Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 11.01.2018.
18:00
K. Nedeljković - Vesti - Foto: Privatna arhiva A

Prijateljska ruka i u novoj godini

Kao što naši zemljaci iz dijaspore nikad ne zaboravljaju skromnu porodicu Čolić iz Ljubesela kod Topole, majku Ljiljanu (64) i njenog sina Aleksandra (43), obolelog od ubrzanog starenja mozga, tako ni ova familija ne zaboravlja nijedno ime plemenitih ljudi koji im šalju pomoć.

Privatna arhiva
Hvala do neba: Aleksandar Čolić sa majkom Liljanom

Uoči Nove godine i Božića stigla im je novčana pomoć od 300 dolara koju im nekoliko puta godišnje upućuje Srpska bratska pomoć iz Toronta sa svojim humanim članovima i predsednikom Branislavom Živanovićem. Među stalnim darodavcima je i prijatelj njenog sina Dragan Mirković, rodom iz Topole, koji se nalazi na radu u Minsteru u Nemačkoj, a koji ih je obradovao novčanim darom od 100 evra. Svojim iskrenim čestitkama i dobrim željama za praznike pridružila se i Dana Vacev iz Dimitrovgrada, koja živi u Minhenu.

Nikoga ne zaboravljaju

- Iskoristila ih ovu priliku da se od srca zahvalim i našim divnim donatorkama B. G. iz Adelejda, Dragici Bošnjak iz Nijmegena i Dani Vacev iz Minhena, koje stalno misle na nas. Tokom prošle godine mnogo puta su pomogle i spasle nas mnogih nevolja. Nikad to nećemo moći da zaboravimo. A kako se Dana Vacev razbolela, to joj od sveg srca želimo brz oporavak - poručila je Ljiljana Čolić.

- Nema tih reči kojima bismo mogli da se zahvalimo svim članovima Udruženja srpske bratske pomoći iz Kanade, kao i njihovom predsedniku Branislavu - Banetu Živanoviću iz Toronta. Ne mogu pronaći prave reči kojima bismo Aca i ja mogli da opišemo ono što nam je na srcu jer nas je njihova podrška nebrojeno puta spasla još većih muka. O našem Draganu Mirkoviću, njegovoj dobroti i plemenitosti mogli bismo i roman da napišemo. Kad god može, on dođe da poseti Acu i to nikad praznih ruku. Ovog puta nije mogao lično da dođe, ali je novčanu podršku uputio po svome tastu, koji nam je doneo 100 evra. Dragan ima troje dece, radi i muči se za svoju porodicu, a ipak je odvojio od sebe toliko da bi nama pomogao. To je i više nego za poštovanje i divljenje. Neka ga dobri Bog stostruko nagradi, kao i sve naše dobrotvore. Moj Aca je, čini mi se, iz dana u dan sve gore, a i moje zdravstveno stanje je ozbiljno uzdrmano. Samo se šetamo od lekara do lekara. Istina, Aci je vid strašno oslabio, jedva da i vidi. To kod njega izaziva posebnu agoniju, a meni stres - kazala je u telefonskom razgovoru reporterima "Vesti" 64-godišnja Ljiljana Čolić i dodala:

- Kao i obično, pomoć iz Kanade i Nemačke nam je stvarno stigla u dobar čas da imamo za ono najosnovnije, hranu i lekove, ali i Acine preglede i analize kojih je sve više. Nažalost, Acina invalidska penzija i nadoknada za tuđu negu i pomoć nisu dovoljni da pokriju naše najosnovnije potrebe, posebno kad smo oboje bolesni i kad su nam svako malo potrebni lekovi. Zato želimo da se još jednom svima koji su mislili na nas zahvalimo do neba i poželimo svaku sreću. Dragi Bog sve vidi i sigurna sam da će im dobro još boljim vratiti, a mi ćemo ostati njihovi večiti dužnici.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online