Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 30.01.2018.
20:54
A. Vučićević - Vesti - Foto: Vesti A

Hvala našem anđelu čuvaru

Jedanaestočlana porodica Golubović iz Popovca kod Paraćina kaže da ima pravog anđela čuvara.

Vesti
Maštaju o sopstvenom domu: Golubovići na okupu

Njih nikada ne zaboravlja penzionerka Ksenija Naumović iz Ciriha. Tokom januara poslala je ovoj mnogobrojnoj porodici tri paketa puna hrane i odeće, čime je Goranu i Vesni Golubović makar na neko vreme olakšala odgajanje devetoro dece. Oni su odmah pozvali redakciju "Vesti" kako bi sa nama podelili lepe novosti i zahvalili se njihovoj dobročiniteljki.

- Ta divna žena ne prestaje da nas iznenađuje. Poslala je puno hrane i divne odeće za decu. Ne moramo da brinemo da li će se neko smrzavati jer je tu bilo zimskih jakni i tople obuće. Koliko god puta da kažemo hvala, malo je. U današnje vreme teško je odgajati devetoro dece.

Gospođa Ksenija ima ogromno srce i prepoznala je naš napor da ih sve izvedemo na pravi put i u tome nam pomaže. Neka joj Bog da zdravlja - kaže za "Vesti" Vesna Golubović.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Nažalost, porodica nema svoj krov nad glavom, a Vesna i Goran nemaju stalno zaposlenje. Žive od socijalne pomoći, ali se trude da zarade kad god mogu, kako bi pokrili visoke troškove podstanarskog života. Leti je lakše, kada su deca na raspustu, pa svi zajedno idu da nadniče.

- Nekada ima posla, pa se i mesec pregura. Često nema, pa je teško, a još kada iskoči neki vanredan trošak, onda upadamo u probleme. Letos je sin zadobio teške opekotine dok je pomagao oko ručka, ali je sada, Bogu hvala, dobro. Lečenje je bilo skupo, ali smo pregurali zahvaljujući čitaocima "Vesti" koji razumeju našu muku - ističe Vesna.

Golubovići su ponosni na dve ćerke koje su uspele da dođu u Beograd na studije, četiri sina koji pohađaju srednju školu, a trojica najmlađih još su osnovci.

Ona moli sve dobre ljude koji su u mogućnosti da im olakšaju život na bilo koji način.
- Nama znači svaka pomoć. Trudimo se, ali mnogo je potrebno da se nahrani 11 usta. Mnogo drva treba za sve nas, odeće, svega uvek fali - zaključuje Vesna.

Ipak, kako kaže, radosna je što ima devetoro dece i što su svi lepo vaspitani i vredni. To je za nju najbolji pokazatelj da dobro obavlja najvažniji posao na svetu, roditeljski.

Vanredni troškovi

Jedna od ćerki donedavno bila u bolnici.
- Ima bakteriju ehinokoku, ali sada je kod kuće. Njeni lekovi su nas mnogo koštali, sve što smo imali potrošili smo. Početkom februara nas čekaju i dva putovanja u Beograd, kako bi sin i ćerka obavili potrebne lekarske kontrole, što je za nas ogroman izdatak. I drva imamo sve manje. Borimo se, ali nekad jednostavno ne uspemo sve - kaže Vesna.


 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Otac kopa rake, a deca njive
HUMANITARNI MOST Hvala od Golubovića
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online