Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Neka se svaki dar pretvori u blagoslov za vas!

Uručenje stipendija plemenitih čitalaca "Vesti" iz Australije, Kanade i Nemačke đacima Gimnazije u Orahovcu na Kosovu i Metohiji i proteklog meseca obeleženo je u svečanom tonu, ali uz male probleme. Sezonski grip zakačio je većinu đaka, pa nije bilo mogućnosti da svi oni istog dana dobiju stipendiju zbog odustvovanja, već parcijalno, kako je ko dolazio u školu.

Privatna arhiva
Zahvalnost do neba: Timotej Matić, Marko Matić i Danijel Dolašević sa još jednim stipendistom

To svakako nije umanjilo radost svih onih kojima su darovi i podrška za nastavak školovanja stigli, i to iz dalekog sveta.

Poštovanje i zahvalnost svima koji su pomogli opstanak njihove škole iznova se ističu. I to ne samo među đacima, već i kod svih zaposlenih u školi, ali i roditelja đaka. Potvrđuju to i specijalne zahvalnice koje su sa Kosova i Metohije proteklih dana stigle na adrese O. V. iz Sidneja, M. K. iz Toronta i Ostoje Zarića iz Frankfurta. Na zahvalnici je slika svih devetoro učenika Gimnazije, a u pozadini je škola.

"Natpis govori više od reči, pokazuje šta stipendije znače. Ono što je važno, naši đaci kontaktiraju sa svojim donatorima, dopisuju se... Neka se svaki njihov dar pretvori u blagoslov za njih i njihove porodice!", poručila je Olivera Radić, profesorka srpskog jezika, koja se između ostalih najviše založila i brinula da njeni đaci dobiju neophodnu pomoć.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

O značaju stipendija, direktorka orahovačke Gimnazije Dobrila Vitošević, tokom podele, kazala je sledeće:

"Svaki put kad se deli stipendija čuje se veseli žagor učenika iz kog izbija zahvalnost, ne zato što su pohlepni, ne zato što im je novac bitan, već zato što još neko misli na njih, bitni su još nekome, a da to nisu njihovi roditelji. Skromni i zahvalni, ćutljivi i stidljivi, ali radosni, jer tamo daleko ima dobrih ljudi koji osećaju njihove strahove, snebivanja, teskobu i žele da je ublaže, pomiluju nevidljivom rukom, uteše šapatom koji je glasan u njihovim srcima."
Gordana Matić, majka Marka Matića, istakla je da stipendija koju im šalje M. K. iz Toronta pomaže celoj porodici, a Marko svaki mesec deo stipendije odvaja kako bi sakupio novac da kupi laptop.

Lična arhiva
I Jovana Antić preuzela svoj dar

- Marko je uskoro punoletan, završiće srednju školu i planira da upiše fakultet. U današnje vreme na svim fakultetima da bi se išlo dalje, mora da se radi i uči uz pomoć interneta, pa mu je laptop preko potreban. Zato Marko želi da deo novca uštedi, a deo ćemo mu i mi dati. On je odličan učenik i naše je da uz pomoć naše dobre donatorke od njega napravimo još boljeg i vrednijeg učenika. Na prvom mestu, međutim, čoveka koji zna da ceni kad mu neko pomaže i nešto poklanja - rekla je Markova majka Gordana.

"Vesti" se ovom prilikom još jednom zahvaljuju svojim vernim čitaocima koji su imali sluha i uputili pomoć ovoj deci, zbog čega imaju šansu za svetliju budućnost i bolje sutra.

Niko izostavljen

I ovog puta stipendije od po 120 dolara O. V. iz Sidneja, kao i prethodnih meseci, dobili su braća Timotej i Nikola Matić, Kristina Baljošević i Jovana Antić, dok je još toliko prosleđeno na kućnu adresu i đaku pešaku Stefanu Pendiću iz zabitog sela Đonlije. Marko Matić i Danijel Dolašević dobili su po 50 evra od M. K. iz Toronta i Ostoje Zarića iz Frankfurta.



 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Na njih ima ko da misli
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online