Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Nedelja 18.12.2016.
18:00
D. Đorđević - Vesti - Foto: D. Đorđević A

Za topao dom i punu trpezu

U selu Kozji Dol kod Trgovišta na krajnjem jugu Srbije, Srbi Stankoviću, 36-godišnjem siromašnom i svojevremeno zlostavljanom mladom ovčaru u Makedoniji, sa bolesnim bratom Novicom, reporteri "Vesti" uručili su nedavno novčani prilog od 500 dolara. Ovaj dar njihove donatorke i zaštitnice Milenke Latinčić iz Sidneja, dobrodošao im je za nabavku ogrevnog drveta koje im je nedostajalo. Plemenita Milenka je poslala redovne mesečne donacije od po 100 dolara za januar i februar, ali i 300 dolara za nabavku drva.

D. Đorđević
Stigla drva: Srba Stanković

- Neka im zima bude topla u njihovom domu u planinskim vrletima u okolini Trgovišta. Znam da je zima u planini duga, hladna i zato moja porodica i ja želimo da im maksimalno olakšamo život - rekla je Milenka uz želje da joj štićenici u miru i radosti provedu nastupajuće praznike.

Srba i Novica su sa velikom radošću primili vest da će imati dovoljno novca kojim će rešiti pitanje ogreva, jer zima kod njih traje do maja.

Svinjetina za celu godinu

Krsteći se i ljubeći malu ikonu Bogorodice, Srba koji je kao dečak dospeo u ropstvo u planinskim selima oko Krive Palanke u Makedoniji i od zlostavljanja navukao teške ožiljke i na telu i na duši sa zadovoljstvom priča:

- Zahvaljujući Milenki kupili smo prasad koju smo čuvali i othranili pa su dogurala do 100 kilograma. Zaklali smo svinje i imamo mesa, masti, čvaraka, svega. Imamo svinjetine za celu godinu, od sada pa do sledećeg decembra!

 

- Bog sladak preko moje dobrotvorke iz daleke Australije, donese meni i nevoljnom bratu Novici miran život. Nema više straha da li ćemo imati za lekove, hranu, za ogrev... Imali smo dva kubna metra drva, a sad ćemo nabaviti taman toliko da ga imamo dovoljno do leta. Hvala veliko, neka našim dobrotvorima Sveta Bogorodica donese sve blagodeti u njihovom domu, neka ih čuva i daruje im zdravlja i sreće. Učinili su nas presrećnim. Blagoslovi Bože moju dragu Milenku i njenu familiju, koji svojim prilozima oteraše glad i bolest sa našeg kućnog praga - navodi Srba, koji u lepoti svoje pravoslavne vere nalazi spas od svih nedaća koje su ga tokom života zadesile.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Kao dar sa neba
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online