Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Da Stefan pobedi

Povreda potkolenice zadobijena na jednoj fudbalskoj utakmici pretvorila je svakodnevicu mladog i perspektivnog fudbalera FK Borac iz Čačka Stefana Lazića u borbu za život.

www.boracfk.com
Saigrači i članovi stručnog štaba u poseti Stefanu Laziću

Sve je počelo povredom, nastavilo se konstatacijom lekara da se na mestu povrede pojavio maligni tumor. Od tog trenutka Stefan vodi bitku za život i u toj borbi nije usamljen.

Kako je njegovo lečenje veoma skupo, u Čačku su već nekoliko puta organizovane akcije humanitarnog karaktera radi prikupljanja novčane pomoći. Pre nekoliko dana, akciji su se priključilo udruženje Čačana koji žive u dalekom Čikagu. Prikupili su nešto više od 5.000 dolara namenjenog za izlečenje mladog sportiste, a prikuljena sredstva iz Čikaga u Čačak je u ime donatora donela Božana Krupniković. U prisustvu rukovodstva FK Borac, Božana je novac uručila porodici Stefana Lazića, ali je tom prilikom pročitala i emotivno pismo podrške, koje su Lazaru uputili Čačani iz Čikaga, a u kome između ostalog piše:

www.boracfk.com
Generalni direktor FK Borac Ivan Stevanović i Božana Krupniković uručili pomoć porodici Lazić

"Ceo naš život je jedna velika utakmica. Smenjuju se i navijači i igrači sa tog životnog terena, ali jedan sudija ostaje večno, sudija kojeg možemo umoliti samo molitvom i verom. Naš Čačanin Stefan, mladi fudbaler Borca je na jednoj utakmici brutalno fauliran za trajan izlazak iz jedine i najvažnije - životne igre. Faul je u tom trenutku vredeo više od života. Opakoj bolesti smo tajno spremili crveni karton. Udruženje Čačana iz Čikaga, u kome je puno onih koji su kao i Stefan terali loptu pored Morave se odazvalo. Obukli su svoje deresove i stali rame uz rame sa Stefanom da nastave utakmicu dok se kopačke ne izližu, do kraja, do pobede. U poluvremenu su organizovali humanitarno-dobrotvornu akciju u kojoj su prikupljena sredstva za drugo poluvreme u kome se Stefan operiše, a opaki napadač se hirurški trajno eliminiše iz njegovog života, po pravdi Boga, porodice, vere, prijatelja, saigrača... Ljudska liga obraza i časti je osvojena, a Stefanov trijumf očekujemo sa velikim žarom vere i bakljama koje bukte u našim srcima za njim, za Stefanom našim... Stefane, uz horsko skandiranje svih čačanskih tribina sveta želimo ti brzo ozdravljenje, još brži oporavak i puno, puno briljantnih pobeda."

Sve zavisi od rezultata

Mladi fudbaler Stefan Lazić, koji se nalazi u Beogradu na Ortopedskoj klinici "Banjica", već je primio tri ciklusa hemioterapije, ali kako nisu dale dobre rezultate, to je i podvrgnut operaciji, koju je izveo dr Aleksandar Đorđević. Čekaju se rezultati histopatoloških nalaza, nakon kojih će porodica Lazić zajedno sa lekarima odlučiti o daljim koracima Stefanovog lečenja i eventualnog odlaska na lečenje u inostranstvo.

Otac mladog Stefana Duško Lazić zahvalio se humanim zemljacima iz Čikaga, ali i svim sugrađanima koji su poželeli da im pomognu. Ističe da je akcija za prikupljanje novca za sada i stopirana, sve dok ne budu poznati svi detalji Stefanovog daljeg lečenja.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online