Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Nedelja 04.02.2018.
18:00
A. V. - Vesti - Foto: M. Karović A

Uštedeo pare za časove vožnje

Naša plemenita koleginica M. E. iz Frankfurta od septembra 2016. godine svakog meseca, bez izuzetka brine o vrednom đaku Bojanu Mijatoviću iz Novog Grada. Tako je i ovog meseca poslala stipendiju od 50 evra za ovog sedamnaestogodišnjaka. On pohađa računarski smer Srednje elektrotehničke škole u Inđiji, gde boravi kod rodbine. Njegov teča Stevo Basta preuzeo je brigu o Bojanu kao o rođenom detetu.

M. Karović
Bojan sa darom iz Nemačke

- Veoma smo zahvalni na pomoći divne gospođe iz Nemačke koja brine o Bojanu. To nam mnogo znači. Dobro će joj se dobrim vratiti - kaže za "Vesti" Stevo Basta.

Bojan ističe da mu stipendija svakog meseca pruža mir, a posebno ga raduje što neko misli na njega.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Odužiću se dobrim ocenama. Moja dobrotvorka osim što mi šalje stipendiju, često me pozove telefonom da pita kako sam i kako je u školi, da li mi je nešto potrebno. Meni više od novca znači ta podrška i ljudskost - kaže Bojan.

On je novogodišnje praznike i raspust proveo sa mamom u Bosni, a sada ga čekaju drugo polugodište i nove radne pobede.

- Krenuo je da pohađa i časove vožnje ovih dana. Štedeo je stipendije koje su stizale prethodnih meseci, jer je vožnja bila njegova velika želja. Zahvaljujući daru iz Frankfurta, ostvarili smo tu želju. Veoma se raduje tome. On živi kod moje ćerke, a mene posećuju u Zemunu svakog vikenda. Svi brinemo o njemu, i tu smo da ga podržimo u svemu što je potrebno - rekao je Stevo.
Razlog zbog kojeg je naša koleginica odlučila da pomogne baš Bojanu jeste to što je njegovu porodicu zadesila velika tragedija. On je najpre ostao bez oca, a potom i bez starijeg brata.
- Još nije odlučio šta će posle srednje škole. Ja se nadam da će ostati u Srbiji i upisati fakultet, jer je vredan đak. Siguran sam da bi bio dobar student - ističe teča Stevo Basta.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Jedan dan lep kao san
HUMANITARNI MOST Uz dobre ljude sve je lakše
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online