Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Petak 25.11.2016.
18:00
K. N. - Vesti - Foto: Vesti A

Poplave uništile plastenike

Tokom poplava koje su pogodile Kosovo i Metohiju, u selu Grabovcu kod Zvečana, nažalost i nabujali Ibar poplavio je plastenike narodnih kuhinja u okviru eparhijske humanitarne organizacije "Majka devet Jugovića". I baš u tom trenutku, na drugom kraju sveta, neko je mislio na štićenike narodne kuhinje.

Vesti
Stradale ruže i kale od čije prodaje se snabdeva šest narodnih kuhinja

Naš anonimni čitalac iz Liverpula, posredstvom Redakcije "Vesti" iz Sidneja, uputio svoju pomoć u vrednosti od 100 dolara, ne sluteći koliko im je ta pomoć u ovom trenutku dragocena jer u plastenicima uzgajaju ruže i kale, čijom prodajom se dobijaju značajna sredstva za neometan rad šest narodnih kuhinja širom Kosova i Metohije.

Dar i za baku Mileniju

Pored priloga za narodne kuhinje, naši novinari uručili su Petru Kilibardi i novčani dar anonimnog čitaoca iz Liverpula od 150 dolara za baku Mileniju Pavlović iz sela Lokve kod Zvečana. Saradnici "Majke devet Jugovića" posetiće baku Mileniju i uručiti ovu pomoć čim pre, o čemu će njen dobrotvor moći da pročita u jednom od narednih izdanja našeg lista.

Kako su naveli u svom saopštenju iz Majke devet Jugovića, šteta na infrastrukturi iznosi preko 3.000 evra jer je vodena bujica odnela bedem, bandere i put... Najveću bojazan predstavalja oštećenje samih biljki, njihova sanacija i tretiranje odgovarajućim preparatima koji nisu jeftini. Takav scenario imaće za efekat izostanak prihoda od prodaje cveća u određenom vremenskom periodu, što za posledicu može imati otežani rad narodnih kuhinja.

Znajući to čim je ovaj prilog stigao u beogradsko Dopisništvo "Vesti", odmah je uručen saradniku ove dobrotvorne organizacije iz Gračanice Petru Kilibardi koji se od srca zahvalio nepoznatom darodavcu. Istakao je da veruje u dobrotu našeg naroda, kao i to da će uz pomoć dobrih ljudi poput naših čitalaca, i uz Božju pomoć, uspeti da izađu na kraj i sa ovim nevoljama koje su ih zadesile.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Kao dar sa neba
HUMANITARNI MOST Redovnije i od plate
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online