Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Petak 11.11.2016.
18:00
K. Nedeljković - Vesti - Foto: A. Čukić A

Srce kuca za bolesnu decu i nemoćne

Svaki dolazak u otadžbinu za plemenitog penzionisanog medicinskog radnika Iliju - Mikija Vujovića iz Pariza znači i pune ruke posla. Ovaj neumorni i nadasve predani humanista, ne časeći časa, odmah krene u misiju podele pomoći, koju je prikupio zajedno sa brojnim prijateljima za svoje ugrožene zemljake.

A. Čukić
Uvek spreman da pomogne: Ilija - Miki Vujović sa dr Đokićem

U mislima su mu uvek prvo najmlađi, pa ne čudi što je za mališane obolele od malignih bolesti koji se leče na Odeljenju hematoonkologije Instituta za majku i dete u Novom Beogradu, prvo odneo potrošni sanitetski materijal, specijalne mekane flastere i zavoje, katetere, jednokratne skalpele, tečnost za dezinfekciju, kakvih nema u srpskim klinikama. Sve to, uručio je doktoru Dragomiru Đokiću, koji leči bolesnu dečicu i brine o njima.

- Iskreno govoreći, prema rečima doktora Đokića, nažalost, sve je više dece obolelih od malignih bolesti. Već sam nekoliko puta rekao i naglašavao, ali moram da ponovim da je to posledica NATO bombardovanja. Zato bi naša deca trebalo besplatno da se leče na Zapadu, a ne ovako da se organizuju razne akcije i još izdvaja novac za to, jer osiromašeni roditelji nemaju drugu opciju. To je stvarno strašno i sramotno. Najteže je što su to deca, ni kriva ni dužna za bilo šta... Napomenuo bih da je sanitetski materijal darovali farmaceuti jedne poznate laboratorije iz Pariza, zajedno sa još nekoliko kutija citostatika i drugim medikamentima. Isto tako, ovom prilikom želim da napomenem da sam i ovog puta sam doneo najviše lekova za hronične bolesnike, koje sam pripremio zajedno sa prijateljima iz Pariza - rekao je našim novinarima u beogradskom Dopisništvu "Vesti" Ilija - Miki Vujović, koji je radni vek okončao u Parizu, gde je pre više od četiri decenije otišao iz rodnog Lovćenca, dodavši:

Družina dobrih ljudi

Među družinom dobrih ljudi iz Pariza koji su se priključili Iliji - Mikiju Vujoviću i obezbedili medikamente za svoje ugrožene zemljake u otadžbini su: Živka Mančić, Vojkan Simić, Stane Bilbija, predsednica Sve srpskih zajednica, Rose Lončar, Anica Hunjadin, Rada Aleksić i Filip Zarić.

- Lično sam ih uručio. Za razliku od proteklih godina, ovog puta više sam pažnje posvetio svom rodnom Lovćencu gde sam najviše sam pomoći podelio. Mitru Stojanoviću iz Feketića odneo sam lekove za dijabetes, ali i koronografiju koje sam, takođe, uručio Vladu Vukčeviću iz Lovćenca. Starici Danici Dabović (85) odneo sam pumpice za astmu, a Radovanu Đuričiću (65), hroničnom bolesniku, lekove za bolove i zaštitu želuca. To je jedino što ga spasava. Pored toga i dosta analgetika podelio je brojnim ljudima iz Beograda. Nažalost, sirotinje je sve više, a samim tim mnogima je teško da dođu do lekova i zato se mi uvek trudimo da onima koji nisu u mogućnosti da dođu do njih bar na ovaj način pomognemo i olakšamo teško breme koje bolest nosi.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Brzo ozdravite mali heroji!
HUMANITARNI MOST Malom Sergeju od srca
HUMANITARNI MOST Lazovićima u pravi čas
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online