Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Mali Dario mora u Italiju

Sve dok plemeniti čitaoci "Vesti" sa svih meridijana nisu ušli u život porodice Duška Kostadinovića iz naselja Srpski Milanovac u Banjaluci, 38-godišnjeg nezaposlenog elektrotehničara i građevinca, nisu ni znali za srećne dane.

Privatna arhiva
Nemoćan pred bolešću: Dario Kostadinović

Podsećanja radi, čitaoci "Vesti" su ih preko stranica našeg lista upoznali 2014, a mnogi od njih nesebično su pomogli ovoj višečlanoj familiji da reši nagomilane probleme, od hrane, preko duga za struju, nabavke knjiga i školskog pribora za decu, pa sve do farme pilića i svinja. Činilo se da će konačno odahnuti od silnih nevolja.

Nažalost, usledila je nova. Ne samo da su opet u kući ostali bez struje, već je pored starijeg sina Stefana (8), obolelog od mišićne distrofije, na pomolu i to da njihov mlađi sin Dario (6) padne u postelju.

Devizni račun

Zbog novonastale situacije Kostadinovići su, takođe, otvorili devizni račun na ime Slađane Kostadinović u Hipo alpe adrija banci BA395520281605082232, SWIFT kod glasi HAABBA2B.

Privatna arhiva
Mnogo članova, veliki prohtevi: Porodica Kostadinović

- Iako su lekari od samog Dariovog rođenja budno pratili šta se sa njim dešava, s obzirom na to da je Stefan oboleo od mišićne distrofije, tek sada su se pokazali prvi znaci ove bolesti. Preporučeni su mi fizikalni tretmani u Zavodu za rehabilitaciju "Milan Zotović" u Banjaluci, ali bojim se da to neće biti dovoljno... Dišenov oblik mišićne distrofije je progresivna bolest koja obara u kolica. Verujte da nas je strah i da pomislimo na to da naši dečaci padnu u postelju. Da bismo ih što više održali na nogama, potrebno je da ih odvedemo u Italiju, tačnije u Bolonju kod specijaliste za mišićnu distrofiju, kako bi Stefanu i Dariju prepisao terapiju i što duže ih održao na nogama. Za put i pregled potrebno nam je oko 3.000 evra, koje mi ni u snu sami ne možemo da obezbedimo. Zato bih još jednom zamolila dobre ljude da nam priteknu u pomoć. Kad su život i zdravlje sopstvene dece u pitanju, svaki roditelj bi, sigurna sam, i na kolenima molio... - poverila je našim novinarima 35-godišnja majka Slađana, vidno zabrinuta za zdravlje sinova.

A, svi oni koji još jednom žele da pomognu Kostadinovićima, kako bi u što doglednijem roku prikupili neophodnu sumu za put u Italiju, mogu stupiti sa njima u kontakt putem telefona na broj: +387 65 172 121 i dogovoriti se o načinu slanja pomoći. Adresa je: Nova ulica bb, naselje Srpski Milatovac, Banjaluka 78.000, Republika Srpska.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online