Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 14.02.2017.
18:00
K. N. - Vesti - Foto: M. Karović A

Odužiću se dobrim ocenama

Od septembra prošle godine, svakog meseca bez izuzetka, naša plemenita koleginica M. E. iz Frankfurta šalje stipendiju od 50 evra 17-godišnjem Bojanu Mijatoviću iz Novog Grada, koji pohađa Srednju elektrotehničku školu, računarskog smera u Inđiji, gde boravi kod svoje rodbine.

M. Karović
Prvi put u "Vestima": Bojan Mijatović

Na ovog mladića i njegovu majku mislila je i u vreme praznika, znajući da je njihovu malu porodicu zadesila tragedija, jer su iznenada ostali bez glave porodice. Bojan je tada bio u svom rodnom gradu, a odnedavno se vratio kod svog teče Steve Baste, koji je preuzeo brigu o njemu.

To je ujedno bila i prilika da njih dvojica dođu u beogradsko Dopisništvo "Vesti", kako bi preuzeli ukupno 150 evra pristiglih iz Frankfurta.

Od toga su dve mesečne stipednije za Bojana, a 50 evra poklon Bojanovoj majci. Stigavši u naše Dopisništvo, nismo mogli a da ne primetimo da se ovaj skromni mladić našao u čudu i da mu je bilo teško da pretoči u reči ono što oseća.

- Veoma sam zahvalan dobrotvorki iz Nemačke. Ova stipendija mi mnogo znači, koliko u materijalnom smislu, još više u ljudskom smislu. Ne poznaje me, a često me pozove samo da čuje kako sam ili da li ima išta novo. To me često zbunjuje, pa kao i sad, prosto ne znam ni sam šta da kažem. Ne mogu joj se odužiti, ali daću sve od sebe da imam što bolje ocene - rekao je stidljivo Bojan.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Na naše pitanje kakvi su mu planovi za budućnost, rekao je da još nije ništa odlučio. Treća je godina i vrlo dobar je đak, ali ne zna da li će upisivati fakultet, niti koji bi to mogao da bude. Jedno je sigurno, a to je da će prištedeti donacije svoje dobrotvorke, kako bi mogao da polaže vožnju i vozački ispit.

- Iskren da budem, Bojan razmišlja da se eventualno vrati u Banjaluku, sa čime se ne slažem. Jedva se izvukao iz bede i strašne situacije u kojoj se našla njegova porodica. Moja ćerka koja živi u Inđiji, i kod koje Bojan boravi, zajedno sa mnom čini sve što može za njega, ali na njemu je šta će i kako će dalje - rekao je Bojanov teča Stevo.

Vetar u leđa

- Ni nas život nije mazio. Osim što sam ratovao i moja porodica je bila prisiljena da izbegne iz Bosne, ali smo se nekako snašli i pomogli familiji kad god je to nekome bilo potrebno. Tako danas pomažemo i Bojanu od kako mu je umro otac, ali i stariji brat. On svim snagama mora da se bori za svoje bolje sutra, a mi smo tu da mu budemo vetar u leđa, baš kao i ta dobra žena iz Nemačke, kojoj se od srca zahvaljujemo i želimo sve najbolje - rekao je ratni invalid Stevo Basta.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Podrška zlata vredna
HUMANITARNI MOST Ivonin osmeh kaže sve
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online