Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Želimo vam svu sreću sveta

Svaki novi dan za devetogodišnjeg dečaka Despota Lazića iz Bajine Bašte, obolelog od bulozne epidermolize, retkog kožnog oboljenja gde oštećenja nastaju čak i pri slabom dodiru ili pritisku, borba je da pregura sa što manje bola.

N. Đurović
Zahvalni dobročiniteljima: Porodica Lazić

Jedino što mu koliko-toliko pomaže jesu specijalni zavoji iz inostranstva od kojih svaki košta 100 evra, što je za Despotove roditelje ozbiljan udarac na kućni budžet. Čim su plemeniti čitaoci "Vesti" to saznali, počeli su da šalju svoju pomoć, što smo redovno beležili, kao i uručenja. Izuzetka nema ni ovog puta, jer je deo donacije plemenite Vanesse Jelic iz Sidneja od 200 dolara, kao i 250 dolara Nine Ljiljak iz Melburna stigao u ruke porodice Lazić.

- Ne možemo da pronađemo prave reči kojima bismo se zahvalili tim dobrim damama iz daleke Australije, kao ni svim ostalim plemenitim čitaocima "Vesti" širom sveta i sugrađanima koji nam pomažu. Hvala je malo za sve, ali šta drugo poručiti. Želimo im svu sreću ovog sveta. Da nije bilo njih, bili bismo u još težoj situaciji nego što je to danas slučaj. Zauvek ćemo biti njihovi dužnici - poručila je brižna majka Sofija Lazić, koja se ne seća da je i jednu noć mirno prespavala od njegovog rođenja. Dodavši:

Jedan donator, tri adrese

Pored Despota Lazića iz Bajine Bašte, Vladimir Rašić iz Beograda uputio je porodici Mithata Trtovca iz sela Šaronja kod Tutina sumu od 20.000 dinara za izgradnju kuće, a maloj Milici Tutunović iz sela Rajac kod Čačka poslao isto 10.000 dinara za lečenje u Novom Sadu. Šta su oni poručili u znak zahvalnosti, njihov dobrotvor će moći da pročita u jednom od narednih izdanja našeg lista.

- Činjenica je da Despotu svaku ranu previjamo da se ne bi inficirala, ali i dalje ostaju kraste i ožiljci. Naša najveća želja je da naučnici pronađu lek za decu leptire, kako se inače zovu oboleli od ove i po život opasne bolesti. Za sada je medicina nemoćna, jer za buloznu epidermolizu još nema pravog leka. Primera radi, naše dete ne može čak ni da se hrani normalno, svu hranu moramo da pasiramo, kako bi je progutao jer on ima i unutrašnje rane. Nažalost, i celo telo je prekriveno otvorenim ranama, zagrljaj i svaki poljubac nam je bukvalno zabranjen. To utiče i na njega. Što je stariji teže podnosi, ali šta je tu je, od sudbine se ne može. Valjda će dati Bog da se pojavi lek...

Zbog prirode bolesti njen mališan ne ide u redovnu školu, već mu učiteljica dolazi kući i tu mu drži nastavu. To mu je jedina dnevna aktivnost koju voli, pored igrica na kompjuteru, pošto sa drugarima ne može da se igra, kako ga neko u igri slučajno ne bi povredio. Zlehuda sudbina malog Despota takla je u srce i jednog Beograđanina, Vladimira Rašića, koji je na kućnu adresu Lazića uputio dar od 10.000 dinara.

- Veliko i od srca hvala tom dobrom čoveku koji je mislio na našeg sina i pomoć uputio baš njemu. Svesni smo da u Srbiji ima mnogo bolesne dece, mladih, starih i nemoćnih, da je svima njima pomoć potrebna i da nije lako odlučiti kome bi pre pružili podršku - kazala je majka Sofija.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Treći put kod Despota
HUMANITARNI MOST Dobra dela sama zbore
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online