Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Petak 16.09.2016.
12:00
K. Nedeljković - Vesti - Foto: Vesti A

Za osmeh na licu i radost u srcu

Jednom je nemački pisac Herman Hese zabeležio: "Što sam bivao stariji, sve manje su me ispunjavala sitna zadovoljstva koja mi je život pružao i sve jasnije sam shvatao gde treba tražiti prave izvore radosti i smisla. Naučio sam da biti voljen ne znači ništa, a da je voleti sve, da je sposobnost da osećamo ono što daje lepotu i vrednost našem postojanju."

Vesti
Pošiljka donatorke

Možda to nije znala naša čitateljka iz daleke Kanade, Dragica Njolć-Forcan kada je s mnogo ljubavi pripremala paket, misleći na ostarele sunarodnike u otadžbini. Ali, verujemo da taj osećaj i darivanje drugih i njoj pričinjava posebnu radost i zadovoljstvo. To se može videti i u pismu dobročiniteljke, pristiglom uporedo s paketima na adresu "Vesti".

"Dugo živim u Kanadi tako da nisam znala za neku humanitarnu organizaciju da na njihovu adresu pošaljem polovnu robu koja je lepo očuvana i oprana. Odlučila sam da pošaljem na vašu adresu jer znam da ćete vi proslediti u starački dom za one kojima je najpotrebnije i za to vam se zahvaljujem od srca. U paket sam spakovala muške majice kratkih rukava, dug kaput za zimu, jakne za zimu, čarape, šalove, suknje, bluze, cipele, ogrtač za nepokretne, trenerke, pidžame, lančiće za dame... Sve to sa željom da se nekome vrati iskreni osmeh na licu. Zamolila bih osobe koje uručuju pakete da sve te ljude pozdrave i požele sve im najlepše. Većinu stvari koje sam spakovala je od moje majke Jevrosime Forcan, koja je poručila da ih nose u zdravlju i da ih Bog čuva", poručila je u pismu, između ostalog, plemenita Dragica Wolch-Forcan iz Edmontona u Alberti, kojoj su u pripremi pošiljke pomogli Nikola i Ted Wolch, kao i Jevrosima i Rajko Forcan.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Kao i uvek do sada, reporteri "Vesti" će se potruditi da ispune želju čitateljke i uruče pomoć onima kojima je namenjena. U ovom slučaju, bakama i dekama u staračkom domu. A koji će to dom biti i koga će sve njena pošiljka prijatno iznenaditi, moći će da pročita u jednom od narednih izdanja našeg lista.

Uskoro u Prihvatilištu

Pored pošiljke plemenite Dragice Njolć-Forcan iz Edmontona u Kanadi, narednih dana u ime dobročinitelja s petog kontinenta, tačnije od slušalaca srpskog radija iz Kanbere u Australiji, koji su uputili nekoliko pošiljki polovne garderobe za starije, obradovaćemo i korisnike Prihvatilišta za stare. Sve to ćemo verno zabeležiti slikom i rečju, kako bi naši čitaoci i darodavci, bar na taj način, mogli da podele radost sa onima kojima su uputili pomoć.

 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Ne daj se Darko...
HUMANITARNI MOST Za iskrenu sreću malo treba
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online