Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 17.01.2018.
18:01
A. V. - Vesti - Foto: V. Sekulić A

U začaranom krugu dugova za struju

Donacija od 300 dolara plemenite čitateljke B. G. iz daleke Australije stigla je u prave ruke. Penzionerki iz Šapca Radi Simić ovaj dar iz Adelejda došao je zajedno sa najradosnijim hrišćanskim praznikom. U duhu darivanja, veliko srce naše čitateljke, ulepšalo je praznike ovoj siromašnoj i bolesnoj ženi. Nije mogla da zaustavi suze radosnice.

V. Sekulić
Rada Simić

- Od kada "Vesti" brinu o meni, moj život je mnogo lakši. Nemam prave reči kojima bih mogla da se zahvalim za ovaj velikodušan poklon. Neka tu humanu ženu Bog čuva i podari joj zdravlje, jer je zaslužila svu sreću ovoga sveta. Šaljem srdačne pozdrave u Australiju. Želim svim čitaocima srećom ispunjene i blagoslovene sve dane u novoj godini - rekla je Rada drhtavim glasom.
 

Ova nesrećna žena se nažalost, ovih dana četvrti put za dva meseca bori sa teškom prehladom. Na njeno teško zdravstveno stanje, ovo je samo dodatni udarac. Pre desetak godina obolela je od karcinoma, odstranjena joj je bešika kao i reproduktivni organi. Rak se vraćao dva puta, a pored toga muku muči sa astmom i diskus hernijom koja joj iz dana u dan zadaje sve veće bolove u kičmi i vratu. Stanuje u socijalnom stanu koji je dobila od grada, a račune za komunalije sa penzijom od svega 110 evra teško može da namiri. Zbog malih primanja, ima dug za struju od 500 evra, zbog čega se od njene penzije svakog meseca oduzima veći deo. Njoj ostaje samo 20 evra mesečno.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Evo baš sam pre nekoliko dana primila pola penzije. Svega 1.500 dinara (12 evra). Šta mogu sa tim novcem? Baš ništa. Donacije vaših čitalaca me spasavaju da preživim mesec i makar malo smanjim dug za struju koji imam. Tako će biti i sa ovom donacijom. Prvo ću otplatiti deo duga za struju, a onda ću pazariti nešto hrane za novac koji preostane. Nalazim se u začaranom krugu. Od penzije mi odbijaju za dug za struju, a kad se odbije, onda ne ostaje novca da platim dolazeće račune, pa će opet nastati dug. Hvala svim čitaocima koji mi pomažu da ublažim svoje muke - zaključuje Rada.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Melemi za ranjenu dušu
HUMANITARNI MOST Kosovo u oku, Kosovo u srcu
HUMANITARNI MOST Sad znaju da nisu same
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online