Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Da svetlo obasja trošni dom

Teška sudbina invalida bez obe noge, Milana Radojčića (65), koji u centru Gornjeg Milanovca živi bez struje već osam godina, nije ostavila ravnodušnim naše plemenite čitaoce, koji su u to ime pohitali da mu pomognu. Ipak, među njima, posebno se ističe dugogodišnja učesnica u akcijama Humanitarnog mosta, čije ime sve češće ispisujemo, a dobra dela redovno i beležimo.

U mraku osam godina: Milan Radojčić

Reč je o Ani iz Kanbere, koja je ovom siromašnom i nesrećnom čoveku već nakon apela uputila vrednu pomoć.

Tada je posredstvom naše sidnejske redakcije poslala 250 dolara, a pre samo nekoliko dana još jednu vrednu donaciju od 300 dolara.

Sledi iznenađenje

Reporteri "Vesti" pobrinuće se da pomoć Milanu Radojčiću čim pre uruče, kako bi mogao već narednih dana, nakon punih osam godina da reši problem koji ga je mučio. Naravno, sve to zabeležićemo slikom i rečju, kako bi dobročiniteljke mogle da podele radost sa ovim ubogim i bespomoćnim čovekom, na koga su mislile i uputile svoju prijateljsku ruku podrške i pomoći.

Uz dar u kratkom pismu, naglasila je da je njena želja da novac bude utrošen tako da se Milanu što pre ponovo priključi električna energija, kako bi nakon skoro decenije ponovo bar "zavirio" u svet, a dani mu bili duži i ispunjeniji.

Znajući da Milan, koji je prikovan za invalidska kolica, svetlost dana ugleda samo onda kada mu neko od malo preostalih prijatelja izvede iz stana. Istina, nekada, dok je bio zdrav i dobar radnik, kuća mu je bila puna komšija, rođaka, prijatelja sa kojima sam delio sve, dobro i zlo.

Međutim, od kada mu se dogodila nesreća i kada je zbog banalne povrede izgubio obe noge, retko kad mu svrati. Zato mu se mrak u kojem živi čini još crnjim.

Ipak, kako Milan kaže, da se živi mora, pa makar i uz svetlost sveća i svetlost ulične rasvete koja mi kroz prozor ulazi u stan. I njegova želja najveća želja je da isplati dug za struju, jer će mu uz televizor dani biti bar malo lakši.

Ipak, do sada to nikako nije mogao da učini, jer živi od male invalidske penzije. Onog trenutka kada mu je struja isključena dug je iznosio 13.000 dinara, ali je u međuvremenu, porastao na čak 53.000 dinara, samim tim, Milana u potpunosti onemogućio da sam taj dug i isplati.

Međutim, zahvaljujući pomoći od Ane iz Kanbere kako prethodnoj, tako i novopristigloj, ali i novčanom daru Ljubice Vukomanović iz Beča od 100 evra, ovaj siromašak imaće dovoljno novca da isplati dug u celosti.

Iako još nije upoznat sa ovom vešću, dok mu reporteri "Vesti" ne pokucaju na vrata, u jedno smo sigurni, a to je da njegovoj sreći neće biti kraja kada bude saznao razlog naše posete.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Nemoć najviše boli
HUMANITARNI MOST Ne daj se Darko...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online