Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 27.09.2016.
12:00
K. Nedeljković - Vesti - Foto: A. Čukić A

Zalog za lepše detinjstvo malog Pavla

Sudbina trogodišnjeg Pavla Tasića iz Beograda, koji boluje od spastične cerebralne paralize po prevremenom rođenju, ganula je u srce i Anđelku iz Melburna, našu redovnu čitateljku i učesnicu u akcijama Humanitarnog mosta. To najbolje govori i njen novčani prilog od 200 dolara, pristigao posredstvom Redakcije "Vesti" iz Sidneja, zajedno sa toplim pismom i rečima podrške.

A. Čukić
Očekuju ga nove terapije: Pavle Tasić

"Dragi Pavle, želim ti da ojačaš i neka Bog čuva tebe i tvoju porodicu, pozdravi od bake Anđelke."

Naši novinari obavestili su Tasiće o prispeću ovog dara, na čemu su se od srca zahvalili. Neposredno pre odlaska u Centar za razvoj ljudskih potencijala Vukov centar u Novom Sadu, gde će njihov sinčić nastaviti sa fizikalnim tretmanima, otac Dejan Tasić došao je u beogradsko Dopisništvo "Vesti" kako bi preuzeo dar za svog sina. Pročitavši i kratko pismo dobročiniteljke, bio je ganut.

Zahvalnost do neba

- Naravno, sve što smo do sada dobili, kao i ovaj prilog dobre žene iz Australije, biće utrošen samo na Pavlovo lečenje. Kao što znate, to poprilično košta. Zato još jednom hvala svima do neba što su imali razumevanja za našu muku - poručio je Dejan Tasić.

- Anđelki hvala od srca! Kako na novčanoj, tako i na ljudskoj podršci. Od Pavlovog rođenja, pa sve doskoro, supruga Danijela i ja smo se borili sami i sopstvenim snagama činili sve što možemo za njegovo lečenje. Međutim, sve to nije bilo ni izbliza dovoljno da ispratimo finansijski fizikalne tretmane i ono što će mu i ubuduće trebati. Shvatili smo da nemamo drugog rešenja, nego da zamolimo za pomoć. Odziv ljudi dobrog srca, sugrađana i zemljaka iz inostranstva nas je, malo je reći, iznenadio. Samo zahvaljujući njihovom razumevanju i pomoći našem sinu je omogućena izuzetna fizikalna terapija u Slovačkoj, ali i u Novom Sadu, kao i celokupna rehabilitacija - rekao je Dejan Tasić sa nadom da će njegov Pavle, jednog dana, na radost cele porodice, dobrotvora širom sveta i sugrađana, moći da stane na svoje noge i uživa u čarima detinjstva.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Mali Pavle ide u Slovačku
HUMANITARNI MOST Deci zlehude sudbine
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online