Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Pomoć u pravi čas

Ne kaže se u uzalud u našem narodu da čovek, kad je mlad, živi od nadanja, a kako godine i problemi stignu i prođu, od sećanja.

Z. Marjanović
Neguje ga poput majke: Dragan Obrenić sa sinonim Markom

Dragan Obrenić iz čačanskog naselja Konjevići još živi od nadanja koja se odnose na zdravlje njegovog sina Marka, a kada ostari, sasvim sigurno, sećaće se ovih dana koji su mu teški i preteški, ali i kada je shvatio da ljudska dobrota nema granice.
 

Da nije sam u svojim naporima da njegov sada jednogodišnji sin Marko ozdravi i da bude kao i sva druga deca, jer je sudbina tako htela da Dragan svom jedincu bude i otac i majka. Marko je rođen pre vremena zbog čega je u inkubatoru proveo nekoliko meseci, što je ostavilo ozbiljne posledice po njegovo zdravlje. Osim problema sa očima, zbog čega je Marko već dva puta imao laserske intervencije, a očekuje ga još nekoliko sličnih zbog problema sa srcem, život mu zavisi od Draganove nege i ljubavi. Da problemi budu još veći postarala se i Markova majka koja je bebu i supruga napustila odmah nakon rođenja.

- Moj život se sveo na brigu o Marku kojem bez moje pomoći nema života i to saznanje me satire. Na rukama, ili u korpi nosim ga tri kilometra do čačanske bolnice na rehabilitaciju jer nemam novca za prevoz. Nakon dugotrajne rehabilitacije ima malih pomaka u njegovim pokretima, ali čačanski lekari nisu zadovoljni postignutim rezultatima zbog čega je smo upućeni u Specijalnu bolnicu za dečji razboj neurologije u Beogradu. Tog dana kada sam dobio uput sve vreme sam držao papir u rukama razbijajući glavu kako da nađem novac da odvedem Marka lekarima u Beograd, ali rešenja niotkuda. I baš tada sam dobio obeveštenje da mi je Cveta Antić iz Viktorije u Australiji poslala 50 dolara. Tog trenutka mojoj sreći nije bilo kraja - kaže samohrani otac Dragan koji se od srca zahvaljuje Cveti Antić, ali i baki Vidi iz Australije i Ljubici Vukomanović iz Beča čije je novčane pošiljke primio.


Kontakt za pomoć

Ukoliko želite da pružite podršku Draganu Obreniću iz prigradskog naselja Konjevići u Čačku, možete stupiti u kontakt sa njim putem telefona na broj 00381 64 361 49 77 i dogovoriti se o načinu slanja i dostave pomoći. Naravno, kao i uvek na usluzi je Redakcija "Vesti".

Oni koji poznaju Dragana Obrenića o njemu imaju samo reči hvale i divljenje za sve što čini za zdravlje njegove bebe.

- Muka me je naterala da naučim sve o podizanju bebe i ništa mi nije teško, a nadam se da ću mog Marka zaista podići na noge. Nije mi teško da u korpi nosim Marka do bolnice, da ga presvlačim, hranim, perem, pripremam hranu, da njegov život bude moj život, ali mi je teško što nemam novca ni za najosnovnije Markove potrebe i za put do bolnice u Beogradu. Marko i ja živimo od skromne pomoći mojih roditelja i prijatelja, a ja, iako bih želeo, ne mogu da radim jer Marko ne može bez mene. No, nadam se da će se jednog dana sve ovo promeniti, da će Marko ozdraviti i da će stati na svoje noge, a onda će mi sve ovo što sada preživljavam biti kao ružan san. Naravno, iz ovog ružnog sna ne mogu da izađem bez pomoći dobrih ljudi na čemu ću im do kraja života zahvalan - poručuje Dragan Obrenić.

 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online