Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Subota 01.10.2016.
12:00
K. Nedeljković - Vesti - Foto: Vesti A

Neka vam se dobro još boljim vrati!

"Malo dobrote čoveka prema čoveku, više vredi nego silna ljubav prema čovečanstvu", mudra je izreka nepoznatog autora. U njenu istinitost svako se može uveriti iz dana u dan iz priča na Humanitarnom mostu. Govore to i osmesi udovice Gabrijele Marjanović iz sela Radovnica kod Trgovišta, samohrane majke četvoro mališana, na koju su mislili čitaoci "Vesti" proteklih dana i uputili joj pomoć. Lepo raspoloženje ove mlade žene, tako, posebno su podstakle donacije od 100 evra Nadežde Radović iz Vizbadena, kao i 100 dolara Ratka Crnića iz Melburna, koga je potresna sudbina ove majke borca ganula u srce. Njih smo, naravno, prosledili na kućnu adresu Marjanovića.

Vesti
Obnoviće garderobu: Gabrijela Marjanović sa decom

- Veliko i od srca hvala tim divnim ljudima iz Nemačke i Australije, koji su nas se posle dugo vremena setili i poželeli da nas obraduju. Istina, pomagala nam je gospođa Nadežda i u najtežim trenucima, kada sam pre tri godine ostala bez supruga i nisam znala šta ću i kako ću dalje kroz život bez njega. Posebno je mislila na decu, šaljući im slatkiše koje nikada nisu probali. Pomogli su nam i mnogobrojni ljudi dobrog srca sa svih strana sveta, pa smo dovršili unutrašnje radove u kući, napravili kupatilo i opremili kuhinju. Ništa od svega toga ne bi mogla da nije bilo njihove svesrdne podrške. Još jednom hvala svima do neba. Bog ih nagradio i blagoslovio zdravljem i srećom. Neka im se dobro još boljim vrati - rekla je Gabrijela Marjanović, pošto su se novčani prilozi našli u njenim rukama.

Dar i za Jovanoviće

Podsećanja radi, plemenita Nadežda Radović iz Vizbadena je, takođe, želela da sa još 100 evra obraduje i petoro Jovanovića, siročad iz Tvrdojevca kod Uba. I ovaj dar je uručen, o čemu će naša čitateljka moći da pročita u narednom izdanju našeg lista.

U nastavku razgovora, osvrnula se i na svoj najveći ponos i bogatstvo.

- Našeg Dragana ne može niko da vrati, ali život ide dalje. Moram da izvedem decu na put i tome sam se posvetila u potpunosti, iako će ožiljak zauvek ostati na srcu svih nas. Deca moraju biti uzorna, poštena kao što je bio i njihov otac. Neće biti lako, ali ja se ne predajem. Bogu hvala, zdravi su, poslušni, lepo im ide u školi zbog čega sam posebno ponosna. Od pristiglih darova kupiću ono što im je najpotrebnije od garderobe za zimski period, čemu će se i oni sigurno obradovati - kazala je Gabrijela Marjanović, majka Aleksandra (11), Sandre (10), Helene (3,5) i Dragane (2).

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Bebi Dragani za pelene
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online