Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Podrška zlata vredna

Bezbrižne i srećom ispunjene dane porodice Đajić iz Beograda, prst sudbine u trenu je promenio pre više od decenije, zbog teške saobraćajne nesreće mlađanog sina Vladimira dok je boravio na odmoru u Frankfurtu.

Lična arhiva
Najlepše je napolju: Desa Đajić sa sinom Vladimirom

Od tada do danas, njegova porodica muke muči da ga podigne na noge, željno iščekivajući dan kada će im se obratiti i ponovo biti onaj stari.

Znajući koliko je to teško i kakve sve prepreke sa sobom nosi, anonimna dobrotvorka iz Frankfurta uputila je donaciju od 100 evra, po koju je nedavno u beogradsko Dopisništvo "Vesti" došao Vladimirov otac Dragan, ali to nije sve.

Pored ove pomoći, uručen mu je i deo donacije anonimnog donatora iz Bad Homburga od 500 evra, kako bi rešili bar deo gorućih problema, jer su nebrigu društva o ovakvim bolesnicima osetili na svakom koraku i osećaju je i dan danas.

- Problem je i dalje to što ima milion stvari koje prate lečenje bolesnika poput Vladimira, gde je još mnogo toga nepoznanica. Od invalidskih kolica, specijalnih pomagala, lekova, banjskog lečenja, fizioterapeuta, logopeda... To sve košta, ne pitajte. Dok sam bio u snazi i radio, uspevao sam da ispratim i obezbedim ono što je potrebno, ali mnogo godina je prošlo od tada i ono što se imalo, odavno se potrošilo. Zato nam je ova pomoć od velikog značaja. Hvala tim divnim ljudima na podršci i pomoći u ime cele naše porodice - rekao je Dragan Đajić, čestitajući svima protekle vaskršnje praznike, dodavši:

M. Karović
Preuzeo priloge: Dragan Đajić

- Najviše bih voleo kada bi situacija bila obrnuta, tačnije da Vlada i ja zajedno nekom pomažemo, nego da tuđu pomoć primamo, ali tako je, kako je. Skala mobil nam je i dalje preka potreba, koju sami ne možemo da obezbedimo. Značio bi nam i polovan, koji košta i nešto više od 1.000 evra u Sloveniji. U ovom trenutku, teško je tu sumu novca i prikupiti. U kreditima smo do guše i ovako, pri tome, imam 63 godine i u penziju sam morao ranije zbog Vlade, samim tim i primanja su manja. Supruga ne može da podigne Vladu i mene snaga izdaje, zbog čega se i borimo za taj skala mobil, jer u našoj zgradi nema lifta i nećemo moći više da ga izvodimo napolje, što bi za njega bilo katastrofa. Sve što smo do sada postigli sa njim, palo bi u vodu, tako da nam je, najiskrenije rečeno, pomoć zaista i dalje potrebna.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

O golgoti i borbi porodice kroz koju su prošli za sve ove godine, Dragan Đajić bi mogao i knjigu da napiše. Iskreni prijatelji, kojih je malo, a koji ga godinama ne zaboravljaju, nešto su najdragocenije, jer da nije njih, bračni par Desa i Dragan, teško da bi uspeli da njihov 41-godišnji Vladimir, uprkos stanju, jede i pije sam. Stimulisanje i konstantni rad su najvažniji za ovakve bolesnike, a to je i najveća nada da će jednom biti onaj stari, međutim, bez podrške dobrih ljudi poput čitalaca "Vesti", teško da će moći da izbore tu bitku.

Račun za pomoć

Skala mobil, koji su teškom mukom uspeli da pribave kako bi snosili Vladimira niz dugi niz stepenica stambene zgrade u kojoj ova porodica živi, već je pri kraju i pribojavaju se trenutka kad bi mogao da stane. Zato Đajići mole dobre ljude, koji bi eventualno mogli da im pomognu da nabave ovo pomagalo, da ih kontaktiraju, a brojevi telefona su: +381 11 318 66 56 i +381 63 346 326 ili uplate na račun otvoren u Banka Intezi ad Beograd, SWIFT-BIC DBDBRSBG, na ime oca Dragana Đajića, Dragiše Brašanova 16/13, Novi Beograd, Srbija, IBAN / Account Number RS35160513020229584289, SWIFT CDDTL.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Odužiću se dobrim ocenama
HUMANITARNI MOST Ivonin osmeh kaže sve
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online