Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Nedelja 02.07.2017.
18:01
K. Nedeljković - Vesti - Foto: Lična arhiva A

Svi na nogama za Nemanju

U protekle dve nedelje Srbija se ponovo digla na noge kako bi spasla život još jednog deteta. Ovog puta, zarad sedmogodišnjeg Nemanje Damčevića iz Beograda kome je krajem maja, nakon naizgled bezazlenog odlaska kod oftalmologa, zatim neurologa i urađene MR, otkriven maligni tumor na mozgu.

Lična arhiva
Mali borac: Nemanja Damčević

Početkom juna Nemanja je operisan na Klinici za neurohirurgiju KCS, a HP nalazom malignitet je potvrđen. Dalju borbu za spas svog čeda, roditelji Slobodan i Sandra Damčević uz konsultacije sa srpskim lekarima, morali su da potraže u inostranstvu.

Tačnije u jednoj pariskoj klinici specijalizovanoj za vrstu maligniteta koja je ophrvala malog Nemanju. Medicinska dokumentacija je predata i uzeta u razmatranje. Ostalo je još da računovodstvo klinike u Parizu dostavi i tačnu sumu koja će biti potrebna da bi mali Nemanja nastavio lečenje.

Prema pretpostavkama zabrinutih roditelja, ta suma može iznositi i preko 200.000 evra, koje oni sami nikako ne bi mogli da obezbede.

Zato su širom Srbije pokrenute mnoge akcije i manifestacije humanitarnog karaktera, kako bi mali Nemanja mogao da krene u novu borbu za zdravlje. Ipak, potrebna im je sva moguća podrška, pa tako i plemenitih čitalaca "Vesti" širom sveta, jer vremena je sve manje, budući da se radi o veoma teškoj bolesti koja ne miruje.

- Od saznanja da nam je Neca oboleo od ove opake bolesti, živimo u magnovenju i skoncentrisani smo samo na to kako da pomognemo svom detetu. Vreme nam nije saveznik i moramo što pre da započnemo borbu sa opakom bolešću. Najbolja iskustva i rezultate u lečenju ove vrste tumora (Medulloblastoma, klasični tip, gradus IV) ima bolnica "Gustave Roussy" u Parizu gde smo pre nekog vremena i dostavili svu medicinsku dokumentaciju našeg sina. Bukvalno svakog časa očekujemo odgovor klinike koja treba da nam dostavi račun. Zahvaljujući mnogim plemenitim sugrađanima, organizacijama, Fondaciji Budi Human, Hokejaškom savezu, do sada smo uspeli da prikupimo nešto više od 100.000 evra za Nemanjino lečenje. Svesni smo i da ovu tešku i neravnopravnu bitku ne možemo dobiti sami i da nam je i dalje potrebna podrška humanih ljudi, jer još ne znamo o kojoj sumi je reč, niti koliko dugo će trajati lečenje. Svima se unapred i od srca zahvaljujemo - kazao je otac Slobodan Damčević.

Mali Nemanja je i član Hokejaškog kluba Partizan, ali da bi ozdravio i nastavio da sanja hokejaške snove, vaša pomoć mu je neophodna.

Računi za pomoć

Svi plemeniti čitaoci "Vesti" koji žele da se uključe u akciju pomoći za lečenje malog Nemanje Damčevića, kako bi što pre krenuo put Pariza, mogu to učiniti uplatom na račune koji su otvoreni su kod Komercijalne banke Beograd:
Dinarski 205-9011007127981-39 Sandra Damčević, korisnik računa Nemanja Damčević.
Devizni za uplate iz inostranstva RS35205903102407124975 Sandra Damčević, korisnik računa Nemanja Damčević.
Broj telefona tate Slobodana je: 00381 63 224 111.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online