Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 13.03.2017.
18:00
K. Nedeljković - Vesti - Foto: Privatna arhiva A

Malom Stojanu od srca

Teška sudbina petogodišnjeg Stojana Radeke iz Stare Pazove, obolelog od akutne mijeloblastične leukemije (AML), kome je neophodna transplantacija kostne srži u Minhenu za koju je potrebna velika suma novca, mnogi plemeniti čitaoci "Vesti" poželeli su da se uključe u akciju pomoći.

Privatna arhiva
Još jedan mali borac: Stojan Radeka

Među tim ljudima dobrog srca, koje je sudbina ovog milog dečaka dotakla u srce je i Jovan Živanović iz Manhajma, rodom iz Modriče, koji je na račun porodice Radeka poslao 300 evra.

- Svaka pomoć nam je dobrodošla i mnogo nam znači, jer prikupiti 300.000 evra za hirurški zahvat u Nemačkoj je ogromna suma. Nije lako odvojiti od sebe, da bi pomogao nekome koga i ne poznaješ, znajući to, naše poštovanje i zahvalnost su veći. Kako tom divnom gospodinu iz Manhajma, tako i drugim humanim zemljacima koji su proteklih dana donacije uplaćivali direktno na račun. Saznaću i od koga, ili bar odakle je stizalo kada budemo uzeli listing. Mnogima od njih i ne znamo imena, ali im se ovom prilikom još jednom, od srca zahvaljujemo. Imamo tu sreću da je Stojan u stanju remisije i za sada je stabilno. Nadamo se da će tako i ostati, dok ne prikupimo dovoljno novca, jer smo svesni da je to samo zatišje pred buru... - rekla je majka Bojana Radeka.

Prema njenim rečima još čekaju odgovor nemačkih stručnjaka na poslatu medicinsku dokumentaciju.

Bratska ljubav i podrška

Od najgoreg strepi i Stojanov mali bata Veljko, koji će ujedno i biti njegov donor kostne srži. Prema majčinim rečima, Veljko je mnogo vezan za svog starijeg brata i brižan je prema njemu kao da je veliki.

- Srce me boli kad vidim da i Veljko pati zbog svega ovog što se dešava, ali to nam daje i razlog više da ne pokleknemo, nego da odlučno nastavimo sa borbom. Prvi korak je načinjen, moramo dalje, zbog obojice - kazala je Bojana.

- Kao što sam već napomenula, ne želimo da čekamo da se bolest vrati, jer bi to za Stojana moglo da ima i smrtni ishod, od čega svi strahujemo. Novac je najveća prepreka i zato se nadamo da ćemo uz pomoć dobrih ljudi nekako uspeti da izborimo tu bitku. Zahvaljujući dobrim sugrađanima prikupili smo više od 128.000 evra i čekamo prihod od humanitarnog SMS broja, ali da bismo otišli na kliniku činjenica je da na računu moramo imati sav novac i zato nam je pomoć i dalje neophodna - iskreno će majka Bojana (26), svesna da je pred celom porodicom još dug put i borba za ozdravljenje njihovog voljenog člana.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

A sve je počelo prošlog leta. Bolest je došla tiho i nenadano. Na sreću, hitno su odreagovali i lekari Instituta za majku i dete i uspeli da prvu i najvažniju fazu u lečenju uspešno sprovedu, ali majka Bojana i dalje strepi.

Zbog toga se i odlučila na sledeći korak, a to je da lečenje nastave u inostranstvu za koje treba ogromna suma, svesna da je za Stojana u ovom trenutku to jedina nada u spas.

Kontakt i računi

Plemeniti čitaoci "Vesti" koji mogu i žele da finansijski pomognu Stojanu Radeki da dobije nov život i bude operisan u Nemačkoj, mogu stupiti u kontakt sa majkom Bojanom putem telefona na broj: +381 62 110 33 12. Objavljujemo i brojeve računa:
dinarski 340-32331085-79, devizni račun: IBAN RS 35340000003209675125, BOJANA RADEKA, BRANKA ĆOPIĆA 2,
STARA PAZOVA, SNjIFT CODE: GIBAATNjG, ERSTE GROUP BANK, AG NjIEN, AUSTRIA

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Sa verom u pobedu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online