Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Do neba vam hvala!

Nešto više od nedelju dana, proteklo je, a da se niko od plemenitih čitalaca "Vesti" nije odazvao za pomoć Gordani Petrović (60) iz Leskovca, koja zbog suženja kičmenog stuba trpi jake bolove, a često ne može da obezbedi neophodne lekove. Ipak, izreka da tamo gde se jedna vrata zatvore, na nekom drugom mestu se otvore, još jednom se pokazala tačnom.

Lična arhiva
Nema na koga da se osloni: Gordana Petrović

Dokaz za ovu tvrdnju stigao je posredstvom naše sidnejske Redakcije, jer je redovni anonimni donator iz Perta, uputio svoj dar od 90 dolara sa željom da se uruči nekome kome je najpotrebnije. Budući da su Gordani lekovi neophodni kako bi lakše pregurala dan, ovaj prilog je odmah prosleđen na njenu kućnu adresu.

- Ko god da je ta dobra duša, hvala do neba! Ovaj dar stiže kao spas i u više nego dobar čas. Taman da platim deo duga, da mi ne isključe vodu, ali i da imam za lekove i odlazak u Niš na kontrolni pregled kičme. Mnoge muke su me pritisle sa svih strana, da više ne znam na koji način da se borim. Majka i otac su mi skoro preminuli, ćerka i ja smo ostale same i bez ikakvih primanja. Nemamo na koga da se oslonimo. Tugujem i bolujem, u to se pretvorio moj život - iskreno će Gordana i dodaje:

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Nažalost, zbog zdravstvenih problema sa kičmom nisam sposobna za bilo koji posao, a i zbog godina veoma teško mogu naći poslodavca koji bi me zaposlio. Živim sa ćerkom koja, takođe, ne radi, a služba za socijalni rad me je odbila za socijalnu pomoć, jer sam za njih radno sposobna, tako da nemam prava na bilo kakvu nadoknadu. Ćerka Jasmina i ja jedva sastavljamo kraj sa krajem. Zbog toga često ni lekove ne mogu da kupim, pa trpim jake bolove. Ne znam ni koliko bi mi operacija kičme pomogla, a pri tom postoji i rizik da nakon toga ostanem nepokretna, od čega najviše strepim. Šta će i kako će biti, ostaje da vidim. Da li će se i ko usuditi da radi operaciju ili će mi predložiti nešto drugo, više ni sama ne znam.

Kontakt

Nesrećna Gordana Petrović pije lekove za koje mesečno treba da izdvoji oko 7.000 dinara (oko 60 evra), što je za nju pusti san. Svi plemeniti čitaoci "Vesti" koji mogu pomoći i olakšati joj tešku svakodnevicu, mogu stupiti sa njom u kontakt putem telefona na broj: +381 63 18 81 348, a adresa je ul. Zejnela Ajdinija 32 b, 16000 Leskovac, Srbija. Naravno, na usluzi je i Redakcija "Vesti".





 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Olakšali ste mi muke
HUMANITARNI MOST Ni zrnce sreće...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online