Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

U Nemačkoj traži spas

Mir i spokoj porodice Sretenović iz Beograda proteklih meseci zamenila je velika strepnja. Saznanje da Vesna Sretenović (52) boluje od teškog oboljenja koje se zove multipli mijelom uzdrmala iz korena kako Vesnu, tako i njenu decu Višnju (30) i Đorđa (26). Reč je o bolesti koja je u narodu poznatija kao rak kostne srži.

Lična arhiva
Majka sve na svetu: Vesna Sretenović sa Višnjom i Đorđem

Lekari u Srbiji nisu preterano optimistični kada je Vesna u pitanju, smatrajući da je oboljenje neizlečivo. Na sreću, lekari u Nemačkoj misle drugačije. Na "Malteser St. Franziskus" klinici u Flensburgu koja je vodeća u oblasti transplatacije matičnih ćelija u Evropi, kažu da za Vesnu leka ima. Međutim, ni tu nije kraj mukama Sretenovića, jer ta nada košta čak 67.000 evra koliko iznose troškovi lečenja. To je cifra koja je nedostižna za većinu stanovništa Srbije, pa tako i za Vesnu i njenu decu. Ipak, deo novca je uz veliku muku prikupljen, pa je Vesna već otputovala u Nemačku i započela lečenje 11. septembra.

Kontakt

Svi koji žele da pomognu Vesni Sretenović da uspešno završi lečenje u Nemačkoj, mogu kontaktirati njenog sina Đorđa na telefon
+381 69 331 42 26 i dogovoriti se oko načina slanja pomoći. Takođe, mogu izvršiti uplate na žiro račun Vesne Sretenović, sa namenom za lečenje: RS35-160-5130200762940-25 (SWIFT - DBDBRSBG; IBAN - RS35160513020076294025). Naravno, na usluzi je i Redakcija "Vesti".

- Nekako smo uspeli da sakupimo 21.000 evra i da platimo prvu ratu lečenja. Ostaje još 46.000. To je za nas ogroman novac, ne znamo kako ćemo ga prikupiti. Za nekoliko nedelja potrebno je platiti drugu ratu. Lečenje se sastoji iz tri faze. Prva je hemioterapija koja će trajati do sredine novembra, kada neće ležati u bolnici. Zatim, sledi prikupljanje matičnih ćelija kada će biti smeštena u bolnicu i na kraju sama transplatacija posle koja je čeka nekoliko nedelja potpune izolacije. Predviđanja lekara su da bi ceo tretman bio gotov do Nove godine - kaže zabrinuto Vesnina ćerka Višnja.

Pored lečenja, tu su troškovi puta i smeštaja, zbog čega potrebna svota novca samo raste. Za početak Vesna će biti smeštena kod ćerke Višnje, koja odnedavno živi i radi u Hamburgu, što nije najbolje rešenje.

- Za sada ćemo putovati svakog dana do Flensburga koji je oko dva sata udaljen od moje kuće. Međutim, velika je šansa da će za njeno zdravstveno stanje put postati vrlo naporan, pa ćemo možda morati da iznajmimo nešto i u Flenzburgu. To nas tek dodatno koštati. Moja porodica, nažalost, zaista nije u mogućnosti da pokrije sve te troškove - objašnjava mlada Višnja.
Ističe da je ovo izuzetno težak period za njenu porodicu, a finansijske poteškoće stvaraju dodatni crni oblak nad njihovim životom.

- Moja mama meni i bratu Đorđu znači sve na svetu i bol koji osećamo od trenutka saznanja za njenu bolest je neizreciv. Svaka pomoć u ovom trenutku je za nas dragocena - iskreno će Višnja Sretenović.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Ni zrnce sreće...
HUMANITARNI MOST Deci zlehude sudbine
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online