Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Petak 05.08.2016.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: Vesti A

Ide zima, kupite baki drva!

Humani članovi porodice Stepanović iz Zemuna, bračni par sa dva divna mališana, nisu krenuli na godišnji odmor a da pre toga nisu svratili u beogradsko Dopisništvo "Vesti" kako bi se pozdravili i uručili nam svoju stalnu mesečnu donaciju od 5.000 dinara za Mirjanu Stamenković iz Donjeg Vrtogoša kod Vranja, 29-godišnju udovicu, i bolesnu samohranu majku dvoje maloletne dece, bebe Dunje i 12-godišnjeg Nikole.

Vesti
Faksimil pisma iz Kanbere

Čak ni u "putnoj groznici" nisu zaboravili da predaju poklon za ovu štićenicu Humanitarnog mosta, na čemu im se posebno zahvaljujemo.

I novčani darovi koje nam bez prekida šalju naši čitaoci i zemljaci iz Australije upućeni su na već stare, poznate adrese: 300 australijskih dolara poslala je plemenita Ana iz Kanbere preko dopisništva "Vesti" u Sidneju za baku Živku Popović, 81-godišnju staricu iz zabačenog planinskog sela Tmava, između Kuršumlije i Blaca. Naša zemljakinja je izrazila želju da se za ova sredstva baki kupe drva pre početka zime i pre nego što - poskupe.

Naš novinar će krenuti ovih dana da poseti baku Živku i uruči joj dar, o čemu ćemo pisati. A prilog od 100 dolara našeg dobrotvora Duška iz Australije, zajedno sa njegovim brojem telefona, već je uručen Danijeli Jokić, majci dvogodišnjeg Nenada, bolesnog dečaka iz Bratunca koji se još nalazi na beogradskom Institutu za majku i dete, dok se ne prikupe sredstva za put u Francusku.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Novi donator Humanitarnog mosta, 92-godišnji Mihajlo Hromiš iz Brizbejna, ponovo je uputio donaciju, ali ovoga puta iznos od 500 australijskih dolara bio je namenjen 39-godišnjoj Dijani Blagojević iz Banjaluke i njenoj deci. Bez mnogo reči, označio je samo tekst iz "Vesti", čime je preneo svoju želju da pomogne i ljudima u nevolji iz Republike Srpske. Ovoj skromnoj ženi već smo nedavno u Beogradu uručili ne samo dar deda Mihajla već i druge pristigle donacije, a koliko je bilo radosti i gde će utrošiti novac ova siromašna porodica, obavestićemo vas dragi donatori, kroz naše napise, narednih dana.

 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Lepa reč, udovici i deci
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online