Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 14.09.2017.
18:00
K. N. - Vesti - Foto: narodnekuhinje.com A

Ostajemo tu gde jesmo

Humana B. G. iz Adelejda iz meseca u mesec nastavlja sa dobrim delima pomažući svom ugroženom narodu u otadžbini. Čini to redovno odvajajući novčana sredstva od svoje penzije, koje potom posredstvom Redakcije "Vesti" iz Sidneja šalje onima kojima je najpotrebnija. Ipak, sa njenog spiska, nijednom nije izostavljena pomoć za narodne kuhinje na Kosmetu.

narodnekuhinje.com
Opljačkan magacin kuhinje u Prekovcu

Tako je i ovog puta, jer je ova žena dobrog srca sa dalekog kontinenta, nedavno uputila donaciju, ukupno 600 dolara, od kojih je po 200 dolara namenila narodnim kuhinjama "Majka devet Jugovića" iz Gračanice, zatim teško bolesnom Aleksandru Čoliću iz Ljubesela kod Topole, kao i 11-godišnjoj Nađi Marinković iz Čačka, rođenoj sa deformitetom grudnog koša. Uz novčani prilog stiglo je i kratko pismo u kojem između ostalog piše:

Slede nova uručenja

Narednih dana, pomoć plemenite B. G. iz Adelejda stićiće u ruke nesrećnog Aleksandra Čolića, koji bije tešku bitku za zdravlje, kao i mlađane Nađe Marinković, koja se oporavlja od teške operacije. To je ujedno i prilika da saznamo kako su i da li ima zdravstvenih pomaka na bolje. Uručenja pomoći, kao i uvek, verno ćemo zabeležiti slikom i rečju u jednom od narednih izdanja našeg lista.

"Kad kupim 'Vesti', prvo okrenem stranu Humanitarnog mosta, da pogledam da li je još neko od dobrih ljudi pomogao svom narodu u otadžbini, ali i da li je još nekome potrebna pomoć. Nažalost, situacija je takva da je mnogima potrebna. Kad bi oni bogati malo odvojili od sebe da pomognu sirotinju, ne bi tako bilo. Iskreni i srdačni pozdravi od B. G. iz Adelejda."

Prvi deo donacije, po želji dobročiniteljke već se našao u rukama Petra Kilibarde, saradnika dobrotvorne organizacije Majka devet Jugovića, koja je proteklih dana pretrpela značajne gubitke, jer je magacin narodne kuhinje u Prekovcu opljačkan.

"Nepoznati počinioci provalili su u prostorije narodne kuhinje u Prekovcu, opština Novo Brdo, gde se nalazi i centralni magacin iz kojeg se snabdeva svih šest narodnih kuhinja na Kosovu i Metohiji, a koje funkcionišu u okviru Eparhije raško-prizrenske. Odnete su potapajuće pumpe, pasulj, konzerve sa graškom, ulje, med... Šteta se i dalje utvrđuje, a procenjuje se na preko 2.000 evra. Pored straha, strepnje, bojazni i apela svim institucijama da nam se pomogne, pomoć nažalost nije pristigla. Kakva je to poruka ne znamo, ali ono što sigurno znamo je da će narodne kuhinje i dalje raditi i da mi ostajemo gde jesmo. Hvala svima onima koji nas u tome podržavaju" - kažu iz "Majka devet Jugovića", čijih šest narodnih kuhinja na Kosmetu hrani preko 2.100 naših najugroženijih sugrađana u pokrajini od 2001. godine bez prestanka.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Ništa bez vaše podrške
HUMANITARNI MOST Spas za nevoljnike
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online