Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Nedelja 01.07.2018.
18:00
K. Nedeljković - Vesti - Foto: Lična arhiva A

Zalog za lepšu i lakšu budućnost

Na adresu Stefana Božinovića iz Svrljiga i njegove mame Snežane kao što smo prethodno i najavili, nedavno je stigao dar od 150 dolara iz Australije uz dobre želje.

Lična arhiva
Stefan Božinović sa majkom Snežanom

Na njega je mislila Rajka Tarlać iz Sidneja sa Radom Marković, koje su i proteklih meseci pomagale ovom vrednom i skromnom momku koji sa majkom živi u socijalnom stanu od 20 kvadrata.

Za raspust u nadnicu

- Iako sam možda mogao da budem bolji u školi, bilo je vrlo teško učiti uz svetlost sveća. Zato ću se potruditi da popravim uspeh naredne godine. A, ovaj raspust, najverovatnije ću provesti radno, tačnije radiću za nadnicu gde god budem mogao kako bih pomogao majci, ali i kupio televizor, jer konačno imamo struju - iskreno će Stefan.

Kako u jednoj sobi, on i majka spavaju, jedu, provode dane i žive od svega 65 evra mesečno, koliko dobijaju od socijalne pomoći, za njih je ovaj dar veliki kao kuća.

- Mnogo ste nas usrećili lepim vestima. Veoma smo zahvalni dobrim ljudima iz Australije. Šaljemo im mnogo pozdrava i želimo im najpre zdravlja, pa onda svega ostalog. Neka im se dobro, još boljim vrati. Ovaj novčani dar stiže pred moj 18. rođendan kao dobro znamenje, ipak novac neću potrošiti na rođendansko slavlje, već ću ga pričuvati za kupovinu TV-a. To mi je najveća želja - iskreno će Stefan.

U nastavku razgovora, podelio je sa nama da je sa dobrim uspehom završio drugi razred Srednje stručne škole "Dušan Trivunac Dragoš".

Školuje za trgovca i jedva čeka da se po završetku škole zaposli.

Do skoro, on i majka Snežana imali su i veliki problem, a to je dug za struju koji je iznosio 1.500 evra. Ipak, zahvaljujući svom razredom starešini Bokanu Iliću koji se svojski potrudio da prikupi pomoć za Stefana i ovaj problem je rešen, a sijalica je konačno zasvetlela i u njihovom skromnom sobičku.

- Ne mogu pronaći prave reči kojima bih mogao da se zahvalim razrednom starešini, ali i svim divnim ljudima, profesorima i prijateljima na ukazanoj podršci i pomoći. Svi su bili uz mene. Nikada im to ne mogu i neću zaboraviti. Dali su mi samo podstrek više, da im se radom i trudom odužim - poručio je Stefan Božinović.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Prezimenjacima u srcu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online