i veliku naklonost publike, nije nikada razočarao svoje fanove. Kada čuju šta je ovaj estradni umetnik uradio 21. jula za nepoznatog dečaka iz Bajine Bašte, teško bolesnog devetogodišnjaka Despota Lazića, mnogi neće kriti svoje oduševljenje. Svi znaju da je bio glavni akter humanitarnog koncerta, u organizaciji Crvenog krsta Bajine Bašte, i da je čuvenu 23. Drinsku regatu otvorio na najlepši mogući način, pesmom za dete kojem savremena medicina nema leka, ali ima spasenja od muka i bolova.

Privatna arhiva
Ganuti lepim gestom: Mali Despot Lazić sa majkom i ocem 

Ali, samo oni koji su bili na koncertu znaju da je ovaj pevač jedva stajao na bini, ali je na oduševljenje prisutnih, iako i sam bolestan, priredio spektakl publici koja je došla da svojim prilozima od srca pomogne malom sugrađaninu.

- Nikada se Saša Matić nije upoznao ni susreo sa našim sinom, a odlučio je, eto, da nastupi uprkos visokoj temperaturi i prehladi, koju je imao. To veče smo moj sin Despot, suprug Aleksandar i ja krenuli kroz masu, ne bi li došli do bine i zahvalili se pevaču. Vrlo brzo smo odustajali jer smo se bojali da neko u toj gužvi ne povredi Despota, kojeg smo poveli znajući da se izlažemo riziku. Našli smo miran kutak, podalje od bine i slušali Matića sa zadovoljstvom.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Koncert se završio iza ponoći, mi smo otišli kući nemajući priliku da kažemo "Hvala, Saša!" Tek kada su nas dva dana kasnije pozvali iz Crvenog krsta saznali smo da je publika darovala našem sinu za lečenje 3.400 evra (420.000 dinara), a sam Saša Matić donirao je od sebe još 1.780 evra odnosno 220.000 dinara. Da je human poznato je svima, ali ovoliku pomoć zaista nismo očekivali. Sva ova neočekivana sredstva od dobrih ljudi usmerićemo kao i dosad na kupovinu specijalnih zavoja kojima ćemo ublažavati bolne Despotove rane, na njegovu posebnu ishranu i za "prvu pomoć" ukoliko nam bude nešto vitalno nedostajalo u kući, koja je delom renovirana. Hvala, svima - rekla nam je Sofija, sva u suzama, žena borac koja nikad nije zaplakala pred nama, ali ovoga puta ni majčino srce nije izdržalo pred lepim gestom njenih sugrađana i plemenitog pevača.

Priliku porodici Lazić da se posebno zahvale i rukuju sa Sašom Matićem, što je Despotova najveća želja, pružiće im "Vesti" jer je ovaj pevač veliki prijatelj naše kuće, koji je ne jednom obeležio jubileje našeg lista svojim učešćem.

Uručen dar najstarijeg čitaoca

I prilog od 500 dolara našeg najstarijeg čitaoca iz Australije, 92-godišnjeg Mihajla Hromiša iz Brizbejna, rodom iz Đurđeva, uručili smo porodici Lazić, koja je u svom skromnom domu priredila "svečarski ručak" za ekipu "Vesti". I preneli toplu poruku ovog dobrotvora da je zdravlje najveće bogatstvo, ali i da se protiv bolesti treba uvek boriti nadom u bližnje i verom u Boga. Hvala plemenitom Mihajlu i njegovoj velikoj porodici u ime Humanitarnog mosta. A svim ostalim čitaocima koji su poslali savete kako ublažiti retku kožnu bolest - buloznu epidermolizu - zahvaljujemo se i dajemo broj telefona majke Sofije Lazić: +381 64 10 53 516.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Malom junaku od srca
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online