Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 12.06.2018.
18:00 >> 12:29h
K. Nedeljković - Vesti - Foto: narodnekuhinjekim.com A

Ništa bez vaše podrške

Dar plemenite B. G. iz Adelejda od 300 dolara, namenjen korisnicima narodnih kuhinja "Majka devet Jugovića" iz Gračanice, pri Eparhiji raško-prizrenskoj, protekle nedelje stigao je na njihovu adresu.

narodnekuhinjekim.com
Podela hrane najugroženijima

Za to se, kao i uvek, pobrinuo saradnik ove dobrotvorne organizacije Petar Kilibarda, koji je donaciju preuzeo u beogradskom Dopisništvu "Vesti" uputivši dobročiniteljki iz daleke Australije, ali i svim zemljacima veliku zahvalnost za sve što čine i što su učinili za napaćeni narod na Kosmetu.

Vesti
Petar Kilibarda

- Svaki dar nam je dobrodošao i mnogo cenimo podršku naših zemljaka. Potrebe kuhinja su zaista velike jer za spremanje obroka za više od 2.000 duša, u šest narodnih kuhinja, samo u jednom danu potroši se preko jedne tone hrane. Najneophodniji su nam, kao i uvek, brašno, ulje, testenine, konzervirano povrće, začini... Zato će i ovaj prilog biti utrošen u tu namenu. Istina je da ne bismo uspeli da pomognemo ugroženima, da nije ovako milostivih ljudi širom sveta. Samo zahvaljujući njima opstajemo i uspeli smo mnogo toga da uradimo i za buduće generacije - rekao je Petar Kilibarda i dodao:

narodnekuhinjekim.com
Akcija kupovine koza

Kozama protiv gladi

- Srbi za Srbe odlučili su da podrže našu akciju Kozama protiv gladi, koja ima za cilj da se kupovinom koza stvore normalniji uslovi za život ugroženim porodicama jer bi pored kozjeg mleka, sira i mesa za ličnu upotrebu, viškovi mogli da se prodaju, a samim tim i da se postigne neka zarada. Tako će u narednom periodu biti obradovano više desetina porodica. Broj koza koje smo podelili uz veliku pomoć organizacija i pojedinaca koji su donirali sredstva za nabavku koza ide preko stotinu. Akcija je svakako i dalje otvorena za sve - rekao je Petar Kilibarda.

- Kao što znate, izgradili smo do kraja projekte samoodrživog razvoja narodnih kuhinja u korist našeg napaćenog naroda. Pored farme koza i ovaca, mlekare, farme za tov junadi i telad, krava muzara, pogona za pasterizaciju povrća i uzgajanje ruža i kala pod plastenicima u Grabovcu, izgrađena je i farma svinja u Prekovcu opština Novo Brdo. Tu je zaposleno još pet novih radnika, a sve ukupno 63 ljudi, samim tim, pomogli smo i 63 porodice koje pored primanja imaju i siguran obrok u kuhinji. Cifra nije ni približna onoj koja bi nas zadovoljila, ali svesni smo svojih mogućnosti i svesni velike Božje milosti koja se izliva na prostore Kosova i Metohije, opstajemo i sa ljudima o kojima se brinemo rešeni smo da ostanemo. Celokupnu izgradnju ovog projekta finansirala je humanitarna organizacija Solidarnost za Kosovo, na čelu sa Arnoom Gujonom. Prijatelji iz Humanitarne organizacije Srbi za Srbe donirali su 360.000 dinara za opremanje dela objekta predviđenog za radnike, dok je zahvaljujući MK grupi i Fondu B92 naša farma dobila donaciju od 50 svinja i 500 kg koncentrata. Borba za opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji je postala naš način života i mi ćemo kao i do sada u potpunosti davati sebe da u tome istrajemo. Srdačno se zahvaljujemo donatorima na ukazanom poverenju i svima koji podržavaju i cene naš rad.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.




 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Spas za nevoljnike
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online