Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Petak 30.12.2016.
18:00
K. Nedeljković - Vesti - Foto: Arhiva A

Veliko i od srca hvala dobri ljudi!

Mali junak, Nemanja Leontijević (14), čija je životna priča rastužila mnoge građane Srbije, kada je početkom ove godine jedno vreme autobusom iz ubskog sela Kožuar putovao u Beograd na hemioterapiju, uspeo je da pobedi karcinom i vrati se u školsku klupu. To smo saznali, kada smo ovog mališana pozvali, kako bi mu ime Kola srpskih sestara "Žene mironosice" pri crkvi Sveti arhiđakon Stefan iz Melburna čestitali predstojeće praznike, ali i prosledili dar od 500 dolara, deo priloga od ukupno 7.000 dolara za mnoge bolesne mališane o kojima smo pisali proteklih nedelja. Isto tako i prilog od 130 evra našeg vernog čitaoca Ivka Kneževića iz Hanovera.

Arhiva
Pobedila neuroblastom: Petra Petrović sa roditeljima

Njegovi roditelji, Slađana i Dušan Leontijević nisu mogli da sakriju zbunjenost našim pozivom, ali ni oduševljenje što je neko izdaleka i čak sa drugog kraja sveta mislio na njih i poželeo da im pomogne. Isto tako je odreagovao i Nemanja.

- Najteže je prošlo i srećan sam zbog toga. Svi su se obradovali mom povratku i ja sam neizmerno srećan. Mnogo nam je dobrih ljudi priskočilo u pomoć, što kroz humanitarne fondacije, tako i pojedinci, jer su za moju sudbinu saznali posredstvom medija u Srbiji. Zahvaljujući njihovom dobrom srcu, sada cela moja porodica ima bolje uslove za život, toplu odeću i odeću, punu trpezu... Ništa od svega toga ne bi bilo moguće bez svesrdne podrške humanih ljudi. Molim vas da se i tim divnim ljudima zahvalite u ime cele moje porodice. Ne znam ni sam na šta ćemo ovu pomoć utrošiti, ali je jedno sigurno, ove praznike ćemo proslaviti kako dugo vremena nismo - rekao je Nemanja, koji zrači velikom skromnošću, a da je pravi borac dokazao je izborivši se sa opakom bolešću, karcinomom kostiju.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Pored hrabrog Nemanje, deo priloga Kola srpskih sestara Žene mironosice i Udruženja Srba iz Hercegovine, od ukupno 1.500 dolara stiglo je i do roditelja 12-godišnje Maje Magazin iz Višegrada, učenice sedmog razreda osnovne škole, što ih je silno obradovalo. Posebnu zahvalnost našim plemenitim čitaocima sa dalekog kontinenta, koji su mislili na njegovu ćerkicu, obolelu od lupusa, hronične autoimune bolesti, uputio je njen otac Nedeljko Magazin.

- Kada se Maja razbolela, to nas je stvarno izbacilo iz koloseka. Hvala Bogu sada je dobro, njena bolest je pod kontrolom, ali redovni odlasci u Beograd na kontrolne preglede, terapiju, nalaze, finansijski su nas baš iscrpeli. Posebno jer ni supruga ni ja nemamo stalno zaposlenje, nego radimo povremene poslove. Zato veliko i od srca hvala našim Hercegovcima iz daleke Australije i svim ostalim dobrim dušama, koje su učestvovale u tako plemenitoj akciji i pomogli mnogima, pa i nama. Zahvaljujući njima, bar neki period nećemo morati da brinemo kako ćemo i čime platiti odlaske na redovnu kontrolu u Beograd, a to mnogo znači - kazao je Nedeljko Magazin (45), poželevši svima srećne praznike i pre svega dobro zdravlje, koje je najvažnije.

Pomoć stigla na 10 od 12 adresa

Prilozi od po još 500 dolara Kola srpskih sestara Žene mironosice iz Melburna, a namenjeni za lečenje Petre Petrović (3) iz Vladičinog Hana, kao i Dragana Prnjata iz Feketića, obolelog od malignog tumora bešike, za koga akciju vodi Novobeogradska HO "Budi Human - Aleksandar Šapić", uplaćeni su na račune ove dečice. Nažalost, nismo uspeli da stupimo u kontakt sa porodicama ovih obolelih mališana. Samim tim, reporteri "Vesti" su dosad uspešno uručile i prosledile donacije na 11 od ukupno 12 adresa onima kojima su namenjene. Tačnije, 6.000 dolara.

O poslednjim uručenjima za Milicu Stević (31) iz Donje Gušterice na Kosovu i Metohiji, obolele od tumora na mozgu, kao i Ive Bijelić iz Herceg Novog, obolele od karcinoma kostiju, njihovi dobrotvori pročitaće u jednom od narednih izdanja našeg lista.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST U trenu srušeni svi snovi
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online